Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

20Haz/200

Kandıra’nın Ulu Çınarı; Rahmiye CANSEVER büyüğümüz vefat etti..

9-Rahmiye-CANSEVER

Kandıranın Ulu Çınarlarından Rahmiye Cansever büyüğümüz, bugün ikindi namazına müteakip Kandıra Orhan Camiinden ebediyete uğurlanacaktır.

Komşumuz, ablamız, yengemiz Kandıramızın Ulu Çınarlarından Rahmiye Cansever büyüğümüze Allah rahmet eylesin. Fatoş Cansever Özdayıoğlu kardeşim başta olmak üzere evlatları, torunları, akraba, komşu ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim.

Not: Yaptığı iş ve görevlerde Kandıralıların iftihar kaynağı olan, 80 yaşını geride bırakan Ulu Çınarlar için yapılan ve Rahmiye Cansever büyüğümüzün de içinde bulunduğu dördüncü toplantı, 30 Kasım 2019 Cumartesi günü Saat:14:00’de Fuar İçi Sivil Toplum Merkezin de gerçekleşti ve konuşma da yapan Rahmiye Cansver büyüğümüze plaket de takdim edilmişti.

Rahmiye CANSEVER kimdir?

10 Ağustos 1937 tarihinde Kandıra’da doğdu.

1954 yılında Kasap Nail oğlu Mehmet Cansever ile evlendi.

İsimleri Rıdvan, Fitnat ve Fatoş olan üç evlatları oldu.

Küçük yaşta evlenip, eşiyle birlikte evlatlarına iyi bir gelecek hazırlamak için çok çalıştılar.

Rıdvan’dan Volkan ve Cansu, Fitnat’tan Gökalp ve Görkem, Fotoş’tan İnanç Berat olmak üzere beş torun sahibidir.

Özenle yaptığı koyun peynirleri, özellikle de höşmenimin tadı sadece komşularının damağında değil, Kandıra dışında da meşhurdur.

Cefakar, vefakar ve hayırsever insan olarak, Orhan Camiinin karşısındaki evinin önünde otururken gelip geçen eski – yeni dostlarının hatır sormaları mutluluk sebebi olup, 50 yılı geçmiş bir gelenek olarak bugün de sürmektedir.

Untitled-1-copy_thumb

7_thumbRahmiye Cansever(10 Ağustos 1937)’e plaket ve hediyeleri takdim edenler; Prof.Dr. Mehmet Bayrak(2016-2018 Başkan), Ecz. İsmail Genç(1999-2004 Kandıra Belediye Başkanı), Başkan Av. Abdurrahman Kaymak (2018-2020)

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.