Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

31Mar/210

Arı ve sinekler..

ari-ve-sinek

Arı ve sinekler..

Bilim insanları arıları ve sinekleri bir şişeye koymuşlar. Şişenin taban tarafını ışığa doğru, açık olan ağız kısmını da karanlığa doğru yerleştirmişler.

Arıların hepsi ışık olan tarafa doğru üşüşmüşler. Ama şişenin tabanı kapalı olduğundan çıkmayı başaramamışlar. Bu arada sinekler, karanlığa aldırmadan şişenin ağzına doluşmuşlar ve karanlıkta dışarı çıkıp kaybolmuşlar.

Ağzı açık olan şişenin karanlık tarafına doğru tek bir arı bile gelmemiş!

Camın önünde ışığa doğru çabalarına devam etmişler.

İnsanın aklına hemen arıların akılsızca davrandıkları geliyor. Ancak daha derinlemesine düşününce; karşımıza bir anıt gibi dikilen gerçek çok farklı oluyor.

Bilim adamlarına göre arılar olmazsa, insan yaşamı da olmaz. Ayrıca nerede, hangi çiçek ile besleneceğini bilen, kovanından kilometrelerce ayrılsa bile Allah vergisi mevki bulma kabiliyetleri ile kovanın mevkisini bulan ve yüzlerce kovan arasında kendi kovanını da bulan ve o kovanın yüzlerce peteği arasından kendininkine yumurtlamayı hiç şaşırmadan uygulayabilen bir canlıdır arı…

Nasıl olur da şişenin ağzını bulup çıkamaz değil mi? Ancak durum şudur; Işığa doğru yürüyenlerin önünde her zaman engeller olacaktır kuşkusuz...

Onlar, engellere rağmen ışıktan vazgeçmeyenlerdir. Ne tür engel olursa olsun önlerinde, çabalarını sürdürenlerdir. Ve bu uğurda da gerektiğinde ölebilenlerdir. Yürek, azim, sevgi, ilkeler, dürüstlüktür bunu yaptıran... Kendine saygı, yaşadığı topluma ve yaptığı görevine saygıdır.

Sinekler, karanlıkta sıvışarak kaçarlar. Hiç tereddüt etmeden karanlığa yürürler, pismi, temizmi ayrımı yapmadan her şeye konarlar ve mikrop saçarlar. Arı ise asla pis bir şeyin üzerine konmaz ve mikrop barındırmaz.

Arıyı kovalamak isterseniz savaşır. Engellere aldırmaz. Amacı sadece ışığa ulaşmaktır. İğnesini sapladığında öleceğini bilerek savaşır. Ve değerleri için ölür. Ama sinekler kaçarlar. Sonra yılışık yılışık tekrar dönerler kovaladığınız yere gelirler... Yemeklerinize, kollarınızın üstüne tünerler. Pis ayaklarıyla ezerler; yaşadığımız her yeri...

Arılar yumurtalarını yalnızca kovanlarına bırakırlar. Kovan dışına yumurta bırakmazlar. Oysa sinekler her yere yumurtlar, her yerde ürerler. Çöplüklerde, tuvaletlerde, bataklıklarda… Onlar için yumurtalarını bırakacakları yerin bile hiç önemi yoktur.

İşte burada alınacak çok büyük dersler vardır!!!

Sinek olup karanlığa mı?

Arı olup aydınlığa mı?

Uçmak daha onurludur.?

Engellere rağmen ışığa yürüyenlere, ışığa ulaşmak için çabalayanlara, hatta canlarını ortaya koyanlara, insanca değerler yaratma adına mücadele edenlere ve etrafındakilere ışık\nur saçanlara selam olsun.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Kategori: Mesaj Yorum gönder.
Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.