Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

12Şub/201

Kandıra’dan Türkiye’ye “hayırseverlik” mesajı AKALIN AİLESİ’NE TEŞEKKÜR – Galip ATAMAN

manset-customKandıra’dan Türkiye’ye “hayırseverlik” mesajı

AKALIN AİLESİ’NE TEŞEKKÜR

Gelelim, dün Kocaeli Valiliği Makamı’nda Sayın Vali Hüseyin Aksoy ile Kandıralı Akalın ailesi adına İsmail Akalın ve amcası Ahsen Akalın arasında imzalanan “Anaokulu Protokolüne”.

Bugüne kadar Milli Eğitim İl Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in öncülük ettiği sayısız okul protokollerini yazdım.

Vefa İbrahim Aracı Ailesi, Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı, Dereli Ailesi başta olmak üzere birçok sanayici ve hayırsever iş insanlarının imzaladığı okul protokol törenlerinde hazır bulundum, çok etkilendim.

Ama hiç birisinde önceki gün imzalanan Kandıralı Akalın ailesi adına İsmail Akalın ve amcası Ahsen Akalın arasında imzalanan “Anaokulu Protokolü” kadar duygulanmadım, heyecanlanmadım.

Sanayi kenti Kocaeli’de onlarca sanayi kuruluşu bırakın okul yaptırmayı eğitime tek kuruşluk katkı vermezken, yaptırdıkları okulun bahçesine diktikleri reklam toteminin aydınlatma giderini okul parasıyla ödetirken Kandıralı Akalın ailesinin yıllardır kıt kanaat kazandıkları paranın bir kısmını anaokulu yaptırmak için Vali Aksoy’un kapısını çalmalarından çok etkilendim.

Akalın ailesinin aile büyükleri “Perihan-Ahsen Akalın Anaokulu” için verecekleri 400 bin lira öyle büyük bir rakam değil.

Ama Akalın ailesinin anaokulu olmayan Kandıra ilçe merkezinde okul öncesi çocukların eğitimine katkı vermesi açısından çok önemsiyorum.

Vali ve milli eğitim il müdürü ile imzalanan protokolün ardından bağışçı İsmail Akalın’ı aradım.

Uzun yıllar İl Genel Meclisi üyeliği yapan, halen Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan İsmail Akalın, “Biz Kandıra’nın yerlisi, 3 kuşak, 130 yıllık ticaret yapan, şalvarlık ve fistanlık kumaş satarak para kazanan esnafız. Hacı Nafizler Sülalesi olarak tanınırız. Alın teriyle kazandığımız helal paradan ayırdığımız miktarı anaokulu yaptırmak için Valiliğin kapısını çaldık. Milli eğitimden tek isteğimiz, Kandıra’da olmayan anaokulunu yapmak için şehir merkezinde yer verilmesi oldu. Bürokratik engelleri aşarak Kandıra’da tarihi ortaokulun yıkılan binasının yeri tahsis edildi” dedi.

“Herkesin parası böyle yerlere nasip olmaz” diyen İsmail Akalın amaçlarının öncülük etmek olduğunu söyledi.

Kandıra’nın yerlisi Akalın Ailesi’nin yaptıracağı “Perihan-Ahsen Akalın Anaokulu” sadece 5 yaş grubu okul öncesi öğrencilere eğitim vermekle kalmayacak.

Alın teriyle kazanılan helal parayla yaptırılan okul yalnız Kandıralılara değil Türkiye’ye örnek gösterilirken, eğitime tek kuruşluk destek vermeyen zengin iş insanlarına da kapak olacak.

İsmail Akalın’ın şahsında Kandıra’nın köklü, mütevazi ve hayırsever Akalın ailesine teşekkür ediyorum.

Allah sizlerden razı olsun. Umarım sizi örnek alacak zengin iş insanları Kandıra başta olmak üzere Kocaeli’ne okul ve derslik yarışına girerler.

https://www.bizimyaka.com/makale/3644763/galip-ataman/kandiradan-turkiyeye-hayirseverlik-mesaji

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (1) Geri izlemeler (0)
  1. Akalın ailesini gönülden kutluyor, örnek ve önder davranışlarını devamını diliyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin.


Leave a comment

Geri izleme yok.