Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

24Oca/120

"Rusya Dış Politikasındaki Yeni Gelişmeler ve Türk Dünyası Üzerindeki Muhtemel Etkileri" konferansı

 Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez’den konferansa davet;

Dr. Ali ASKER’in sunacağı "Rusya Dış Politikasındaki Yeni Gelişmeler ve Türk Dünyası Üzerindeki Muhtemel Etkileri" konulu yemekli konferansımıza teşrifinizi bekleriz.

Tarih :27.01.2012   Saat: 19.00

Yer     : Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Antik Kapı Tesisleri Erguvan Salonu - İZMİT

LCV    : Hasan Uzunhasanoğlu Tel: 0532 581 11 33 (Lütfen 26.01.2012 saat 17'ye kadar bildiriniz).

2 Dr. Ali Asker kimdir?

1968 Azerbaycan doğumlu, Azerbaycan Teknik Üniversitesi, Bakü Devlet Üniversitesi Hukuk Fakültelerinden mezun.

1998-2000’de Marmara Üniversitesinde Kamu Hukuku dalında yüksek lisansını, 2007’de Ankara Ü.’de aynı dalda doktorasını tamamlamıştır. 

Kafkaslar, Türk Dünyası, Rusya-Slav dünyası üzerine araştırmalar yapmaktadır. Halen Karabük Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışan Ali Asker, 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsünde de bilim danışmanlığını da yürütmektedir.

Konu: Rusya’nın Dış Politikasındaki Yeni Gelişmeler ve Türk Dünyası Üzerindeki Muhtemel Etkileri

Son dönemde Rusya’nın siyasi yaşamında baş gösteren değişiklikler, eski Devlet Başkanı V.Putin’in yeniden iktidara geleceğine kesin gözüyle bakılması dünya kamuoyunun dikkatini Rusya üzerine yöneltmesine neden olmuştur.

Putin’in son dönemde dile getirdiği Avrasya  Birliği Projesi, eski Sovyet cumhuriyetlerini yeniden bir çatı altında toplamak isteğinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merakla beklenmektedir. Moskova askeri, siyasi, ekonomik alanlarda değişik oluşumları tesis ederek bu cumhuriyetler üzerindeki etkisini artırmayı istemektedir.

Bu politikaların  Türkiye’nin yakın komşusu olan Rusya ile ilişkileri etkilenmemesi imkansızdır. Rusya’nın dış politikasındaki bu yeni açılımlar Türkiye’nin jeopolitik, ekonomik ve kültürel çıkarlarının söz konusu olduğu Kafkasya ve Orta Asya coğrafyasında Türkiye-Rusya rekabetinin yeni boyuta taşınacağını söyleyebiliriz. 

Bu yüzden Rusya’nın dış politikasındaki son gelişmelerin Türkiye tarafından yakından izlenmesi ve dikkatle okunması gerekmektedir.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.