Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

24Ara/110

Prof. Dr. Kerem Alkin; “Bugün Alvaktim Değil, Tasarruf Zamanı”

6 Prof. Dr. Kerem Alkin; “Bugün Alvaktim Değil, Tasarruf Zamanı”

Kocaeli Aydınlar Ocağı tarafından düzenlenen konferansa konuşan Prof. Dr. Kerem Alkin, '“Küresel Kriz Sonrası Dünya Ekonomisinin Yeniden Yapılanması, Türkiye’nin Rolü ve 2012 Beklentileri” konusunda önemli açıklamalarda bulundu

İzmit Otel Asya’da gerçekleştirilen konferansın açılışında konuşan Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez; “Türkiye tarihinin çok önemli olaylarını yaşıyor. Irak’tan sözde çıkan ABD Türkiye’ye rol vermek istiyor. Füze kalkanı projesi İran ve Suriye’deki füzelerin başlıklarını ülkemize döndürdü. 3 komşu ülke ile savaşın eşiğindeyiz. Yeni Anayasa gündemdeki yerini koruyor. Çaktırmadan Yargıtay 8.Dairesi çocuk katiline sayın demeyi suç olmaktan çıkardı. Akılla, tarihle ilgili olmayan kararla Fransa’ya girişimizde tutuklanmamız için bahane de hazırlandı.” Dedi.

2012’nin ilk altı ayına dikkat

Bloomberg HT Ekonomi Direktörü - İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin de, “Küresel Kriz Sonrası Dünya Ekonomisinin Yeniden Yapılanması, Türkiye’nin Rolü ve 2012 Beklentileri” başlığı ile verdiği konferansında; “Türkiye ekonomik güç olarak dünyada ilk 20 ülkesi arasında yer alırken bulunduğu coğrafya itibari ile çok stratejik konuma sahip. Yalnız Türkiye bu konumun ve ne kadar büyük bir ülke olduğunu hala farkında değil. Yüksek Teknolojiye odaklanmamız gerekiyor. Özel sektör yatırıma teşvik edilmeli, yılda ortalama 90 milyar dolar yatırım harcaması yapmalı ve yatırımcıların güç birliği oluşturarak iş potansiyellerini geliştirmeleri sağlanmalıdır. 2012’de enflasyon 6-7 ay beklenenden yüksek seyredebilir. Yılın ilk üç ayında ekonomi basınının haberlerine çok bakmayın. Girdabın içine girmeyin.

Çalışabilir nüfusumuzu azalmasına izin vermemeliyiz

2050 yılında Dünyada çalışabilir nüfusu artan 9 ülkeden biri Türkiye olacaktır. Dünya ekonomik kararlarının merkezinde Türkiye var. Edilgen değil, etken ve oyun kuran bir ülke olmamız gerekiyor. İsrail hala 20. yüzyılda, 21.yy giremezse sonu hayırlı olmayabilir. 2010-2023 ‘e kadar Türkiye ekonomisi ortalama % 6.5 büyümesi halinde dünyadaki ilk 12 ülke arasına girecektir. Çalışabilir nüfusumuzun azalmasına izin vermemeliyiz.

Bugün tasarruf zamanı

Harcamalarımızda sakinleşmek gerekiyor. Al vaktim geldi deyip harcama yapmak yerine tasarrufa gitmeliyiz. Tüketimi kısmalıyız.

Kocaeli başta olmak üzere Sakarya, Düzce ve Bolu yüksek nitelikleri sağlık merkezleri ile dünyanın çekim merkezi olabilir. Nitelikli sağlık hizmeti verecek personel yetiştirme hedefimiz olmalı. Tarım ise asla ihmal edilmemeli.

Su petrolden pahalı olacaktır

2035’te su petrolden daha pahalı olacak. Su kaynaklarımızı ihmal etmemeliyiz. Ülkemiz her alanda simetrik bir tehdit değil, asimetrik bir tehdit ile karşı karşıyadır. Uyanık, hazırlıklı ve ileri teknoloji ile üreten bir ülke olmalıyız.” Dedi.

Prof. Alkin’e plaket

Konferansın sonunda Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Prof. Dr. Nurettin Abut ile birlikte Prof. Dr. Kerem Alkin’e teşekkür ederek plaket takdim etti.

Ahsen Okyar’a teşekkür ve hediye

Kocaeli Aydınlar Ocağı kurucu üyesi ve ara vermeden 27 yıl yönetici olarak görev yapan Ahsen Okyar’a plaketi Nihat Gürer tarafından, özel hediye de Dr. Halil İbrahim Kahraman tarafından takdim edildi.

Bloomberg HT Ekonomi Direktörü - İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi

 Cuma 083 Prof. Dr. Kerem Alkin

2Protokol masası

3İsmail Kaya, Cemal Barış, Ömer Erdal, Ömer Çelik, Davut Çizer

Cuma 073 İsmail Araç, Hüseyin Taşar, Ahmet Buğrahan Sönmez

5Av. Ruhittin Sönmez, Prof. Dr. Kerem Alkin, Prof. Dr: Nurettin Abut

6Toplantıyı sunup-yöneten Ecz. Selçuk Arslan, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanları; Nihat Gürer, Ahsen Okyar, Av. Ruhittin Sönmez ve Dr. Halil İbrahim Kahraman

7Yrd. Doç. Dr. Emin Sezer, Ahsen Okyar, Sait Yıldırım ve Musa Ordu, Prof. Dr. Kerem Alkin ile toplantının finalinde

DSC_1499

DSC_1500

3

4

5

Cuma 008

7

8

9

10

11

12

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.