Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

21Eyl/210

YÖNETİMDE KALICI VE SÜREKLİ BAŞARI – Ruhittin SÖNMEZ

ruhittin s

YÖNETİMDE KALICI VE SÜREKLİ BAŞARI - Ruhittin SÖNMEZ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmit Belediyesinin önemli bir projesi olan Kadın Girişimciler Merkezi(İZGİM) açılışında konuştu.

İlk önce bir tespitimi paylaşayım: İYİ Parti lideri kendi destekleriyle CHP’den seçilen İstanbul, Ankara ve diğer Büyükşehir Belediye Başkanları ile İlçe Belediye Başkanlarını tam sahipleniyor.

İzmit’te de,Onlardan bahsederken,“Millet İttifakı’nın belediye başkanları”sıfatı ile isimlerini zikretti.

Akşener, Millet İttifakının birlik ve beraberliğinin önemini söz ve davranışlarıyla vurguluyor.

“Şimdi buradaki birlik ve beraberliği muhafaza etmek gibi bir görevimiz var. Dolayısıyla partili Cumhurbaşkanlığı meselesi değiştikten sonra rekabet etmeye hakkımız olacak. Ama bugün birbirimizin ayağına basmayacağız” dedi.

Millet ittifakının belediye başkanlarından biri olan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de başarılı çalışmalarını överken, “bundan sonraki çalışmalarınızda da takipçiniz olacağız” mesajını verdi.

Akşener, “Millet İttifakı’nın Belediye Başkanlarının” başarılı olmalarının öncelikle “sosyal belediyecilik” ilkesini uygulamaları ile “ihalelerde ve harcamalarda şeffaf olmalarına” bağlıyor.

Bu sebeple, yolsuzluk olmayınca, dürüst ve düzgün bir yönetim altında mevcut kaynakların yeterli olduğunu söyledi. Hem de merkezi idarenin, AKP’li olmayan belediyeleri yalnız bırakan hatta engelleyici politikalarına rağmen,belediyelerin başarılı hizmetler verebilmesinden mutlu olduğunu açıkladı.

****

Meral Akşener AKP iktidarının belediyeler sayesinde gerçekleştiğini ancak şimdi en çok yozlaşmanın olduğu kurumların AKP’li belediyeler olduğunu anlattı. AKP’li belediyelerde kamu kaynaklarının bir zümrenin zenginleşme aracı olarak kullanıldığını anlattı. “Ülkemizin her bölgesinde gezdiğim ilçelerde belediye kaynaklarıyla zenginleşenler AKP’li, dışlanan ve fakir kalanlar ise her partili” dedi.

Bu sebeple AKP iktidarının önce belediyelerde sona ermesi tesadüf değil. (2014 seçimlerinde AK Parti 48 büyükşehir ve il belediyesi kazanırken bu sayı 2019'da 39'a düştü. Ülke nüfusunun yarısını artık Millet İttifakı Belediye Başkanları yönetiyor.)

Meral Akşener, işte bu aşamada Fatma Kaplan Hürriyet’in şahsında “Millet İttifakı’nın Belediye Başkanlarına” seslendi:

“Erken veya zamanında yapılsın,önümüzdeki seçimlerde,Allah’ın yardımı ve milletin kararıyla önce cumhurbaşkanlığı değişikliğini sağlayacağız. Daha sonra demokrasinin uygulandığı parlamenter sisteme geçiş yapacağız. Refahın vatandaşa yayıldığı bir düzeni kuracağız.

Ancak KALICI VE SÜREKLİ BİR BAŞARI için belediye başkanlarımızın aynı ilkeler ve dürüstlükle başarılı hizmetler vermeye devam etmesi şart” dedi.

**************************

GENEL SEÇİMİ KAZANDIKTAN SONRA

Meral Akşener’in “kalıcı ve sürekli başarı” hedefi son derece önemli.

Gerçekten sadece belediyelerde değil, Millet İttifakı’nın kazanacağı Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerinden sonra, seçilecek Cumhurbaşkanının başarılı olması şart. Makul sürede parlamenter sisteme geçiş yapıldıktan sonra ise Millet İttifakı’nın hükümeti kalıcı ve sürekli başarılı olmak zorunda.

Yoksa “gelen gideni aratacak olursa” AKP’nin ikinci dönemi başlar ve Cumhuriyetimizin bütün kazanımlarını kaybedeceğimiz bir felakete sürüklenebiliriz.

Bu bakımdan Millet İttifakı partilerinin iktidar için hazırlıklarını tamamlaması gerekli. İttifak partileri “kadrobank”larında bulunan güvenilir, bilgili, tecrübeli, liyakatli insanlardan ilk etapta görev verecekleri isimleri belirlemiş ve stratejik önemi olan konularda yol haritasını çizmiş olmalı.

Seçim kazanmak çok önemli ama seçimden sonra kalıcı ve sürekli başarılı olmak daha da önemli.

****

Millet İttifakı çok ağır sorunları olan ve kurumları çökertilmiş bir Türkiye teslim alacak. Bu şartlarda sorunlara çözüm bulmak eski krizlerden daha zor. Ama karamsar olmak da doğru değil.

20 senelik yozlaşmış ve otoriterleşmiş bir iktidarın sona ermesinin doğuracağı pozitif atmosfer ekonomi ve hukuk alanında ani bir iyileşme başlatacaktır. Bu yeni eko sistemin yaratacağı iyileştirmelerin içeride ve dışarıdaki olumlu etkileri çarpan etkisi yapacaktır. Eminim ki hepimizin tahmininden de kısa zamanda ve büyüklükte olumlu bir değişim süreci yaşayacağız.

Ama bu tür başarıların kalıcı ve sürekli olması için iyi bir hazırlık evresine ihtiyaç vardır. Biliyorum Millet İttifakı partilerinin ciddi kadroları var vebu hazırlıkları yapıyorlardır. Umarım seçimlere kadar olan süreyi de bu maksatla verimli şekilde değerlendirirler.

20 Eylül 2021

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.