Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

5Ara/190

Bizkandırayız Şiir topluluğu Şair Çamlıbel’i andı

4

3 Aralık 2019 Salı / Bizkandırayız Şiir topluluğu 11.Toplantısında Şair Faruk Nafiz Çamlıbel’i okudukları şiirler ve bestelenmiş parçalarını müzik topluluğunun katkıları ile söyleyerek andı.

Şair Faruk Nafiz’in in hayatı ve edebi kişiliği hakkındaki konuşmayı Sabahat Ulutaş gerçekleştirdi. Sosyal ve siyasal yaşamı ile edebi kişiliği hakkında Mustafa Yıldız ve İpek Sümer hocalar anektodlar ve yaşanmışlıkları ile anlattılar. Tokdemir ailesinin hazırladığı Han Duvarları isimli şiirini Feyza – Olcay - Zafer Tokdemir ile birlikte Sabahat Ulutaş, Ahmet Şakacı ve Celil Sağlam birlikte okuyarak dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Şairin diğer şiirlerini katılanlar sıra ile okudular.

Kandıra Şehir Stadı Karşısı CADDE KAFE’deki geceye; Ç.Y.D.D. Kandıra şube başkanı Sevim Deren Emekli Öğretmenlerden İpek Sümer, Mustafa Yıldız, Av. Figen Şentürk, Ahmet Şakacı, Neslihan - Ecz. Akif Acura, Feyza – Olcay - Zafer Tokdemir, Belgin - Murat Yüksel, Aliye - Halil Erdoğmuş, Bizkandırayız Müzik Topluluğu eğitmenleri Münevver – Engin - Şahin Ecevit, Bizkandırayız Platformu kurucusu Nurşen – Aygün Aynagöz, Sabahat Ulutaş, Ressam Aytaç Kürekçioğlu, Binnur Onur, Celil Sağlam ve Enes Tayfun katıldı.

12. şiir günü etkinliğinde, Aralık ayı içinde hayatını kaybetmiş şairlerimizden Orhan Şaik Gökyay anılacak.

1 Platform Başkanı Aygün Aynagöz, Murat Yüksel, Münevver Ecevit, Ecz. Sevim Deren, İpek Sümer

2Ahmet Şakacı, Celil Sağlam, Zafer Tokdemir, Feyza Tokdemir, Olcay Tokdemir, Sabahat Ulutaş, Engin Ecevit, Şahin Ecevit

3Nurşen Aynagöz, Belgin Yüksel, Binnur Onur ve toplantıya katılanlar

4 Bizkandırayız Platformu üyeleri toplantı sonunda birarada

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.