Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

4Oca/200

AZERBAYCAN DERNEKLERİ İÇİN KALEME ALINAN YAZININ HEMŞEHRİ DERNEKLERİNİN HEPSİNİ İLGİLENDİRDİĞİ ORTADA…

DİASPORAMIZA VE HEMREYLİĞİMİZE ZARAR VERİYORSUNUZ

Toplumsal bir hastalık var. Bir öncekini tu kaka ilan etmek ve kötülemek. Bu anlayışı, siyasette, ticarette, bürokraside, sosyal yaşamda görmek mümkündür.

Nerede olursa olsun, ne şekilde olursa olsun ister seçimle gelsinler, ister atama ile gelsinler yeni gelen kişi veya kişiler kendi ekibi ile kendi anlayışları doğrultusunda çalışma hakkına sahiptirler.

Bu uygulama ve yöntemi küçümsemek veya kötülemek kimselere bir şeyler kazandırmaz.

Aynı şekilde yeni gelen kişi veya kişiler eskiyi kötüleyerek suçlayarak devri sabık yaratarak başarılarını arttıramazlar.

Bahane üretmek, kötülemek, dedikodu yapmak kimselere bir şey kazandırmaz. Güzel, veciz bir söz var ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

Canavar bulanık, puslu, sisli havayı sever. Dedikodu ortamında çatışmayı, kavgayı arttırmak ve kaos ortamı yaratmak isteyen birçok kişi ortaya çıkar. Hele hele yağmur nereye yağarsa tarlayı oraya taşıyanlar fırsat kollarlar. Bu arada mama yedikleri yerlerin ve kişilerin tetikçiliklerini yapan kişi ve kişiler karalamak, susturmak, yok etmek gibi görevlerini yerine getirmek için pusuda beklediklerini unutmamak lazımdır.

Onun için herkesin, hepimizin aklıselim davranıp geçmiş ve geleceğimizin bize ait olduğunu bilerek sahiplenmemiz gerekiyor.

Hiç kimse geçmişi küçümsemesin, yok farz etmesin.

Geçmişte az iş yapıldığını söyleyen ve düşünenlerin ellerini kimse bağlamıyor. Çok ve başarılı iş yapsınlar. Herkes, hepimiz alkışlamaya hazırız.

AZERBAYCAN’IN İŞGAL EDİLEN TOPRAKLARI AZATLIK BEKLİYOR.

Her iki kardeş devletimizin çözüm bekleyen çok sorunları var. İçimizde bizleri birbirimize düşürmeye, kavga ettirmeye çalışan bir sürü karanlık yapılı insan olduğunu görmekte ve bilmekteyiz.

Cenap Prezident sabitliği sağlamak için ve eksikleri, düz gitmeyen işleri yoluna koymak için devamlı ıslahat yapma azim ve kararını her fırsatta açıklıyor.

Yıllarını Azerbaycan ve Türkiye dostluğuna ve kardeşliğine adayıp hizmet edenlere, takdir duygularımızla teşekkür ediyoruz.

Başımızda oturup saçımızı ve bıyığımızı yolmaya çalışan kendini bilmez bazı kişilerin mantıklı ve akıllı insan gibi davranmalarını diliyor ve bekliyoruz.

Aksi takdirde bunlara; gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz demekteyiz.

Azerbaycan’ın adı ve bulunduğu coğrafya ve ne tür ilişkilerimizin olduğu bilinmezken derneklerimizin girişimi ve belediyelerin kömeği ile kurulan parklar, şehitler anıtı, Milli Lider adına açılan kültür yerleri, dikilen büstler, Qarabağ ve Azerbaycan adı verilen caddeler bir emeğin ürünüdür.

Mevcut dernekler Azerbaycan’ın anılacak günlerini, kutlanacak günlerini Türkiye’de ışıklandırmıştır. Bunları tike peşinde koşanlar olarak görmek terbiyesizlik ve ahlaksızlıktır. Onlar tikeyi sümüklü yudanları iyi bilip yaşayanlardandır.

Yüzlerce Azerbaycanlı kadınlar burada evli olmaları nedeni ile uzun yıllardır Türkiye’de yaşıyorlar. Bu güzel insanların yaptıklarını görüyor, onlarla gururlanıyoruz. Kimseler başından büyük konuşarak ona buna gıytılık yapacaklarına kişi gibi konuşup kişi gibi davransınlar demektedirler.

Bu şekilde davranan kişiler Ermeniler kadar Diasporamıza ve Hemreyliğimize zarar veriyorlar.

Her düşüncemiz, her çalışmamız güçlü bir Türkiye ve güçlü bir Azerbaycan için el ele diyoruz.

                                                                               image

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Kategori: Mesaj Yorum gönder.
Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.