Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

29Kas/190

Kandıra’nın Ulu Çınarı; Mimar Okan Gürsoy

4 - 6 - Okan GÜRSOY

26. şeref yaşına ulaşan Kocaeli Kandıralılar Derneği üyeleri, 80 yaşını geride bırakan, Kandıra’nın Yaşayan 13 Ulu Çınarı için İzmit Fuar içi Sivil Toplum Merkezin de toplanıyor.

Yaptığı iş ve görevlerde Kandıralıların iftihar kaynağı olan; e. Kandıra Lisesi Müdürü Bekir Taşçı, e. Astsubay Erhan Maviş, e. Akçakaoca İlkokulu Müdürü Hüseyin Kocatürk, DPT / Devlet Planlama Teşkilatı Genel Müdürlerinden İsmail Sarıca, e. Yalova Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Gürcan, Mimar Okan Gürsoy, Rabiye Acurman, Çiftçi Rafet Bayram, Rahmiye Cansever, e. Akça Camii İmam Hatibi Siyami Yüce, Futbolcu Tezer Soltan,  Elektrik Yüksek Mühendisi Yetkin Saner, Yıldız Rençberoğlu konuşma yapacak ve plaket takdim edilecektir.

Ulu Çınarlar için yapılacak dördüncü toplantı, 30 Kasım 2019 Cumartesi günü Saat:14:00’de Fuar İçi Sivil Toplum Merkezin de gerçekleşecektir.

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Av. Abdurrahman Kaymak Kandıra ile Kandıralıları sevenleri, Kandıranın Yaşayan Çınarlarının yakınlarını ailece bu özel toplantıya bekliyor.

Okan GÜRSOY kimdir?

29 Ocak 1939 tarihinde Kandıra’da dünyaya geldi. Hacımüdürler Ailesindendir.

Kandıra’da, 6 yaşında ilkokula başlayıp 11 yaşında mezun oldu.

1952 yılında Kandıra’da Ortaokul olmadığı için Bilecik’te yatılı olarak eğitimine devam etti. 1954 yılnda mezun oldu. Orta Okul arkadaşları; Mete Evin, Özgen Ön, Yücettin Kulaç.. Samanyolunun ölümsüzleştiren şarkıcı Berkant, Kalp Doktoru Birgül Sönmez’in ağabeyi Engin Sönmez..

1954 yılında Kabataş Lisesine yatılı olarak kaydoldu. Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı ile Okul kaytarmalarını birlikte gerçekleştirdiler.

1958’de Güzel Sanatlar Yüksek Okuna başladı ve 1962 yılında mezun oldu. O yıllarda Kandıra Gençler Birliğinde santrahaf olarak oynadı.

1962 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesine kayıt yaptırdı. 1967 Eylül’ünde mezun oldu.

Mesleki stajını Kefken Adası Liman inşaatinda tamamladı.

1967 yılında Kandıra Evin Eczanesi Eczacısı olan Ülkü hanımla evlendi.

Acemi eğitimini Tuzla Piyade Okulunda, usta eğitimini de Gölcük Donanma Komutanlığında ve sonrasında İstanbul Boğazlar Komutanlığında yedek subay olarak tamamladı.

Serbest Mimarlık hayatı sonrası 1976 yılında Sezai Türkeş - Fevzi Akkaya firmasında çalışmaya başladı ve 1999 yılına kadar bu firmada Libya, Tunus, Suudi Arabistan, Abu Dabi ve İran’da çalışmalarda bulundu.

1999 sonrası Liman inşaat işleri yaptı. Proje Müdürlüklerinde bulundu. Proje tatbikat kontrol amiri olarak 2017 yılına kadar çalışmıştır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.