Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

3Eyl/210

Bir hatıra…

unnamed (2)

Ömer Öztürk kardeşim mesajında diyor ki!..

Ahsen Bey, Şehidimiz rahmetli Süleyman Özmen’in mezarı başında fotoğrafınızı görünce Şehidimizin Annesinin elini öptüğüm günü hatırladım, o anımı paylaşmak istedim.

İrfan Öğütçü (şehadeti 10.3.1977) benim çok yakın arkadaşım idi. 1976 yazında Tuzla istasyonu yakınındaki Presiz AŞ Buzdolabı Fabrikasında Disk’in en güçlü sendikası Maden İş’i devirip Türk Metal’i hakim kılmak için o yıl liseyi bitirmiş bir grup Ülkücü işe girdik. Fabrika içinde ve dışında hemen disk militanları ile kavgalarımız başladı. İstasyon üzerindeki bir kavga sonrası komünistler kurtarılmış bölgeleri olan yakındaki Yayla Mahallesine kaçmak zorunda kaldılar.

Kavga sonrası trene bindik, İrfan’ım bana aynen şunu söyledi ; “Ömer, ben Şehit olacağım, kardeşim Orhan Sizlere emanet”. İrfan’ımın dediği gibi oldu 10 Mart 1977’de okulu Atatürk Eğitim Enstitüsü yakınında Şehit edildi.

Ben 1977’de Sakarya DMM Akademisini kazandım. İrfan’ımın kardeşi Orhan, Göztepe Ticaret Lisesinde okuyordu, bölge çok tehlikeli idi. Orhan’ımızı 1978 başında Adapazarı’na öğrenci evime aldık, Adapazarı Ticaret Lisesine kaydettik, ancak 3 ay kadar sonra ben İstanbul’a döneceğim diye tutturdu, ne yaptıysam ikna edemedim döndü. 16 Mayıs 1980’de Babası Ali Galip Amca’nın Kadıköy Halitağa Caddesindeki demirci dükkanında Şehit edildi.

ulkucu_sehitlerin_babalari_vefat_etti_h7879_2288b

Şehit Kardeşlerimizin Anne ve Babası, Hayriye Teyze ile Ali Galip Amca’mızı Söğütlüçeşme İstasyonu yakınındaki evlerinde ara ara ziyaret ediyor ellerini öpüyordum.

80’li yıllarda bir ziyaretimde Hayriye Teyzem, yanındaki misafir bayana bakarak bana dedi ki; “Bak evladım, bu teyzen Şehidimiz Süleyman Özmen’in Annesidir.”

Süleyman Özmen Ağabeyimizin Annesinin elini öpmek nasip oldu o gün.

Bazıları çok samimi olduğum 17 Ülküdaşım Şehit edildi o dönemde. Tüm Şehitlerimizi rahmet ile anıyorum.

Cenab-ı Allah, mekanlarını Cennet eylesin İnşallah. 

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.