Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

8Tem/210

ER veya GEÇ yolun sonu uçurumdur. / Hasan YILMAN

hasan yılmanER veya GEÇ yolun sonu uçurumdur. / Hasan YILMAN

Bir ülke; yalanla, dolanla, TÜİK rakamları ile oynamakla asla ve asla yönetilemez. Bu yol karanlık ve çıkmaz bir sokaktır. ER veya GEÇ yolun sonu uçurumdur.

İşte tercih ettiğiniz bu yol sizleri; freni patlamış yokuş aşağı hızla yol alan bir araba gibi her an DUVARA toslatır.

Bir ülke EHLİYETLE, LİYAKATLE, T.C. Devletine sadakatle yönetilir. Bir ülke HAK, HUKUK ve ADALETLE yönetilir.

Bir ülke AKIL, MANTIK, İLİM ve BİLİMİ öncelik kabul ederek dünya klasmanında yer bulan çağın gereği olan Teknolojik gelişimlerle Yani NANO Teknolojisini, KUANTUM Bilişimini (Fiziği) İNOVASYONU gerekli, zorunlu ve yeterli oranda ülkemizin her saha ve katmanına hakim kılmakla bir ülke yönetilmelidir.

Yine bir ülke üretimle, üretimle, üretimle, sanayileşme ile yönetim kademelerinin en başından başlayarak devlet bürokrasisinde tasarrufla yönetilmelidir.

Aşırı israfla, aşırı gösterişle, şatafatla, Riya ile, Takiyye ile, Tilki postuna bürünüp evliya kılığında dolaşmakla, Heyyyyyt ile, Huyyyyyyt ile; YARGIYI baskı aracı olarak kullanmakla, bazı devlet bürokratlarının çetelerle, mafiyayla iç-içe olarak ülke ekonomik imkanlarının VAMPİR gibi, SÜLÜK gibi emdirilmesi ile veya onlara göz yumulmasıyla bir ülke asla yönetilemez.

Bir ülke aşırı ZİG-ZAG' lı, en ufak rüzgara ve dalgaya karşı dengesiz, tutarsız yalpalayan bir DIŞ POLİTİKA tercihi ile yönetilemez.

Ülkemizi yönetmekte söz sahibi olanlar başta olmak üzere (Asker + Sivil dahil) İktidarı ile muhalefeti ile aklınızı başınıza alınız. Gemi her taraftan çok aşırı su almaya başladı.

İhtiyaç duyulan gemi karinasında SÖRVEY kontrolü yapıldığında kaynak dahi tutmayacak bir durumla karşı karşıyayız. Anılan geminin çok İVEDİ havuza alınarak zorunlu ve gerekli olan saç değişim ile yenilenmesine ihtiyaç olduğu her kesim tarafından tespit edilmiş vaziyettedir.

Bahse konu bu olumsuzluğu gidermek zorundayız. Onun için çok acil olarak hilesiz, entrikasız adaletli bir ERKEN SEÇİME ihtiyaç vardır.

Bu gerçeği hiç kimse görmezden gelemez, gelmemelidir.

Dünyada ve bilhassa ülkemizde hırsızlığa, yolsuzluğa, çalmaya en müsait mesleklerin başında

1-) Müteahhitlik

2-) Fırıncılık

3-) Kuyumculuk gelir.

(her üç meslekte de işlerini namusu ile ve yüce ALLAH korkusu ile hiç bir malzemeden çalmayarak iş yapan dürüst iş insanlarımız elbette ki mevcuttur. Ancak anılan bu kesimin sayıları hayli az bir oran teşkil etmektedir. Bahse konu o iş insanlarımıza asla ve asla bir olumsuz söz ve söylemimiz olmaz, olamaaaz)

Sonuç olarak; geçmiş Cumhuriyet hükümetlerinin çoğunu işte bu Müteahhit kesim defterlerini dürmüştür. Böyle yola devam ederseniz sizlerin de sonunuz aynı olacaktır.

Yukarıda ifade etmeye çalıştığım çerçevede; iktidarı ile muhalefeti ile bir araya geliniz, gerçek demokrasiyi, gerçek hukuk devletini, bağımsız ve tarafsız YARGIYI ülkemizin her saha ve alanına hakim kılınız.

Yoksa bu gidişat hiç iyi sinyaller vermiyor.

HALA FARKINDA DEĞİLMİSİNİZ..?

Ülkemizin Ekonomik imkanlarını hamudu ile götürenlere, soyanlara, VAMPİR gibi, SÜLÜK gibi emenlere daha ne kadar göz yumacaksınız..?

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.