Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

19May/200

Etkili Yöneticilik ve Liderlik İçin 7 İpucu

etkili-yoneticilik-ve-liderlik-icin-7-ipucu_w1145_h572_opEtkili Yöneticilik ve Liderlik İçin 7 İpucu

Etkili bir yönetici kurumdaki yönetim, liderlik ve gelişimin birçok yönüne dikkat verir. Bu yüzden yönetim başarısı konusunu ele almak ve de aşağıdaki yedi maddenin başarının en önemli öğelerini olduğunu söylemek zordur. Ben yine de sahip olmadan başarılı bir yönetici olamayacağınızı düşündüğüm yedi etkili yöneticilik ve liderlik becerilerini sizinle paylaşacağım.
Başarılı yöneticiler çalışanların etkin çalışmak, üretken kalmak ve de iş yerine katkıda bulunmak için neye ihtiyaç duyduklarını bilirler.

Yöneticinin başarılı çalışanları teşvik etmek için kaçınması gereken davranışları bilirler.
Başarılı olmak isteyen yönetici aynı zamanda çalışanların işe gelmek için motive olup olmadıkları konusunda en önemli faktör olduklarını da bilirler. Kötü bir yönetici çalışanların işlerini bırakmasında “kilit nokta” neden olarak görülür.

Bir yönetici olarak mükemmellik için çabalamak her yöneticinin amaç listesinin başında olmalıdır. Mükemmel bir yöneticinin çalışanlarının hayatlarında yapabileceği fark çok değerlidir. Çalışanların ödüllendirildiğini, fark edildiğini ve teşekkür edildiğini hissetmelerine yardımcı olmak ayrıca bir yönetici olarak etkin bir şekilde performans göstermenin kilit noktasıdır.
Yönetim başarısındaki en önemli konu da diğerlerinin takip etmek istediği insan olmaktır. Kariyeriniz boyunca kurumda aldığınız her aksiyon insanların sizin bir gün takip edip etmek istemeyeceklerine karar vermelerine yardımcı olacaktır. Takipçiler olmadan liderlik yapamaz ve yönetemezsiniz.

 

Etkili yönetici ve lider için yedi madde:

Başarılı bir yönetici, diğerlerinin takip etmek istediği kişi:

1-Kişilerarası ilişkiler yaratır.
Çalışanların, iş arkadaşlarının ve yönetim kurulunun onun önemseme, işbirliği, saygı, güven ve de nezaket gösterme yeteneğine olan saygısının göstermesini raporlamak.

En zorlu durumlarda bile iş arkadaşlarına itibar ve de saygı ile davranmak, sözünde durmak,  karakter ve güvenirlik göstermek bu yöneticinin hareketlerine bağlıdır.

2-Etkin iletişim kurar.
Hem yüz yüze, hem yazı da hem de e-mailde. Dinlemek ve iki yönlü geri bildirim almak ve vermek kendisinin diğerleriyle olan etkileşimini karakterize eder. Yönetici aynı zamanda iş arkadaşlarından ve diğer çalışanlarından geri bildirim almaya açıktır. Savunma cevaplarından kaçınır ve hedefte geri bildirim olduğunda davranışını değiştirmeye isteklidir. 

3-Takım kurar.
İnsanlar takım kurucusunun yanında daha etkin, daha yaratıcı ve daha üretken olduklarını hissederler.

Takım çalışması veya takım görevleri hedefte olmadığında ve etkin bir şekilde çalıştığında oturup problem çözmeye isteklidir. Çalışanlar direkt olarak takımın gelişimini engellediklerinde bunu açık bir şekilde bildirmekten kaçınmaz.

4-Performans göstergelerini takip eder.
İşin finansal açılarını anlar ve amaçlar belirler, çalışan gelişimi ve başarısını ölçer ve belgeler. Bu takımın gelişimi hissetmesine, amaçlarına ulaştıklarını bilmelerine ve beklentileri aştıklarını bilmelerine yardımcı olur. İnsanlar işte nasıl performans gösterdiklerini bilmek isterler. Finansal amaçlar için bunu yapar. İyi yöneticiler bu iletişimde kendi rollerini bilirler.

5-Moral ortamı sağlar.
İnsanların pozitif moral ve tanınma deneyimledikleri, çalışanların işin başarısı için çok çalışmaya motive olabilecekleri bir ortam yaratmasını bilirler. Kendisinin çalışanların işte mutlu olup olmamasında en etkili faktör olduğunu bilir.

6-Lider en önde gider.
Örneklerle liderlik eder, adımları kendi beklenti ve davranışlarıyla belirler. Diğerleri aynısını yaptığında tanınmalarını sağlar. Konuştuğunu yapar.

7-Kariyer yollarını sürekli açık tutar.
İnsanların eğitim ve işte öğrenme sırasında beceri ve kapasitelerini geliştirmelerine yardımcı olur. Çalışanlara kariyer yolu getirir ki onlar büyümeye ve gelişmeye devam etsin.
Yönetim başarısının başka karakteristiklerini mi biliyorsunuz? Bunlar sadece başlangıç, ama iyi bir başlangıç. Yönetim başarısını hedeflediğinizde bu becerilerle ve niteliklerle başlamak isteyeceksiniz.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Kategori: Mesaj Yorum gönder.
Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.