Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

13Şub/210

Eski Dostlar grubunun beyaz saçlısı Rahmi Tüfekçi… / Orhan BALCI

Eski Dostlar grubunun beyaz saçlısı Rahmi Tüfekçi… /Orhan BALCI

1966 yılının Şubat ayında, merhum, Mustafa Ersoy, Fikret Balcı ve hayatta olan Emin Saka tarafından kurulan, Kocaeli ve Kocaelispor’u Seven Eski Dostlar Grubu, Covid-19 salgını nedeniyle bir araya gelememenin üzüntüsünü yaşıyor..

Grubun beyaz saçlıları aşı için sırasını beklerken, sağlık konusunda bir sorun yaşamıyor olması sevindirici bir durum olarak gözleniyor.

Birbirlerine yakın oturan bazı üyeleri de açık alanda maske, mesafe ve temizlik kuralını koruyarak bir araya gelip hasret gideriyorlar.

Eski Dostlar’ın büyük bölümü de, akıllı telefonlardaki WhatsApp üzerinden ve telefonla görüşüp hasret gidermeye devam ediyorlar…

Bende Cumartesi günü grubun birisini sizlerle buluşturmaya çalışıyorum.

Grubun üyeleri arasında yer alan beyaz saçlılarda bugün sıra, İlimizde Jandarma Alay Komutanlığı yapan, Atatürk’çülükten ödün vermeyen Rahmi Tüfekçi komutanda…

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çeşitli görevler üstlendi, ülkemizin Güneydoğu Anadolu dahil bir çok bölgesinde görev yaptı,

Kocaeli İl Jandarma Komutanı olarak ilimizde görev üstlendi,

Tecrübesi, bilgisi ve askeri zekasıyla ilimizde görev yaptığı sürede, önemli çalışmalara imza attı,

1989 seçimlerinde İzmit Belediye Başkanı olan Sefa Sirmen’in, bölge halkına bazı yaygın medyanın televizyon kanallarını izlemesi için, Kartepe’ye çanak anten koyması ve kaldırılmasına yönelik tartışmalar yaşanırken, Jandarma Bölgesi’nde olan çanak antenlerin vericilerinin kaldırılmasıyla ilgili olarak, yaygın medyada yazılı basının manşetlerinde yer aldı, işini askeri disiplinle yaparak eleştirileri yapıcı hale getirdi.

Bu konuyu Kocaeli ve Kocaelispor’u Seven Eski Dostlar Grubu’nun, yemekli buluşmalarında zaman zaman anılar bölümünde anlatarak hepimizi güldürüyor ve o günlere götürüyor.

Emekli olduktan sonra İzmit’e yerleşen ve oğluyla birlikte emlakçılık yapan, Kocaeli ve Seven Eski Dostlar Grubu’nun değişmez üyelerinden, Beyaz saçlı abilerinden emekli Albay Rahmi Tüfekçi’nin, En önemli özelliği ise, Mustafa Kemal Atatürk’e, ilkelerine ve askeri dehasına, tam anlamıyla bağlı birsi olması.

Hem Jandarma bünyesinde görev yaparken, hem de emekli olduktan sonra, Atatürkçülükten asla ödün vermedim vermeyeceğim vurgusu yapıyor…

Emekli Albay Rahmi Tüfekçi, dostlarla yemekte bir araya geleceği günleri hasretle bekliyor…

Kendisine ve ailesine sağlıklı günler dilerim…

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.