Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

8Nis/200

Bir alkış da öğretmenlere – Rüyam Alankuş KARGILI

rüyam alankuş kargılıBir alkış da öğretmenlere - Rüyam Alankuş KARGILI

    Covid 19 sebebiyle evde gönüllü karantina uyguladığımız bu günlerde kimi zaman sıkılıyoruz kimi zaman bunalıyoruz kimi zaman da yaratıcı uğraşlar bularak günlerimizi evde geciriyoruz. Eğitimci olmam sebebiyle ülke çapında yapılan eğitim çalışmalarına, uğraşlarına farkındalıkla ve objektif olarak bakabilme imkanı buluyorum.

Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fehmi Rasim Çelik'in üstün çaba ve gayretleriyle eğitim neferlerini koordine ederek öğretmenlerimizin göğüs kabartan çabasına şahit oluyoruz.

Şöyle ki; Henüz Eba tv yayında değilken bile egitim neferlerimiz kendi imkanlarıyla öğrencilerine ulaşmaya çalışmış yeter ki eğitimden kopmasınlar, uzaklaşmasınlar diye öğrencileriyle aralarındaki o çok güçlü gönül bağına bir de sanal bağ eklemişlerdir. Bu bir bilinçtir, vefadır, vatan hizmetidir. Üstelik göz yaşartan onur duyulan bu çabalarını sadece kendi öğrencilerine değil tüm ülke evlatlarını kendi öğrencileri sayıp diğer meslektaşlarıyla sosyal platformlarda paylaşarak onların da faydalanmasını sağlamışlardır.

Canını dişine takıp hayatları pahasına hayat kurtarmaya çalışan sağlıkçılarımız için tüm ülkedeki meslek liseleri gibi kentimizin meslek liseleri olağan üstü performans ve çaba sağlayarak maske, önlük, sedye örtüsü, dezenfektan ve kolonya üretimi yaparak hayati destek sağlamışlardır. Bu muhteşem bir şeydir ve aynı zamanda kutsal bir görevdir. Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fehmi Rasim Çelik her zaman olduğu gibi yine Kocaeli'nin farkını ortaya koymuş hayati hizmet sağlamıştır.

Okul idarecilerimiz Mülki ve İdari amirlerinden gelen iletileri, bilgilendirmeleri öğretmenlere ve velilerine ulaştırarak koordinasyonu sağlamak için bu süreçte pür dikkat çalışmışlardır.

Bu zor günlerde geçecek elbet ancak burada geleceğe verilen mesaj çok önemlidir.
Şöyle ki; Öğretmenler "biz buradayız" diyerek geleceğimizin mimarlarına sadece gerçek ve akademik bilgileri öğreterek değil aynı zamanda düşünmeyi öğretmek için akıllarını eğitiyor...

Sözlerime son verirken göreve geldiği günden bugüne kadar tüm eğitim camiasının gönlünde taht kuran kıymetli Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un, kendi deyimiyle, Ziya Öğretmenimizin paylaşımını sizlere aktarmak isterim.

"Küçük hamleler büyük etki yaratır. Her meslektaşım kendi sınıfına kendi öğrencilerine kendi velilerine uzaktan sıkıca tutunsun. Arayın, destek olun öğrencilerinizi takip edin. Büyük bir gayretle uzaktan eğitim sürecinde vazifenizin başında olun. Bu çok şey demek, sınıfınız için çok büyük şey demek. Evde kalarak ailenizin sağlığına dikkat edin. Okullar açılınca neler yapabileceğinizi planlayın. Uzaktan eğitim programlarımıza katılın. Okuyun, yazın. Bunlar çok şey demek.

BİR ÖĞRETMEN BİR OKULU, BİR OKUL BİR MAHALLEYİ, BİR MAHALLE BİR ŞEHRİ değiştirir.

Bunun için illa sınıfta olmanız gerekmiyor. Sevgili Öğretmenim; fikirler, düşünceler, iyilikler, iyi
niyetler yürümez, onlar uçar. Açın siz camları, onlar bulur yolunu. Unutmayın ki bu
pencerelerde sizi bekleyen öğrencileriniz var..."

Uzaklaştıkça yakınlaşmak dileğiyle.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.