Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

5Şub/200

Kandıra’da, Şair Ahmet Hamdi Tanpınar anıldı

6

4 Şubat 2020 Salı / Bizkandırayız Kültür Platformu Şiir Topluluğu Kandıra Şiir Akşamlarında Şair Ahmet Hamdi Tanpınar’ı okunan şiirler ile andı..

Edebiyat öğretmeni Mustafa Yıldız'ın sunumunu yaptığı, edebi hayatı ve biyografisi ile çeşitli anektodların anlatıldığı gecede İstanbul Pendik’ten katılan şiir dostları, Aysen Eraydın, Kadri Denizli ve Sadife İlen şairin edebi kişiliği ve şiirleri hakkında bilgi verdiler.

Cadde Cafe’de gerçekleşen toplantıya Katılan genç şiirseverler Ahmet Hamdi Tanpınar’ın şiirlerini zevkle okudular. Ayrıca bağlama sanatçısı Derya Demirel, okuyup söylediği türküler ile şiir akşamına ayrı bir renk kattı.

Katılımcılar arasında Bizkandırayız Müzik Topluluğu Eğitmenleri  Engin - Şahin Ecevit, Münevver Ecevit, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, Diş Hekimi Semahat Ark - İbrahim Ark, bağlama sanatçısı sağlık personeli Derya Demirel, Tarih Öğretmeni Cem Ulutaş, Matematik Öğretmeni Sabahattin Ulutaş, Emi Kafe İşletmecisi Emine Altın, ressam Aytaç Kürekçioğlu, Sevgi Maviş, Mesut Memiş, Melek Karagöz, Celil Sağlam, Aliye - Halil Erdoğmuş, Ayşegül Begüm Uslu, Ayşe Oltan, Deniz - Feyza,Cevher – Nisa - Olcay Tokdemir, Veysel Şenol, Sevda Kurt, Şaduman Gökgöz, Bertuğ Aynagöz, Ayfer Kocatürk, Ayten Ertaş, Enes Tayfun, Pendik’ten katılan şiir dostları: Sadife İlen, Kadri Denizli ve Aysen Eraydın vardı.

Keyifli ve şiir dolu akşamların devam edeceğini bildiren Bizkandırayız Platformu kurucusu Aygün Aynagöz, Kandıra Şiir Akşamlarının devam edeceğini ve bir sonraki buluşmada Şair Özdemir Asaf’ın şiirleri ve şairin hayat hikayesini sunacaklarını bildirdi.

Onbeşinci buluşmayı tamamlayan şiirseverler toplu fotoğraf ile bir akşamı geride bıraktılar

1

Mustafa Yıldız, Sadife İlen, Süleyman Bey ,Kadri Denizli, Aysen Eraydın

2

Melek Evircan, Emine Altın, Aliye Erdoğmuş, Olcay Tokdemir ve toplantıya katılanlar

3

Sabahat Ulutaş, Derya Demirel, Engin Ecevit, Şahin Ecevit

4

Bizkandırayız Kültür Paltformu üyeleri Kandıra

5

Şahin Ecevit, Mustafa Yıldız’a Şair Ahmet Hamdi Tanpınar‘ın kitabını hediye ederken

6

Onbeşinci buluşmayı tamamlayan Kandıralı şiir severler

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.