Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

12Nis/210

Kumpir bu sıkıntılı günlerin özel ikramı..

IMG-3164

23 Mart 2021 Salı / Kumpir bu sıkıntılı günlerin özel ikramı..

Sobamız kumpir yapmaya çok müsait..

Meshur-Bir-Lezzet-Evde-Kumpir-Tarifi-0db4

Meşhur Bir Lezzet: Evde Kumpir Tarifi

Kumpir Nedir?

Kumpir, patateslerin fırında ya da közde pişirilip içine; tereyağı, kaşar peyniri ve birçok çeşit meze eklenerek hazırlanan pratik ve lezzetli bir yemektir. Sokak lezzetlerinin en sevilen ve tercih edilen yemeği olan kumpiri evde de kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Kumpirin olmazsa olmaz malzemeleri olan patates, kaşar peyniri ve tereyağına birçok malzeme ekleyerek üstün lezzete sahip kumpirler yapabilir ve bu sayede misafirlerinizi mest edebilirsiniz. Bunun yanında hazırlamak istediğiniz kumpire, damak zevkinize göre her çeşit salata, sos ve mezeyi ekleyebilirsiniz. Kumpir yaparken patateslerin boyutu ve biçimlerinin düzgün olması işinizi kolaylaştıracaktır. Doğru patates seçimi kumpirinizi hızlı ve pratik olarak hazırlamak için oldukça önemlidir.

Tepside kumpir, otantik kumpir ve fırında kumpir gibi çeşitlerden söz edilebilir. Kalabalık bir aileyseniz ya da kalabalık bir arkadaş grubuna hızlı bir şekilde kumpir yapmak istiyorsanız, tepside kumpir çeşidini tercih edebilirsiniz. Fırında kumpir ve otantik kumpir seçeneklerini ise özel ve lezzetli bir kumpir yapmak adına daha geniş zamanınız varsa tercih edebilirsiniz.Tepside kumpir yapmak istiyorsanız haşladığınız patatesleri tepsiye düzgün bir şekilde yayarak, üzerine istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Pratik ve lezzetli olan bu tarifi dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Salata, meze ve sos ekleyerek hazırladığınız tepsi kumpiriniz, kalabalık sofralarınız için mükemmel bir alternatiftir. Beş çaylarının, altın günlerinin, arkadaş sohbetlerinin ve davetlerin vazgeçilmez lezzetlerinden olan kumpir, ülkemizin pratik ve zengin lezzetlerinden biri olarak kabul görür. Her damak tadına hitap edebilecek seçeneklerle zenginleştirilebilen bu yiyeceğe dilediğiniz eklemeleri yaparak tadını bir üst seviye çıkarabilirsiniz.

Kumpir Malzemeleri Nelerdir?

Kumpir malzemelerini damak tadınıza ve zevkinize uygun olarak zenginleştirmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra, bir kumpir için temel malzemeler; patates, tereyağı ve kaşar peyniridir. Klasik bir kumpir için gerekli olan tüm malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Malzemeler (4 kişilik)

•4 adet patates

•Tereyağı

•Rendelenmiş kaşar

•Mısır

•Salam

•Sosis

•Mayonez

•Ketçap

•Siyah ve yeşil zeytin

•Tuz

•Kısır

•Kornişon salatalık turşusu

•Hazır garnitür (haşlanmış patates, havuç ve bezelye)

Hazırladığınız kumpire damak tadınıza göre; köz patlıcan, köz biber, Amerikan salatası, kırmızı lahana, Rus salatası gibi birçok meze ve istediğiniz sos çeşitlerini ekleyebilirsiniz. Acı sos, yoğurtlu sos gibi birçok sos kullanarak kumpirinizi tamamlayabilirsiniz. Zevkinize göre eklediğiniz malzemelerle yaptığınız kumpirin tadını zenginleştirebilirsiniz.

Evde Kumpir Nasıl Yapılır?

1.Patatesleri güzelce yıkayın ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

2.Üstlerine bir bıçak yardımıyla çizikler atın.

3.Patatesleri fırın kâğıdının üzerine koyarak ya da alüminyum folyoya sararak pişirebilirsiniz.

4.Patatesleri önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına atın ve 90 dakika pişirin.

5.Piştiğinde hızlı bir şekilde ortalarından yararak içine tereyağı ve kaşar peyniri ekleyin. Bir yandan patates, tereyağı, kaşar ve tuzu homojen bir görünüme sahip oluncaya kadar ezin ve karıştırın.

6.Daha sonra bu karışımın üzerine; garnitür, mısır, salam, sosis, siyah zeytin, kornişon salatalık ve kısır ekleyin. Bütün malzemeleri ekledikten sonra ketçap ve mayonez de ekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra acı sos, yoğurtlu sos gibi sosları ve çeşitli mezeleri ekleyerek yaptığınız kumpirin lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

Kumpiriniz hazır! Afiyet olsun.

Kumpir Tarifinin Püf Noktası

Kumpir için özellikle düzgün biçimlerde olan, büyük ve belirli kalınlığa sahip olan patatesleri tercih etmelisiniz. Hem patatesleri pişirirken, hem de pişirdikten sonra patatesleri doldururken zorlanmamanız ve zaman kaybetmemeniz adına patates tercihiniz oldukça önemlidir. Ayrıca kumpirinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız, fırından çıktığı gibi patateslerin orta kısmını eşit bir şekilde açmalısınız. Hemen sonrasında ise tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniriyle birlikte patatesi karıştırmalı ve pürüzsüz bir görünüm elde edene kadar bu işleme devam etmelisiniz.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.