Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

27Kas/190

Kandıra’nın Ulu Çınarı; çiftçi Rafet BAYRAM

4 - 8 - Rafet BAYRAM

26. şeref yaşına ulaşan Kocaeli Kandıralılar Derneği üyeleri, 80 yaşını geride bırakan, Kandıra’nın Yaşayan 13 Ulu Çınarı için İzmit Fuar içi Sivil Toplum Merkezin de toplanıyor.

Yaptığı iş ve görevlerde Kandıralıların iftihar kaynağı olan; e. Kandıra Lisesi Müdürü Bekir Taşçı, e. Astsubay Erhan Maviş, e. Akçakaoca İlkokulu Müdürü Hüseyin Kocatürk, DPT / Devlet Planlama Teşkilatı Genel Müdürlerinden İsmail Sarıca, e. YalovaVergi Dairesi Müdürü Mustafa Gürcan, Mimar Okan Gürsoy, Rabiye Acurman, Çiftçi Rafet Bayram, Rahmiye Cansever, e. Akça Camii İmam Hatibi Siyami Yüce, Futbolcu Tezer Soltan, Elektrik Yüksek Mühendisi Yetkin Saner, Yıldız Rençberoğlu konuşma yapacak ve plaket takdim edilecektir.

Ulu Çınarlar için yapılacak dördüncü toplantı, 30 Kasım 2019 Cumartesi günü Saat:14:00’de Fuar İçi Sivil Toplum Merkezin de gerçekleşecektir.

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Av. Abdurrahman Kaymak Kandıra ile Kandıralıları sevenleri, Kandıranın Yaşayan Çınarlarının yakınlarını ailece bu özel toplantıya bekliyor.

Rafet BAYRAM kimdir?

4 Ağustos 1937 tarihinde Emine Şerif ve Rasim Bayram çiftinin 4. çocuğu olarak Kandıra'da doğdu.

1944 yılında Dalca İlkokulunda eğitim hayatına başladı. Okulda yaşadığı sorunlar nedeniyle 3. sınıfta Dalca İlkokulundan ayrıldı. İlkokul diplomasını 1976 yılında açıktan Akçakoca İlkokulundan aldı.

Ortaokul diplomasını ise yine açıktan 1995 yılında Türk Pirelli İlköğretim Okulundan almaya hak kazandı.

25 Ekim 1958 yılında Kandıra Karagöllü köyünden Akif ve Afife kızı Şahizer Elmas ile evlendi. Sırasıyla Neriman, Perihan, Erhan, Nuray ve Fatma isimlerinde 5 çocuğu dünyaya geldi. Çocuklarından ise Nermin, Burak, Belgin, Murat, Elif Burcu, Serkan, Erkan, Çağrı, Bilge ve Furkan adlarında torunları  dünyaya geldi.

Kandıra Çakırcaali divanı Kocabayramlar köyünde çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşırken 1979 yılında 42 yaşında İzmit Orman İşletmesi Müdürlüğü'nde şoför olarak işe başladı. 1984 Yılında memur kadrosuna geçti.

2002 Ağustos ayında ise Orman İşletmesinden memur olarak emekli oldu.

Bu tarihten sonra da Kandıra Çakırcaali Köyü Kocabayramlar mahallesinde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşarak hayatını devam ettiriyor.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.