Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

20Eyl/200

Av. Zeki Hacıibrahimoğlu ağabeyden “DERTLERİ DERT EDİNDİM” isimli kitap

IMG_3567

4 Eylül 2020 Cuma / Av. Zeki Hacıibrahimoğlu ağabeyin son kitabı “Dertleri Dert Edindim” yayınlandı..

İzmit’e geldiğinde yeni kitabını da elinden alma imkanı buldum. Birkaç sayfası yazdıklarım olan kitabı en kısa zamda tamamını okuyup bitireceğim.

IMG_3568Av. Zeki Hacıibrahimoğlu, Ahsen Okyar’a “Dertleri Dert Edindim” kitabını takdim ederken

Tanınmış avukat Zeki Hacıibrahimoğlu’nun “Dertleri Dert Edindim” isimli kitabi Alioğlu yayınevinden çıktı. Av. Zeki Hacıibrahimoğlu’nun hayatından kesitlerin yer aldığı kitapta hayatı boyunca yaşadığı önemli olaylara da yer verilmiş. Aynı zamanda kitap içeriğinde Av. Zeki Hacıibrahimoğlu hakkında dostları tarafından kaleme alınan bölümler yer alıyor.

Kitaba başlarken açıklama yapan Av. Zeki Hacıibrahimoğlu; Hatıra yazmak çok zordur. Altı kitap çıkardım bu kadar zorlanmadım. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite ve ondan sonraki hayatım çok dolu dolu geçti. Arkadaşlarıma ve hocalarıma bazı anılarımı anlatırken, hepsinden aldığım ortak tavır bunları mutlaka yazmalısın şeklindeydi. Ben de karar verdim ve yazmaya başladım. Ancak hatıralarımı yazarken, isim vermemeye özen gösterdim. Çünkü bazı isimler ile ilgili güzel anılarım olurken, bazıları ile de nahoş ya da kötü hatıralar yaşadım.

Bu sebeple hiç kimse rencide olmasın diye özen gösterdim. Önceden tespit ettiğim başlıkların altını doldurmaya çalıştım. Çalışırken çok dikkat ettim, çünkü anılarımda gereksiz söz kullanmamaya çalıştım. Sonra kendi kendime “Bu kadar önemli anıları yazarken ne hissettin?” diye sordum. Ama ben iyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla anılarımı kaleme almanın benim için önemli bir görev olduğuna inandım ve işe koyuldum, inşallah, ümit ediyorum ki beğenirsiniz.dedi.

WhatsApp-Image-2020-03-19-at-17.23.24-700x420

Av. Zeki Hacıibrahimoğlu Kimdir?
1949 yılında Rize’nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlkokulu Çataklıhoca İlkokulunda, ortaokulu Çayeli Ortaokulunda, liseyi de Rize Lisesinde bitirdikten sonra 1967 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1972 yılında mezun oldu.
1975 yılında kısa dönem askerliğini tamamladıktan sonra İstanbul’da serbest Avukatlığa devam etti.                                                                                                        Avukatlık döneminde önemli davalara imza attı.

-1980 darbesinden sonra Türk Milliyetçilerinin yargılandığı MHP Davası’nı ANKARA 2 Nolu Sıkıyönetim Mahkemesinde devamlı takip etti.

-Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın okuduğu bir şiirden dolayı yargılandığı Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesinde avukatlığını üstlendi.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.