Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

15Oca/121

Lafın tamamı ahmağa söylenir – Murat Yılmaz

dahaiyi

Yanlış hatırlamıyorsam 2008 veya 2009 yılıydı. Cafcaf mizah dergisinde çiziyordum. O zamanlar aylık çıkıyordu. Şimdi 3 ayda bir çıkıyor. 

O yıllarda çizdiğim karikatürlerde konuşma balonlarındaki yazıları çok uzun yazardım.
Bana "ya murat abi.. konuşma balonlarındaki yazıları çok uzun yazıyorsun.. Bu kadar uzun yazmana gerek yok" diyorlardı.

Ben de "okuyucu karikatürlerimi daha iyi anlasın diye uzun yazıyorum" diyordum.
onlar da "boş ver abi.. lafın tamamı ahmağa söylenir.. uzun yazmana gerek yok" diyorlardı.. Sanal ortamdaki bu şekildeki espirili yazışmalarımızı sonradan dergide de çizmeye karar verdik. Dergide karikatür çizen ve yazı yazanlar olarak birbirimizi 'ye alan karikatürler çizip kendi kendimizle dalga geçiyorduk.

Yukardaki anlattığım "balonları uzun uzun yazmamla" ilgili olarak karikatürcü Yusuf Kot dergide benimle dalga geçen aşağıdaki karikatürü çizmişti. Beni "ev ev dolaşıp insanlara karikatürlerinde ne demek istediğini anlatan karikatürcü tiplemesi" olarak çizmişti. Çok gülmüştük. İki gün önce o karikatürü bu sefer de derginin internet sitesinde tekrar yayınlamışlar.

http://www.cafcafdergisi.net/2012/01/10/lafin-tamami-ahmaga-soylenir/
dahaiyi

Sözü nereye getiricem?

Ara sıra karikatürlerimde konuşma balonlarını yazarken bu "lafın tamamı ahmağa söylenir" sözü aklıma gelir. Bu nedenle elimden geldiğince bazı karikatürlerimdeki konuşma balonlarını kısa tutmaya çalışırım. Fakat bazen de "keşke kısa tutmasaydım da konuşma balonlarını uzun uzun yazsaydım" dediğim karikatürlerim de oldu.

Buradan genç karikatürcülere tavsiyem lafın tamamı ahmağa söylenir deseler de karikatürünüzün anlaşılamaması endişesi taşıyorsanız konuşma balonlarını uzun uzun yazın. Sonradan başınız ağrımasın.

İyi çalışmalar.
Murat Yılmaz

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (1) Geri izlemeler (0)
  1. Abi, görüşemiyoruz. Selam ile…


Leave a comment

Geri izleme yok.