Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

4Eyl/200

YENİ BİR YURT ARIYORUM… / Hasan KÜLÜNK

YENİ-BİR-YURT-ARIYORUM-529x270YENİ BİR YURT ARIYORUM… / Hasan KÜLÜNK

Sanırım artık herşeyin üstüne bir sünger çekip yeni bir istikamete doğru sıfırdan başlamak, terki diyar edip yeni bir hayata yönelmek zamanı geldi. Hainlerden, kibir budalası salaklardan, gösteriş delisi aptallardan, tembelliğinin sonuçlarını felsefi safsatalara yüklemeğe çalışan entel dantel artıklarından uzak, tabiatın kucağında Tanrı’yla baş başa, sakin, dingin, huzurlu bir hayat. Yarısı istirahat yarısı seyahatle geçecek bir hayat.

İklimi keyf veren, doğası hırçın ve zengin, toprağı verimli, cömert, havası sert insanı mert, ulaşımı sessiz, ufuklarında hayallerimizin yeşerdiği, istişare ve ortak aklın değerli kabul edildiği bir yeni yurt arıyorum kendime.

Küçük, Türk, İslâm, İnsan bir yurt arıyorum. Sokaklarında mütebessim selamlarla birbirine bakan insanların dolaştığı, pişirdiği yemeği kokusunun ulaştığı komşularıyla paylaşan bir zihniyetin kucakladığı, zengini dağıtmakla mutlu huzurlu, fakiri geleceğinden emin insanlardan müteşekkil bir yurt arıyorum.

Hasetin, çekememezliğin, gıybetin yok edildiği, sevginin, sohbetin muhabbetin insanı/insanlığı kucakladığı bir yurt arıyorum.

İnsanların şarkı söyler gibi konuştuğu, dans eder gibi çalıştığı, ikramın, iltifatın, tevazunun hakim olup tavan yaptığı bir yurt arıyorum.

Bir yurt arıyorum ki minarelerinde her vakit farklı makamlarda ezanların okunduğu, camilerinde huşu ile kalabalık mutlu insanların namaz kıldığı…

Öyle bir yurt arıyorum ki demirciler, bakırcılar çarşısında çekiç seslerinin musikiye dönüştüğü ahengi üretmiş olsun.

Çocukların cıvıl cıvıl koşuştuğu, kütüphane salonlarının açılır açılmaz doluştuğu, bilgiye mevtun gençlerin kapı kapı irşat kovaladığı bir yurt arıyorum.

Daha neler neler hayal ediyorum. Gönül bu işte doymak bilmiyor istedikçe istiyor. Hayaller sınır tanımıyor.

Heyhaaaattt…..

Beni dinleyenlerin tebessümle yüzüme bakıp “Hasan kardeş geç bunları, öyle bir yurt bulamazsın, es kaza bulursan haber ver de hep beraber oraya göçelim” dediklerini duyar gibi oluyorum.

El hak bu tepki “malumu ilâm” dır. Bende biliyorum böyle bir yurdun olmadığını, lakin hayal kurmak vergiye tabi değil ya, hayal ediyorum işte.

Böyle bir yurt bulamayız ama yurdumuzu böyle bir atmosfere taşımak elimizdedir. Azimle, ihlâsla, inanarak, gayret edersek neden olmasın. Gelin dostlar el ele verelim hayatı birbirimize güzelleştirelim. İnanın bu o kadar zor değildir.

- Her şeyin başı bir gülümsemektir, gülümseyin ve

- uzun süredir görüşmediğiniz üç arkadaşınızı telefonla arayın,

- sonra sokağa çıkın ve tanımadığınız üç kişiye gülümseyerek selam verin ve

- bugün sizi görünce sevinecek üç arkadaşınızı ziyaret edin.

Bakın bakalım nasıl bir başlangıç olacak…

http://hasankulunk.com/yeni-bir-yurt-ariyorum/

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.