Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

29Oca/200

Prof.Dr. Akın Akıncı Kandıra Akademi – 3 toplantısında bilgi ve tecrübelerini aktardı..

TYTO6685

25 Ocak 2020 Cumartesi / İzmit Fuar alanı içindeki Sivil Toplum Merkezinde başlayan Kandıra Akademi – 3 Programının ilk konuşmacısı Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Prof.Dr. Akın Akıncı; eğitim hayatı ve ihtisası konularında bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Prof.Dr. Akın Akıncı’ya; Kocaeli Kandıralılar Derneğinin 1996-1998 dönemi 2. Başkanı Turan Sarı ve 2008-2010 dönemi 8.Başkanı Recep Yıldız ile Av. Abdurrahman Kaymak birlikte plaketini takdim etti.

RULG5401

Prof.Dr.Akın AKINCI kimdir?

Profesör Doktor Akın AKINCI 09/10/1974 tarihinde Kandıra’da doğmuştur. İlkokulu Kandıra Akçakoca ilkokulunda, ortaokul ve liseyi Kandıra Lisesinde okumuştur.

1991 yılında kazandığı İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Metalurji Mühendisliği Bölümünden 1995 yılında bölüm ikincisi olarak mezun olmuştur. 1995 yılında Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Metalurji ve Malzeme Mühendisliği anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimine başlamış 1997 yılında Yüksek Mühendis ünvanını almıştır. Aynı anabilim dalında 1997 yılında başladığı Doktora eğitimini 2004 yılında tamamlayarak Bilim Doktoru ünvanını almıştır. Doktora tez çalışması sırasında Manchester Üniversitesi, Malzeme Bilimi Merkezi İngiltere’ de araştırmacı olarak bulunmuştur. Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde, 1997-2004 yılları arasında Araştırma Görevlisi ve 2004-2010 yılları arasında Yardımcı Doçent Doktor olarak görev yapmıştır. YÖK, Üniversiteler Arası Kurul tarafından yapılan yabancı dil barajı, yazılı ve sözlü aşamaları olan Doçentlik sınavlarında başarılı olan Dr. Akın AKINCI, 2010-2015 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde, Doçent Doktor olarak görevini sürdürmüştür. 2015 yılından bugüne Sakarya Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde Profesör Doktor olarak halen görevini sürdürmektedir.

Mühendislik Fakültesinde, Metalurji ve Malzeme Mühendisliğine Giriş, Polimerik Malzemeler, Kompozit Malzemeler, Statik Mukavemet, Döküm Teknolojisi, İleri Demir Çelik Üretimi ve Malzemelerin Geri Dönüşümü gibi lisans dersleri ile Fen Bilimleri Enstitüsünde Polimerik Malzeme ve Kaplama, Termoplastik Malzemelerin Üretim Yöntemleri gibi Yüksek Lisans derslerini vermektedir. Fen Bilimleri Enstitüsünde, lisansüstü öğrencilerine danışmanlıkları bulunmaktadır. Üniversitede, Bölüm Başkan Yardımcısı, staj komisyonu başkanı, kalite elçisi, Farabi/Erasmus koordinatörü gibi idari görevler yapmıştır, kazandırdığı proje destekleriyle Polimer Malzeme Üretim, Kaplama ve Analiz Laboratuvarı kurmuştur.

Yaklaşık 500 atıf almış 80 adet ulusal ve uluslararası makalesi ve uluslararası konferansta sunulmuş bildirisi bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde editör ve yayın kurulu üyelikleri yapmaktadır. Birçok patent başvurusu bulunmakta olup 3 adet patenti sonuçlanmış ve belgesi Türk Patent Enstütüsü tarafından tescillenmiştir. TÜBİTAK, Sakarya Üniversitesi, Ege Üniversitesi, PAGEV, TMMOB gibi kurum ve kuruluşlardan; bilim, teşekkür, teşvik, teknoloji/tasarım alanlarında ve proje yarışmalarında kazanılmış yaklaşık 30 adet ödülü bulunmaktadır.

Toyota Boshoku Türkiye A.Ş. ve SUBOR A.Ş. gibi özel sektör firmalarına sanayi danışmanlıkları bulunmaktadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, EPDK ve Üniversite tarafından desteklenen 20 adet SANTEZ, TEYDEB ve BAPK Ar-Ge projesinde, Proje Yürütücüsü ve Yardımcı Araştırmacı olarak görev almıştır. TÜBİTAK Teydeb ve Üniversite projelerinde, Dış Danışman, Hakem ve Panelist olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji ve Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlükleri, Ar-Ge Merkezleri Denetlenmesinde ve Teknolojik Ürün Deneyim Belgeleri İncelemelerinde, İzleyici, Hakem ve Komisyon Üyesi olarak görevler almaktadır.

Kandıra Aile Sağlığı Merkezi, Aile Hekimi Dr. Tuba Akıncı ile evli olup, Derinsu ve Ali isminde iki çocuk babasıdır. Kandıra’da ikamet etmektedir.

1

Recep Yıldız, Av. Abdurrahman Kaymak, Prof.Dr. Akın Akıncı, Dt. Turan Sarı, Prof.Dr. Mehmet Bayrak

2

Av. Abdurrahman Kaymak (2018-2020), Recep Yıldız (2008-2010), SAÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr. Akın Akıncı, Dt. Turan Sarı (1996-1998)

ANII5850

JYJL9579

KIWC2496

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.