Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

12Ağu/200

Erikli köyü Gündüzlü mevkiindeki şifalı suyu

IMG_2109

5 Ağustos 2020 Çarşamba / Kandıra Erikli Köyü Belen Mahallesi Gündüzlü mevkiinde bulunan Kaynak Suyu, özellikle böbrek hastalıklarına şifa veriyor.

Gündüzlü Suyu başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, Türkiye’nin birçok ilinden vatandaşın ilgisini çekiyor. Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, vatandaşların Gündüzlü Suyunu içip, su kaynağı çevresinde dinlenebilmesi için kaynak suyu çevresine mesire alanı oluşturuldu.

KAYNAK SUYU ÇEŞMESİ VE MESİRE ALANI

Yapılan çalışmayla kaynak suyuna çeşme yapıldı ve çeşme etrafı 100 metrekare taş duvarla kaplandı. 100 metre yürüyüş yolunun yapıldığı alanda, toprak dolgu ve tesviye işleri de yapıldı. Ayrıca kaynak suyu etrafına mesire alanı olarak 2 adet Japon tipi kamelya ve 6 adet piknik masası konuldu.

“SUYU İÇEN DİYALİZ HASTALARI RAHATLIYOR”

TÜBİTAK’ta ve İSU’da analiz testlerini yaptırılan Şifalı Gündüzlü Suyunun çıktığı bölgede Bizans İmparatorluğu döneminden kalma verem hastanesi ait kalıntıların bulunmakta. Suyun içerisinde insan vücuduna faydalı sekiz mineral bulunuyor. Kış mevsiminde suda 7,35 PH, yazın ise 7,85 PH değerleri olduğu tespit edildi.

Suyun en büyük özelliklerinden birisi de böbreklerin gözeneklerini açıyor. Özellikle diyaliz hastaları için çok önemli.

Fevzi Genç kardeşimle İzmit Yolu Dalca’dan sonra, 20 civarında köyü geçerek şifalı sularımızı alıp Kocabayramlar’a döndük..

IMG_2115

Ahsen Okyar Kandıra Erikli Köyü Gündüzlü Şifa suyu başında

IMG_2109

Fevzi Genç şifalı su çeşmesi başında

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.