Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

24Oca/121

Toka Ağabey – Hasan Uzunhasanoğlu

IMG_3199 Toka Ağabey / Hasan Uzunhasanoğlu

Toka Ağabeyi, 1993 veya 1994 yılında Cahit Büyükkanber, Yunus Pehlivan, Ruhittin Sönmez ve benimde içinde bulunduğum Tüpraş, Petkim ve İgsaş’ta çalışan mühendislerin bir araya geldiği aylık toplantılarda tanıdım.

O yıllardaki diyaloğum tanımaktan öte değildi. Hatta böyle aykırı adamı toplantıya niye çağırıyorlar diye de kendi kendime söyleniyordum.

2005 yılında Kocaeli Aydınlar Ocağı Yönetiminde görev alınca daha yakından tanıma fırsatı buldum. İyi ki de yakından tanımışım.

2006 yılında Manisa’da tertiplenen Aydınlar Ocakları Şurası’na katılan Kocaeli heyetinde beraber bulunduk. Seyahat esnasında galiba biraz da şoförün acemiliğinden olsa gerek sevgili ağabey midesinden bayağı rahatsızlanmıştı.

Hemen belirteyim Toka ağabeyle seyahate çıktığınızda ahretiniz de garanti. Çünkü namaz vakitlerini ihmal etme şansınız yok. Allah razı olsun.

Manisa dönüşü uğradığımız Mustafakemalpaşa’da arkadaşıyla birlikte ikram ettiği Kemalpaşa tatlılarını hala hiç kimse unutamıyor.

Toka ağabey her zaman ilkeli, dürüst ve hiçbir zaman çizgisinden taviz vermezdi. 2007 yılında Adana’da tertiplenen Aydınlar Ocakları şurasında konuşmacılardan birinin sözlerine tepki gösterip toplantı salonunu terk etmesini hiç unutmuyorum. Ahsen Ağabey arkasından yetişip Toka Ağabeyi sakinleştirmek için bayağı uğraşmıştı.

Elazığ Seyahatimizde Selçuk abinin kendisine hediye ettiği Gakkoş Şapkasını taktığında ise yılların Alperen Mustafa’sı Frenk Mustafa’mı oldu. Acaba bende de mi eksen kayması var diye de bizlere takılmıştı.

2008 yılından itibaren Şura Seyahatlerinde hanımların umumi isteği üzerine hanımlardan sorumlu kafile başkanlığı görevini üstlenmiş olup arada çakmaları da çıksa da bu görevi başarıyla sürdürmektedir. Hanımlar da bu konuda haksız sayılmaz. Çünkü Toka Abi, seyahat edilen ilin güzel ve alışveriş imkanının en bol olduğu yerlere hanımları götürmekteydi.

Toka ağabeyin her zaman eli açık, ikram etmekten ve misafir ağırlamaktan çok keyif alan bir yapısı var. Bu konuda kıymetli eşleri Halime Yengenin de Toka ağabeyden aşağı kalır yanı olmadığını belirtmek isterim. Hele hele seyahatlerimizdeki ikramları herkesin dilinde.

Toka ağabey aynı zamanda iyi bir de organizatördür. Bir seyahatte kendisine ağabey hanımları gezdireceğin yerleri ayarlamadın sizi hanımlara şikayet edeceğim diye takıldığımda bak Hasan kardeşim sen kısa pantolonla gezerken ben bu işleri yapıyordum diye bana çıkışmaz mı. Daha sonradan da gördüm ki Toka ağabey her şeyi planlayıp programlamış ve o geceye özel mahalli sanatçı bile getirmişti.

Seyahatlerde en güzel fotoğrafları ve video çekimlerini yapar ve bizlere e-posta veya CD ortamında kısa sürede gönderir.

Toka ağabey aynı zamanda iyi bir mühendis ve yöneticidir. Assan Alüminyum’daki 25 yıllık çalışma hayatından sonra bir kenara çekilmemiş ve bir grup arkadaşıyla birlikte Miks Gelişim adlı bir şirket kurmuş ve değişik kuruluşlara danışmanlık hizmeti vermeye devam etmektedir.

Toka Ağabey sosyal sorumluluklarının gereği halen Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Danışma Kurulu ve Kocaeli Aydınlar Ocağı İlim İstişare Kurulu Üyesi olarak da hizmetlerine devam etmektedir.

Toka ağabeyle ilgili yazacak çok şey var aslında. Net, arka planı olmayan, çalışkan, samimi bir ağabeyimizle tanış olmaktan her zaman çok keyif aldım.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (1) Geri izlemeler (0)
  1. Hasan Bey çok nazik bir üslupla döktürmüş doğrusu. Mustafa TOKA ağabeyimize büyük bir sevgi ve saygı beslediğimizin unutulmaması güzel olmuş.


Leave a comment

Geri izleme yok.