Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

10Tem/210

Dr. Nuri Çağlar ağabey bugün Maşukiye’de dualarla anılacak..

106260-0

28 Mayıs 2021 Cuma günü vefat eden Kardiyolog Dr. Nuri Çağlar ağabeyi ebediyete uğurladığımız 40 gün olmuş..
Bugün Maşukiye’deki evinin bahçesinde Saat: 14:00’ten itibaren dualarla anılacak..

Dostları davetli…

Son yıllarda tanıdığımız ve tanışmaktan büyük mutluluk duyduğumuz güzel ve faydalı insan Dr. Nuri Çağlar ağabeye Allah rahmet eylesin..

Amatör Ressam Vildan Çağlar yengemiz hanımefendiye ve evlatlarına sabır..

DR. NURİ ÇAĞLAR KİMDİR?

1951 yılında Antalya-Akseki’de doğdu. İlk ve orta tahsilini Akseki’de tamamladı. 1963 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Tıp eğitimine başladı ve 1975 yılında mezun oldu. Tıp Fakültesini bitirdikten sonra kısa bir süre Edirne’de pratisyen hekim olarak çalıştı. 1975 yılı sonu askerlik görevine başladı. 1977 de Balıkesir Ordu Donatımda bu görevini tamamladı. Askerlik sonrası Bolu – Düzce – Köprübaşı Sağlık Ocağında iki yıl süre ile sağlık ocağı hekimliği yaptı. Sağlık Bakanlığı’nın açmış olduğu ihtisas sınavına Anestezi ve Reanimasyon dalında katıldı. 1979’da bu dalda bir yılı aşkın süre İstanbul Siyami Ersek Hastanesinde çalıştı. Daha sonra tekrar sınava girdi ve iç hastalıkları dalında İstanbul Haydarpaşa Hastanesinde ihtisasa başladı ve bu dalda 1984 yılında iç hastalıkları uzmanı olarak mezun oldu.

2 ÇOCUK, 6 TORUN SAHİBİ

İç hastalıkları uzmanı olarak 2 yıl süre ile Hakkari Devlet Hastanesi ve Ankara Zübeyde Hanım Doğumevinde çalıştı. 1986 yılında Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde yan dal ihtisası yaptı. 1988 yılında Kardiyoloji uzmanı oldu ve aynı yıl İstanbul Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesine baş asistan olarak atandı. 1993 yılında aynı hastanenin klinik şef muavini oldu. 1999 yılında Acıbadem Hastanesi Kardiyoloji Bölümünü kurdu. 2011 yılına kadar burada çalışmaya devam etti. Koşuyolu Hastanesi ve Acıbadem Hastanesinde çalıştığı sürece özellikle girişimsel kardiyoloji ile ilgilendi. Gene bu dönemde ulusal ve uluslararası kongrelerde çok sayıda bildiri sundu ve makaleleri yayınlandı. 2011 yılından bu yana Dr. Rana Beşe Polikliniğinde aktif olarak çalışmakta. Evli, iki çocuklu, altı torunu var. İngilizce bilir.

28 Mayıs 2021 Cuma günü vefat etti.

361307-0

Dr. Nuri Çağlar ve dostları Maşukiye’deki evinin bahçesinde.. Ayaktakiler: Dr. Yunus Özen, Harun Reşit Kocagöz, Çetin Mut, Coşkun Karakadılar, Hasan Uzunhasanoğlu, Dr. İsmail Çapçı Oturanlar: Ecz. Selçuk Arslan, Dr. Alaattin Büyükkaya, Dr. Nuri Çağlar, Kuzey Karakadılar, Ahsen Okyar, Alperen Çapçı,  Necati Pilavcı 14 Ekim 2018

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.