Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

27Eyl/200

Bumerang Korelasyonu… / Hakan HACIİBRAHİMOĞLU

hakan hacıibrahimoğluBumerang Korelasyonu… / Hakan HACIİBRAHİMOĞLU

Polisiye romanlarda çok kullanılan bir terimdir “ Bumerang Korelasyonu “ suçlu psikolojisinin, suç sonrası ruh halinin, temel davranış biçimi olarak tanımlanıyor. Yani herkesin bildiği “ Katil mutlaka cinayet mahalline geri döner“ Polisiye romanların klişeleşmiş bu söylemini komplo teorisyenleri de çok kullanır.

2019 Aralık’ta Çin Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 977 binden fazla insan hayatını kaybetti, 31 milyonu aşkın insan salgına yakalandı.

Koronavirüs salgını ortaya çıktığından beri komplo teorisyenleri bu salgının laboratuvar ortamında üretildiğini iddia ederek, olayın bir numaralı faili olarak Bill Gates’i gösterdi. Komplo teorisyenleri Gates'in insanlara koronavirüs aşısı yoluyla çip takacağını iddia ediyorlar.

Bill Gates ise neredeyse her açıklamasında bu konuyu yalanlıyor ve koronavirüs hakkındaki önemli öngörülerini paylaşıyor. Koronavirüs salgını ne zaman bitecek? sorusu hepimizin aklını kurcalıyor. Bill Gates ise bu sorunun cevabı için yeni açıklamalarda bulundu. Fox News Sunday'e konuşan Bill Gates koronavirüsün 2022'de sona erebileceğini söyledi.

Koronavirüs aşısı için de konuşan Bill Gates, aşının 2021'in ilk aylarında kullanıma girmesini beklediğini açıkladı. Fakat Gates'e göre aşıdan sonra hayatın normale dönmesi için en az bir yıla daha ihtiyaç var. Bu da 2022'nin sonlarına doğru koronavirüsten kurtulabileceğimiz anlamına gelebilir.

Pandemi döneminin en tartışılan ismi Bill Gates’in son yaptığı bu açıklama aklıma nedense  “Bumerang Korelasyonu“ durumunu getirdi. Cinayeti işleyen katil suç mahalline dönerken, virüsü üreten ve aşı yoluyla insanlara çip takacağı iddia edilen Bill Gates salgının biteceği tarihi veriyor! Adam virüsü laboratuvarda üretti piyasaya sürdü, olay mahalline geri dönüp gözlem yapıyor! 2022’de yatırımının karşılığını alacak gibi bir anlam çıkıyor.

Komplo teorisyenlerinin her söylediği doğrudur diyemeyiz. Her olaya komplo teorisyenleri gözüyle bakmak septisizm (Şüphecilik) durumu oluşturur. Komplo teorisyenlerinin söylemine göre salgını Bill Gates çıkardı biz insanlara aşı yoluyla çip takacak ve insanlıktan çıkıp robot olacağız. Bizi artık Bill Gates kumanda edecek. Aşı ne zaman çıkacak diye beklerken, insanların kafasında septisizm (Şüphecilik)durumu oluşturmaya çalışıyorlar.

Korona aşısı ne zaman piyasaya çıkacak…

Komplo teorilerini bir kenara bırakalım. Korona virüs aşısı ne zaman piyasaya çıkacak. Ruslar aşıyı bulduk, yakında piyasaya süreceğiz diyor. Virüsün dünyaya yayıldığı ülke Çin’de aşıyı bulduğunu 2021’de kullanılmaya başlanacağını dünyaya duyurdu. Almanya 2021’de aşıyı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Virüsün ilk yayıldığı dönemde Die Welt Gazetesinde çıkan bir haberde ABD Başkanı Donald Trump’ın, Alman biyoteknoloji firması Cure Vac'ın üzerinde çalıştığı aşının tüm haklarını satın alarak işe yaraması halinde ABD'de kullanılmasını sağlamak istediği belirtildi.

Hatta Trump'ın, aşının sadece ABD'de kullanılması için 1 milyar dolar teklif ettiği söylenmişti.

Anlaşılan 2021 yılının ilk aylarında Covid-19 aşısı piyasaya sürülecek. Türkiye’ye gelmesi en iyi ihtimalle 2022 yılının ilk ayları olabilir. Türkiye, Rusya’dan mı Çin’den mi yoksa Almanya’dan mı aşıyı tedarik edecek? Gönlümüzden geçen kimseden tedarik etmeyelim, kendimiz üretelim. Aşı piyasaya çıktığında yaptırır mıyım emin değilim. Ama mecbur kalırsak ben Almanya’nın ürettiği aşıyı tercih ederim. ABD Başkanı Donald Trump’ın 1 milyar dolar teklif ettiği aşı diğerlerine göre daha çok güven veriyor!

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.