Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

25May/200

Salgın Sonrası Dünya Nasıl Şekillenecek? – Mehmet Emin SOFUOĞLU

Salgın Sonrası Dünya Nasıl Şekillenecek? – Mehmet Emin SOFUOĞLU


Dünyayı kaosa götüren şer odağı organize akıl, tüm dünyanın ekonomik, sosyal ve siyasi hayatını etkisi altına alan korona virüs salgını ile, tüm rutinleri altüst etti.

Dünyada küresel çapta, pek çok alanda, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Bu, aslında, dünyanın karşı karşıya kaldığı teknolojik veya tıbbi bir sorun değil, siyasi bir sorundur!

Salgın sonrası, tüm ezberlerimiz bozulacak! Eğitimden, sağlığa, ticaretten, günlük hayata kadar, bildiğimiz tüm işleyişler değişecek!

DİJİTALİZM artık dünyaya hakim olacak!

Uzaktan eğitim, e-ticaret vb uygulamalar gibi hemen hemen her kurumsal ve bireysel işlem, tamamen blockchain(1) denilen dijital sistem üzerinden işleyecek..

Kullandığımız kağıt para, tedavülden kalkacak!

Sert yapılı otokratik(2) ulus devletler oluşacak!

Yokluk, kıtlık ve gıda yetersizliği görülecek!

İnsanlara dijital kimlikler verilecek!

Salgının bu kadar korku salarak dünyaya yayılması, zaten bunu hızlandıracak. Dijital kimlikler üzerinden insanlar üzerinde tam kontrol sağlanacak. Yapay zeka, insanı yönetecek!

Ardından, dünya kamuoyuna, tek bir dünya devleti olması gerektiği pompalanacak. Yani Birleşmiş Milletler'in bir hükümet olduğu ve dünyanın bu meekezden dijital olarak yönetildiğini düşünün..

Güçlü ulus devletler buna karşı çıksa bile, insanlar, gerek hastalık, gerek açlık korkusundan, hem dijital kimlik uygulamasına, hem de tek dünya devleti yönetimine geçmek isteyecekler..

Böylelikle insanın tam kontrolü sağlanacak ve asıl bundan sonra dünya nüfusunu azaltma operasyonu hızlanacak!

Ancak şunu da açıkça belirtmeliyiz ki; Türkiye, önümüzdeki 10 yıl içinde ekonomik olarak 6 kat büyüyecek ve gelecekte süper güç devletlerin de, küresel organize aklın da gözden çıkaramadığı ve vazgeçemediği, hinterlandına hamilik yapan bir ülke olacak biiznillah!

Bugün salgınla ilgili tüm teknik ve tıbbi detaylar konuşulup tartışılırken, Korona sonrası dünyanın nasıl şekilleneceğine dair yeterince tartışma yapılmıyor.

Sınırlı sayıda öne çıkan kişilerin bu konuda yazdıkları ve konuştukları fikirler, “komplo teorisi” damgası vurularak değersizleştirilip geçiştiriliyor.

Halbuki, küresel organize aklı oluşturan elitler, bu konulara milyonlarca dolar yatırım yapıyorlar ve kendi dev küresel şirketleri aracılığıyla da, bu girişimleri bizzat yürütüyorlar.

Covid-19 salgının sonrasında yeniden şekillenecek dünyada, edilgen ve tam yönetilen bir "artığa" dönüştürülmek istemiyorsak, ivedilikle bugünlerden konuşulmaya başlanılan "uluslararası bir siyasal birliğin" ya da "tek dünya hükümetinin" koşullarını, kendi şartlarımızla hazırlamalı ve bunu konuşmalıyız.

Ülkemizde yaşanan bugünkü siyasal görüş ayrılıklarının, mezhep, etnik köken ve din ayrılıklarının toplumumuzu sürüklediği uçurumun kenarında, bunları ve geleceğimizi konuşmak mümkün değildir.

Şu an ayrılığa düştüğümüz ve birbirimizi harcamak için yapmadık ilkesizlik bırakmadığımız her şeyi ama her şeyi, acilen kavga sebebi olmaktan çıkarmalıyız.

Aksi halde, hepimiz, yakın gelecekte, yapay zekanın yönettiği ve yaşam haklarımızın tamamına yakınını sınırlayarak yönettiği "yürüyen çipler" olarak yaşamımızı sürdürüyor olabiliriz!

* * *

    Blockchain (Blok Zinciri); şifrelenmiş işlem takibi sağlayan bir dağıtık veri tabanı olarak tanımlanıyor. Adından da anlaşılacağı gibi zincirleme bir modelle inşa edilen, takip edilebilen ama kırılamayan Blockchain teknolojisi, bir merkeze bağlı olmaksızın işlem yapmaya izin veriyor. Blockchain, bir veritabanı değildir, çünkü kaydedilen veri bir daha değiştirilemez veya silinemez. Blockchain, değiştirilemez ve manipüle edilemez kayıtlar tutulmasını sağlar. Bu teknoloji, merkezi bir otoriteye ihtiyaç duymaz. Blockchain teknolojisi, dijital kimlik üzerinde bugüne kadar benzeri görülmemiş bir kontrol imkanı sağlamaktadır. Dolayısıyla küresel açık bir hesap defteri olan blockchain sadece kripto paraların üretiminde değil birçok farklı alanda saklama, yönetme ve depolama gibi işlemler için kullanılmaktadır.

    Otokrasi: Bir hükümdar, küçük bir küme ya da tek bir siyasal partinin, siyasal erki elinde bulundurduğu yönetim biçimi.

    https://www.habervakti.com/salgin-sonrasi-dunya-nasil-sekillenecek-makale,2293.html

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Kategori: Mesaj Yorum gönder.
Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.