Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

23Şub/200

Osmanlı Hukuk Tarihinden Bir Kesit Kandıra Kaza Deavi Meclisi Tutanakları – İsmet SARIBAL

41lVKBnPe7L._SX313_BO1,204,203,200_

Osmanlı Hukuk Tarihinden Bir Kesit
Kandıra Kaza Deavi Meclisi Tutanakları – İsmet SARIBAL

Osmanlı Devleti, Tanzimat’ın ilanı sonrasında adlî teşkilatta bazı reformlar gerçekleştirmiştir. Bu reformların başında adlî teşkilatın temelinde bulunan Şerî Mahkemelerin yanına Nizamiye Mahkemelerinin eklenmesi gelmektedir. Bu ikili yapı Cumhuriyet dönemine kadar devam etmiştir.

Kandıra Kaza Deâvî Meclisi Tutanakları adlı bu çalışma, adlî sistemdeki modernleşme çabalarını temsil eden Nizamiye Mahkemelerinin idari bakımdan kaza düzeyindeki yargı kararlarına esas teşkil eden zabıt tutanaklarını içermektedir. Bu tutanaklar adlî alandaki değişimi yansıtan bir örnek olmak dışında, Kandıra ve İzmit için yazılı sözel bir tarih kaynağı niteliğindedir.

indir

İsmet Sarıbal kimdir?

Cankiri Karatekin Üniversitesi

1980 yılında Gaziantep'te doğdu. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde lisans (1998-2002), Sosyal Bilimler Enstitüsü Yakınçağ Tarihi Anabilimdalında yüksek lisans (2002-2004) eğitimini tamamladı. 2004-2009 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde Şırnak ve Ankara'da takım komutanlığı yaptı. 2009 yılında sağlık problemleri nedeniyle malülen emekli oldu. 2010-2015 yılları arasında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora eğitimini tamamladı. Bu süreçte Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 2016 yılından bu yana aynı bölümde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.