Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

2Haz/200

Gelecek için size başarı kapılarını açacak 7 beceri

5c18282fbc2cb50adc7153af_0

 

Gelecek için size başarı kapılarını açacak 7 beceri

İş dünyası artık sadece okullarda okutulan derslerden çok daha farklı yetenekler talep ediyor. Günümüz dünyasında iş hayatına adım atmadan önce ne tür becerilere sahip olmanız gerektiğini biliyor musunuz? Hollanda merkezli “Dünya Eğitim Geleceği Vakfı” geleceğin 7 becerisini belirledi... İşte, geleceğin becerilerini belirleyecek çok önemli 7 madde…

Duygusal Zeka

İş dünyasında başkalarının hislerini anlamamızı sağlayacak güçlü bir empati yeteneği çok değerli olacak.

Ekolojik Zihniyet

Ekosistemi anlamadan ve sürdürülebilir olmadan, bu gezegende parlak bir geleceğimiz olmadığı çok açık. 21'inci yüzyılda iş dünyasında ekolojik zihniyet olmazsa olmazlar arasında.

Konsantrasyon

Bilgi kirliliği, dikkat dağıtabilecek nesnelerin sayısı ve gündelik yaşamın hızı konsantrasyonu daha önce olmadığı kadar önemli hale getiriyor. Bu beceri, 21'inci yüzyılda gençlerin kazanması ve koruması gerekenlerin başında yer alıyor.

Dijital Okur Yazarlık

Dijital beceriler günümüzde okumak ve yazmak kadar önemli. İşinizle ilgili program ve yazılımları yeterince kullanmanın dışında günlük hayatınızda da yükselen teknolojilere yer ayırmaya gayret göstermelisiniz.

Yaratıcılık

21'inci yüzyıla girerken adı söylendiğinde hiçbir çıkarımda bulunamayacağımız yeni iş alanları bugün alışıldık hale geldi. Gelecekte de mevcut olanın dışında yeni çözüm önerileri sunabilen, yaratıcı insanlar bir adım öne çıkacak.

Kültürlerarası Yaklaşım

Uluslarası birçok şirket, farklı milletlerden profesyonelleri istihdam ediyor. bu becerinin önümüzdeki yıllarda etkisi daha da artacak.

Kendi Kendine Öğrenme

Bugün öğrendiklerimizle tüm yaşamımızı geçirmemiz artık mümkün değil. Hayat öğrenme süreci için kendi kendine öğrenme becerisi kazanmalısınız. Böylelikle değişen dünyaya bir profesyonel olarak uyum sağlayabilirsiniz.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Kategori: Mesaj Yorum gönder.
Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.