Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

12Şub/210

Genç Fevzi Dediğin bir Yiğit Adam – Dr. Yunus ÖZEN

DSC_0508Genç Fevzi Dediğin bir Yiğit Adam – Dr. Yunus ÖZEN (Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi)

Kocaeli'ye 1999 depreminin hemen ardından geldim. 2003 yılından Kocaeli Üniversitesi'nde lisans çalışmamı tamamlayıp yine Kocaeli'de öğretmenliğe başladım. Evlendim, burada yaşamaya devam ettim. Sonra kardeşim de geldi, Kocaeli'de çalışmaya başladı.

E-İçişleri Projesi Kocaeli Proje Sorumlusu olarak çalıştım, ardından Yalova Üniversitesi'ne geçtim. Halen Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nde öğretim üyesiyim. Bütün bu yıllar içerisinde hep Kocaeli'de yaşadım. 2008 yılında Ahsen Okyar Abi ile tanıştık ve o günden sonra zaten anlayamadığım bir şekilde hep sevdiğim Kandıra ile de ilişkilerim arttı. 2008 öncesi dönemde de uzun uzun "Nerelisin? Nerden gelirsin?" gibi sorulara kestirme cevap vermek için "Kocaeliliyim" derdim. "Neresinden?" diye soran olursa da "Kandıra" derdim. Ahsen Abi ile tanıştıktan ve yüzlerce defa Kandıra'ya gidip geldikten sonra artık "Çakırcaali Divanı, Kocabayramlar" diye detay da vermeye başladım soranlara.

Kocaeli Aydınlar Ocağı faaliyetleri vesilesiyle tanıştığım bu güzel insanların bir kısmı Kandıralı da olduğundan çok zaman geçmeden Kocaeli Kandıralılar Derneği'nin de faaliyetlerine katılır, katkı verir hale geldim. O sayede daha fazla Kandıralı arkadaşlarım olmaya başladı. Tam bir Kandıralı olmuştum.

Fevzi Genç Abimiz ile de bu toplantılarda tanıştık. İçinde bulunduğumuz 2021 yılı itibariyle de 12-13 seneyi bulan uzun bir dostluğumuz oldu. Fevzi Abi Kabaağaç köyündendi, yani bizim köyümüz Kocabayramlar'ın tam karşısındaki köyden. Aramızdan bir anayol geçiyor. Birçok vesile ile bunu konuşur, komşu köylerden olduğumuzu, hemşehri olduğumuzu gündeme getirirdik.

Fevzi Abi Kandıra Sağlık Grup Başkanlığı'dan emekli olmuş. Nezaket yengemiz ile birlikte Kandıra'da yaşadı. Çocukları ve torunları İzmit'te yaşıyor. İzmit'te yapılan bütün toplantılara çok önemli bir işi yoksa muhakkak gelirdi. Herkesle sohbet eder, hatır sorar, ilgilenirdi. Onun kibar ve saygılı üslubu hep dikkat çekerdi. Bayramlarda, önemli günlerde bizim onu aramamıza zaman kalmadan hep o önce arardı. Hem saygı duyduğum birisi olduğu için hem de yaşça büyüğümüz olduğu için utanır bir sonraki sefere daha erken aramak için gayret ederdim.Kendisi için bir talebi hiç olmazdı ama Kandıra'nın ve Kandıralının sorunları ile hep yakından ilgilendi. Bildiğim kadarıyla son yıllarda siyasetle de ilgilendi ve ulaşabildiği herkese Kandıra'nın problemlerini anlattı. Emekliliğinden önce işi gereği de Kandıra'nın köylerini gezdiği ve bildiği için hem Kandıra'nın her yerinde bilinir, sevilirdi, hem de oraların problemlerini yakından bilen birisi olarak bu problemleri fırsat oldukça yetkililere taşırdı. Hatta İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Bey Meclis kürsüsünden "Kandıralı Fevzi Genç" diye konuştuğunda onun kadar biz de mutlu olmuştuk.

Fevzi Abi, Nezaket Genç yengemiz hanımefendinin 40 yıllık eşi, oğlu Gökhan Genç ile kızı Gülçin Şahmar’ın biricik babası, gelini Gülüzar Genç ve damadı Recep Şahmar’ın kayınbabası, Emir Yusuf Şahmar, Aybike İkra Şahmar, Sude Genç ve Asya Genç’in dedesidir. Çocuklarını ve torunlarını çok severdi, onların işlerinde bir değişiklik olduysa, bir güzel haber aldıysa bunu bizimle de paylaşırdı, karşılaştığımız zaman anlatırdı uzun uzun. Zaten mutluluğu da üzüntüyü de paylaşmayı severdi. Sevinçli anlarımızda da üzüntülü anlarımızda da sürekli onun yakınlığını hissederdik. Bir şekilde hemen haber alırdı, arardı, ihmal etmezdi.

Geçtiğimiz yıllarda bir kaç kez rahatsızlığı sebebiyle Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmek durumunda kaldığında doktorlarımız Oktay Taşolar, Dr. Fatma Emre Turan Taşolar ve Dr. Ayşe Zeynep Turan Cıvraz hocalarımızın kendisi ile nasıl yakından ilgilendiğini anlata anlata bitirememişti. Hocalarımız zaten herkesle ilgilenirler, ama o bundan çok mutlu olmuştu.

Birçok defa evinde misafir etti, ikramlarda bulundu, her fırsatta da tekrar davet ederdi, cömert bir adamdı. Kandıra Kaptan Restoran'daki toplantılarımızı da hiç unutmayacağım.

Sosyal medya araçlarını, özellikle Facebook'u aktif kullanırdı. En son görüştüğümüzde sosyal medya sayesinde kendisine ulaşan ve yıllar sonra görüşebildiği komutanını ve askerlik anılarını dinlemiştim.

İnce ruhlu bir adamdı, şiir de yazardı. Benim de Genel Sekreter olarak görev almakla gurur duyduğum Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu'muzda 21 Ekim 2017 tarihinde Ahsen Okyar Abimiz için düzenlediğimiz vefa toplantısında okuduğu "Ahsen Abimiz" başlıklı şiiri bir şaheserdir. O gün Ahsen Abiye yüzlerce hediye geldi, hatıralar anlatıldı ama Fevzi Genç'in gönlünden süzülüp gelen o satırlar çok özeldi.

Kandıra Kaptan Restoran'da her yeni yılın başında yaptığımız, Kandıra hindisi yediğimiz toplantılardan birinde "Abi benim için de şiir yazacakmısınız?" diye latife yaptığımda "Tabii ki yazacağım hocam" demişti.

7 Aralık 2020'de de Fevzi Abi vefat etti. Allah gani gani rahmet eylesin. Çok iyi bilirdik, biz ondan hep razı idik, Allah da ondan razı olsun. Yengemize, evlatlarına, onu seven herkese sabır versin.

Bu kitabı ve bunun gibi pek çok kitabı hazırlayarak faydalı insanların, örnek faaliyetlerin unutulmaması için gayret sarf eden, bana da bu satırları yazma fırsatı veren Ahsen Okyar Abime çok teşekkür ediyorum.

Ben Fevzi Abi gibi güzel yazamam, öyle bir yeteneğim de yok, ama en azından benzetip bir kaç kıta şiir yazmak istiyorum ardından.

Fevzi Abimiz!..

Kandıra ile yatar Kandıra ile kalkardı,

Etrafına gayret, umut saçardı,

Kandıralı için yanar, biterdi,

Asla unutulmaz Fevzi Abimiz.

Bir sevincimiz mi var, tebrik ederdi,

Kötü günümüzde koşar gelirdi,

Kimseyi unutmaz, arar, sorardı,

Asla unutulmaz Fevzi Abimiz.

Evlatlarım derdi, yüzü gülerdi,

Torunlarım deyip gurur duyardı,

Ama en çok Nezaket yengemizi severdi,

Asla unutulmaz Fevzi Abimiz.

Toplantılarımıza o hep gelirdi,

Elinde bakraçta Kandıra yoğurdu,

Hatta fırsat olsa belki de hindi,

Asla unutulmaz Fevzi Abimiz.

Vefalı insandı, yiğitti, mertti,

Çok cömert yaşadı, hep ikram etti,

Alçakgönüllüydü, güzel insandı,

Asla unutulmaz Fevzi Abimiz.

İnce ruhlu idi, şiir yazardı,

Yüzlerce, binlerce seveni vardı,

Nice gönüllerde biz iz bıraktı,

Asla unutulmaz Fevzi Abimiz.

Yalova, 23.01.2021

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.