Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28Şub/200

Kadir’e hayallerindeki gibi doktorluk yakışır – Rüyam Alankuş KARGILI

rüyam alankuş kargılı

Kadir'e hayallerindeki gibi doktorluk yakışır - Rüyam Alankuş KARGILI

    Bulunduğumuz zamanlarda maalesef ülkemizde sıklıkla gündem olan ve dünya çapında yaygınlaşan tüm toplumları en derinden etkileyen bir konudur kadına şiddet. Şiddet denilince ilk akla gelen kuşkusuz fiziki güç kullanımına dayalı kaba kuvvet olsa da gerçekte şiddeti sadece fiziki boyuta indirgemek mümkün değildir.

Maalesef sıklıkla psikolojik, cinsel, sözel, ekonomik, sosyal şiddet e de maruz kalanlar da vardır ki anlatamazlar. Anlatsalar inandıramazlar.Bu kısır döngüde çırpınırlar.

Aslında kadına yönelik şiddet meselesi toplumun sadece bir kesimi ilgilendiriyor gibi görünse de bu bireylerin şiddet eğilimleri genel olarak bütün toplumla ilgili bir meseledir.
2020’nin deprem, çığ, yangın, uçak kazası gibi felaketlerle geçen bu günlerde üzüntülerimize bir yenisi daha eklendi.
Kadir...
Fen lisesi mezunu doktor olmak için çabalayan bir genç başım belaya girmesin diye düşünmeden canice dövülen kadını kurtararak adamın elinden almaya çalışmış, arbede sırasında adamı bıçaklayarak ölümüne sebep olmuş. Öldürülen kişinin 19 sabıkası olduğu ortaya çıkmıştır, bu yürekli genç olaya sessiz kalmamış ve kadını ölümden kurtarmıştır ve yine şu an yine kadın cinayeti konuşmuyorsak, bu yürekli genç sayesindedir.

Maalesef Kendini korumak isteyen Kadir, kendisine saldıran Duran’ın ölümüyle polis tarafından gözaltına alındı.

Yani nefs-i müdaafa yaparken...

Türkiye, merakla dava sürecini takip ederken on binlerce kişi adaletin yerini bulması ve kadına şiddet konusundaki duyarsızlığın büyümemesi için Kadir’in meşru müdafaa hakkını kullandığının mahkemece göz önünde bulundurulması gerektiğine inanıyor.

Daha Emine Bulut’un olayına öfkemiz üzüntümüz geçmemişken bugün Kadir ceza alırsa yarın herkes benzer bir olayda sessiz kalacaktır. Kadir hepimizin vicdanıdır şiddet gören bir kadının çaresizliği karşısında sessiz kalmamıştır. Şimdi sıra bizdedir biz de sessiz kalmamalıyız.

Böyle gençlere sahip çıkalım zira ona cezaevi değil hayallerindeki gibi doktorluk yakışır...

https://www.bizimyaka.com/makale/3640195/ruyam-alankus-kargili/kadire-hayallerindeki-gibi-doktorluk-yakisir

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.