Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

21Ağu/210

YALOVA ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET TÖRENİ

1fbe4305-977c-4320-ab1d-66c5b7e22213-2

YALOVA ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET TÖRENİ HEYECANI YAŞANDI

20 Ağustos 2021 Cuma / Yalova Üniversitesi, 2020-2021 Akademik Yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Mezunlarımızın aileleri ile birlikte katılım gösterdikleri 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni duygu dolu anlara sahne oldu.

Ülkemizin aydınlık geleceği için aydın nesiller yetiştirmeyi temel hedef haline getirmiş Yalova Üniversitesi, 2020-2021 Akademik Yılı Mezunlarını, Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Öğrenci Yaşam Merkezi’nde düzenlenen coşkulu bir törenle uğurladı. Pandemi kurallarına hassasiyet gösterilerek gerçekleştirilen 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne, Yalova Valisi Muammer Erol,  Yalova Milletvekili Özcan Özel,  Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Belediye Başkan V. Mustafa Tutuk, Yalova Barosu Başkanı Av. Fedai Doğruyol, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, İlçe Kaymakamları ve İlçe Belediye Başkanları olmak üzere çok sayıda il protokolü, akademik-idari personel, öğrenciler ve aileleri katılım sağladı.

2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, mezunlarımızın tören geçişi ile başladı. Sırasıyla Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Altınova Meslek Yüksekokulu, Armutlu Meslek Yüksekokulu, Çınarcık Meslek Yüksekokulu, Termal Meslek Yüksekokulu ve Yalova Meslek Yüksekokulunun geçişi ile kortej tamamlandı. 2020-2021 Akademik Yılı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

‘Sizler milletimize değer katacak olan aydınlık bireylersiniz’

2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nin açılış konuşmasını, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci gerçekleştirdi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin açılış konuşmasından sonra Ödül Takdim Töreni’ne geçilerek; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin sırasıyla, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, İktisat Bölümü, İşletme Bölümü, Sosyal Hizmet Bölümü, Uluslararası İlişkiler Bölümü ve son olarak Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümlerinin ilk üçe girenler ilan edilerek ödülleri takdim edildi. Sonrasında Mühendislik Fakültesi Bölümleri sırasıyla; Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Polimer ve Malzeme Mühendisliği ve Ulaştırma Mühendisliğinden dereceyle mezun olan öğrencilerimiz çağırılarak hediyeleri takdim edildi.   Altınova Meslek Yüksekokulu, Armutlu Meslek Yüksekokulu, Çınarcık Meslek Yüksekokulu, Termal Meslek Yüksekokulu ve Yalova Meslek Yüksekokullarımızda ilk üçe giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.  Sonrasında Hukuk Fakültesinden başlanmak üzere, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’nin Bölümlerinin dereceleri ayrı ayrı açıklanarak ödülleri takdim edildi.

Yalova Üniversitesi 2020-2021 Akademik Yılı’nın ilk üç öğrencisi büyük bir coşkuyla açıklandı. Yalova Üniversitesi’nin üçüncüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencisi Özlem Şakar olurken, ikincisi İktisadi ve İslami İlimler Fakültesi’nden Ammar Olabi oldu. Yalova Üniversitesi’nin birincilik mertebesine ise İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Hülya Karabulut erişti. Dereceye giren mezunlarımıza anı belgelerini ve hediyelerini Yalova Valimiz Sayın Muammer Erol, Yalova Milletvekilimiz Özcan Özel ve Yalova Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Tutuk takdim ettiler. Ödül takdiminden sonra Yalova Valimiz Sayın Muammer Erol, Yalova Milletvekilimiz Sayın Özcan Özel ve Yalova Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Tutuk mezunlarımıza duygularını ifade ederek sahneden ayrıldılar.

Yalova Üniversitesi 2020-2021 Akademik Yılı birincilik ödülünü kazanan İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Hülya Karabulut, konuşmasını yaptıktan sonra Geleneksel Kütük Çakma Merasimi gerçekleşti.

Kepler Havaya!

Törenin sonlarına yaklaşırken Yalova Üniversitesi mezunları hep birlikte ‘Millete Sözü’ isimli yeminlerini ettiler. Sonrasında Üniversite birincimiz Hülya Karabulutun geri sayımıyla mezunlarımız keplerini havaya uçurarak doyasıya eğlendi.

Yalova Üniversitesi 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nin son bölümünde ise okulumuzun Müzik Kulübü öğrencileri, gerçekleştirdikleri konser ile mezunlara ve ailelerine müzik ziyafeti yaşattı.

6b78ee7d-b2fa-4d2e-a522-0cc45e80d080-8

a6075f22-01f0-49d6-879a-0bd2fd09a094

Dr. Öğretim Üyesi Yunus Özen, yeni mezun Zeynep Gökçen Okyar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.