Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

18Eyl/210

Türk Gençliğine Çağrımdır (4) – Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

zeki hacıibrahimoğlu

Türk Gençliğine Çağrımdır (4) - Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

Sevgili Gençler;
Milliyetçilik bizim için bir vasıta değil gayedir! Milliyet, millet, vatan, mukaddesat gibi kimsenin itiraz edemeyeceği ulvi kelimelerdir. Bu kelimelerin arkasına sığınıp oradan şahsi menfaatlerini korumaya çalışanlar, bir memleket kadar genişleyen ihtiraslarını vatanseverlik şeklinde gösterip bir ulvi gaye olan milliyetçiliği büyük servetlere, yüksek makamlara erişmek için vasıta olarak kullanmaktadırlar!

Sevgili gençler, sizin öncelikli mücadeleniz bu kişilerle olmalıdır.

Sizler temiz niyetli vatansever, memleketi ve Türk milletini düşünen, Türk milliyetçileri olarak böyle milliyetçi geçinenlerden uzak durmalısınız! Çünkü bizim milliyetçiliğimiz lüks otomobiller, bol harcırah, yüksek makam milliyetçiliği değildir. Hakka tapan halkı tutan bir milliyetçiliktir!

Üzerinden büyük menfaatlerin ağır silindiri geçmiş dümdüz olmuş şahsiyetler, zamanın kıymet ve kuvvetini alkışlayanlar her ne pahasına olursa olsun bir gün daha yaşamayı kendilerine değişmez düstur edinenler Türk milliyetçisi değildirler!

Sevgili gençler, sizler bu vatanı ve bu milleti hangi milli gücün ve hangi iman sahiplerinin kurtaracağını biliyorsunuz. Aziz vatanımızın uçsuz, bucaksız topraklarını engin denizlerini aşkla, heyecanla kucaklamalısınız.

Bu toprakları, üzerinde yaşayanların karınlarını doyurdukları, semirip yağlandıkları alelade bir toprağa bir çiftliğe benzettirmeyeceksiniz. Milletimize ve vatanımıza asırlar, nesiller arkasından gelen bir ruhla bağlanacaksınız.

Gençler alnınız hiçbir fesat ocağından kararmamış, eliniz hiçbir harama uzanmamış olmalıdır. Üzerinize menfaat balçığından bir çamur bulaşmamalıdır. Nereden ne zaman nasıl gelirse gelsin her türlü kötülükle mücadele etmelisiniz. Allahtan başka kimseden korkmamalısınız.

Sizler Tanrı dağı kadar Türk, Hira dağı kadar Müslümansınız! Bütün gayeniz bu topraklar için toprağa düşenlerin çocuklarının bu topraklar üzerinde mesut ve bahtiyar olarak yaşamaları için olmalı, bunun için çalışmalısınız. Soyuna, köküne, vatanına bağlı Türk gençleri olarak içeride delalet ve ihanetlere, dış tehlikelere karşı manevi seferberliğe hazır olmalısınız.

Herkes şunu iyi bilsin ki, üç kıtaya ve yedi denize hükmeden bir milletin çocuklarısınız! Anadolu’da hak iddiasına kalkanlar tarihe bir baksınlar. Biz Malazgirt’ten buyana bu topraklar için kaç nesli feda etmişiz! Elimizde kalan bu topraklar son damlamızdır!

Gençler; Son nefer, son nefes ve son damla kanımıza kadar bu memleketi koruyacağız. Metehan’dan Atatürk’e kadar büyük tarihin mesuliyeti sizin omuzlarınızdadır. İstikbalimize kastedecek düşmanlara karşı dünyada emsali görülmemiş bir galibiyet yaşamak sizin elinizdedir.

Düşman çok güçlü olabilir ancak olmayacak bir şey vardır Türk milleti bugüne kadar esir olmadı bundan sonra da esir olmayacak ve bölünmeyecektir. Gençler, büyük Atatürk’ün gençliğe hitabesini mutlaka ezberleyin ve kendinize rehber edinin.

Tanrı Türk’ü korusun ve yüceltsin. Ne mutlu Türküm diyene…

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.