Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

6Mar/201

İsmail Sarıca, Kandıralı Muzaffer Uyguner’i anlattı

3

3 Mart 2020 Salı  / KANDIRALI ŞAİR VE YAZAR DA VARMIŞ DUYDUNUZ MU?

Bizkandırayız Kültür Platformu’nun 15 günde bir Kandıra’da düzenlediği ve 17.cisi gerçekleşen Kandıra Şiir Akşamları programında Kandıralı şair ve eleştirmen Muzaffer Uyguner anıldı.

İsmail Sarıca, Uyguner’i anlattı

Programın sunumunu yapan emekli Devlet Planlama Teşkilatı Genel Müdürü İsmail Sarıca’nın verdiği bilgilere göre; Muzaffer Uyguner, 1923 yılında Kandıra’da doğdu ve ilk öğrenimini Kandıra’da yaptı. Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültelerini bitiren Uyguner, Ticaret, İmar ve İskan Bakanlıklarında müfettişlik ve üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Edebiyata şiirle başlayan ve Kayın Ağacı adlı şiir kitabı da bulunan Muzaffer Uyguner edebiyattaki asıl ününü Büyük Ozanlar - Büyük Yazarlar serisinde yayımladığı kırktan fazla şair ve yazarı tanıttığı kitaplarla sağladı. Bu kitaplar arasında kimler yok ki? Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Şinasi, Neyzen Tevfik, Sait Faik Abasıyanık, Ömer Seyfettin, Memduh Şevket Esendal, Mehmet Akif…

Çok üretken bir yazar olduğu vurgulanan Uyguner’in sanat ve bilim çalışmaları ayrıca günlük gazetelerde ve dergilerde sürekli yazdığı eleştiri ve kitap tanıtım yazılarının yanısıra yasal mezuatları içeren çeşitli meslek kitapları da bulunmaktadır.

Muzaffer Uyguner ismi değerlendirilmeli
Sarıca’nın dikkatle dinlenen sunumunun ardından söz alan katılımcılar, Kandıra’dan çıkan büyük yazarın kitlelere daha çok tanıtılması gerektiğini belirterek bir caddeye, kültür merkezine, okula veya benzeri bir yere Muzaffer Uyguner adının verilmesini istediler.

Büyük İlgi

Dr. Süheyla Sarıca’nın da hazır bulunduğu programa; eski Kandıra Belediye Başkanı İsmail Genç, eski Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Kocaeli Kandıralılar Derneği yöneticilerinden sanayici Günay Gülcü, Mali Müşavir Ahsen Okyar, MARTAŞ AŞ Genel Müdürü Selçuk Uztürk, Kandıra Belediye Meclis üyesi Birten Kaya, Ç.Y.D.D. Kandıra Şube Başkanı Ecz. Sevim Deren, Demokrat Parti Kandıra İlçe Başkanı Olcay Çelik, Turizmci in Ecevit, Bizkandırayız Müzik Topluluğu Eğitmenleri Engin - Şahin ve Münevver Ecevit, e. Kandıra Belediyesi meclis üyesi Orhan Can, e. C.H.P Kandıra İlçe Başkanı Recep Şenol, Yalçın Akkan, Ressam Aytaç Kürekçioğlu, Ecz. Akif Aruca ve eşi Neslihan Aruca, Diş Hekimi İbrahim Ark, emekli öğretmenlerden İpek Sümer, Mustafa Yıldız, Sabahat Ulutaş, Cem Deniz Ulutaş, Zeynep Köroğlu, Bahçecik Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Seher Yılmaz ve Ayşe Erkara, Rahime - Emin Çevik, Olcay - Zafer Tokdemir, Belgin - Murat Yüksel, Aliye - Halil Erdoğmuş, Gülşen Özkaya, Nazan Uzun, Melek Evircan, Ayfer Kocatürk, Emi Kafe Sahibi Emine Altın, Sağlık Personeli Derya Demirel, Berna Erkal, Kandıra Sağlık Grup Başkanlığı emeklisi Fevzi Genç, Celil Sağlam, Yakup Ilgın, Bizkandırayız Kültür Platform Kurucusu Aygün Aynagöz, Eşi Nurşen ve Annesi Sevim Aynagöz ile

edebiyat ve sanat meraklıları katıldılar.

18.programda Mehmet Akif anılacak

Programı yöneten Aygün Aynagöz bir sonraki çalışmanın İstiklal Marşının kabulüne gelen hafta dolayısı ile Şair Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nı işleyeceklerini belirtti.

Sarıca’ya Plaket ve Yılmaz Özdil’den imzalı kitap Ayrıca Kocaeli Kandıralılar Derneği adına Kandıra’nın 80 yaşına ulaşan Ulu Çınarı İsmail Sarıca’ya plaketini; İsmail Genç, Ali Kahraman ve Günay Gülcü ile Yılmaz Özdil’in “Mustafa Kemal” isimli imzalı kitabını Selçuk Uztürk, Aygün Aynagöz ve Engin Ecevit birlikte takdim ettiler.

Etkinlik çekilen toplu fotoğraf ile tamamlandı.

1

Emine Altın,Melek Evircan, Olcay Tokdemir, Günay Gülcü, İsmail Sarıca, Yalçın Akkan, Veysel Şenol

2

Toplantının en yaşlıları; Sevim Aynagöz ve Münevver Ecevit

3

Bizkandırayız Kültür Platformu üyeleri

4

Engin Ecevit, Şahin Ecevit, Dt. İbrahim Ark, Mustafa Yıldız, Ahsen Okyar, e. DPT Başkanı İsmail Sarıca, Recep Şenol, Günay Gülcü, Celil Sağlam, Ecz. Sevim Deren

5

Ali Kahraman, Günay Gülcü ve Ecz. İsmail Genç birlikte İsmail Sarıca’ya Ulu Çınarlar plaketini takdim ederken

6

Selçuk Uztürk, Aygün Aynagöz ve Engin Ecevit, İsmail Sarıca’ya Mustafa Kemal kitabını takdim ederken

7

Sabahat Ulutaş, Ecz. Sevim Deren, Nardane Kuşcu, Ahmet Kuşcu

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (1) Geri izlemeler (0)
  1. teşekkürler hocam güzel bir buluşma


Leave a comment

Geri izleme yok.