Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28Eyl/200

Kandıra’da neler oluyor? – Hüseyin YÜCE

Susalım diyoruz.. Yine susamıyoruz.. Sungurlu Barajı 2.Ced iptal davasında? dava sureci devam ediyor.. İstanbul 12.İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı veriyor.. 25 Eylül’de yapılacağı açıklanan ihale otomatikman iptal oluyor.. Ihale yapılsa görevi kötüye kullanma gündeme geliyor.. Bu kararın elimize ulaşmasından bir gün sonra Havzada Orman, makilik ve anız ve fındık bahçeleri yanıyor.. Sizce bir tesadüf mü? Sabotaj mi? yoksa başka bir sebep mi?

Yine bu sabah köyünde çayımı içiyorum bir telefon.. Abi BABAKÖY TAS OCAĞI yeniden faaliyette diyor. Yahu Kandıra Tarih, turizm ve tarım kenti doğası bir başka güzel...

O alanda sit alanına alındı ve bir tarih yatıyor orada Turizme kazandırdığımızda o bölge nasıl olur!

Yine RES’ler fındık bahçeleri hatta insanların ekinleri tarladayım kepçeyle yer açmalar.. Ormanı yok etmeler! Tabiiki bazılarına göre orman değil..?

Sanırım Perşembe akşamı idi.. Sayın KBB Başkanı Tahir Büyükakın EKOTURK TV Programında Yerel Yönetimler faslında Kandıra’yı öve öve bitiremiyor.. Ekosistemden Atalık tohumlardan turizmden Permakulturden sağlıklı gıda üretiminden bahsediyor Çok sevindim... Ancak Ekosistem yıkıma üretilirken OLUR veren kurumlardan biride KBB... Satın BUYYKAKIN bunlar sizin önünüze gelmiyor mu? Yoksa Ekosistem Permakultur Organik tarım laf gereğimiydi?Bunları sizi eleştirmek içindeyim yerinde görmeniz için söylüyorum..

Sayın Kandıra Belediye Başkanını izliyorum TRT1 ve AA’ya röportaj vermiş... Yangın bölgesinden.. Sayın başkan Ekosistem içinde her canlının bitki ağaç böcek ne varsa bir görevi vardır... Projeler yapılırken uygun alanlar bulunmalı.. Yok ederek bu işler olmaz.

Bir başka konuda Ekosistemi yok ederseniz binlerce yılda trilyonlar yatırsanız da yerine koyamazsanız. Dolayısıyla planlamalar çok daha önem kazanıyor.. Havzaları bir bütün içinde değerlendirmek gerekir..

Bu işlere el atanlar.. Sizler bizlere buraları terk edinmi diyorsunuz! Şayet durum durum bu noktada ise yanılıyorsunuz.

Sevgili Kandıralılar şimdi BIRLIK ZAMANI..

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Kategori: Mesaj Yorum gönder.
Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.