Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

29Kas/190

Kandıra’nın Ulu Çınarı; ebe Rabiye ACURMAN

4 - 7 - Rabiye ACURMAN a

26. şeref yaşına ulaşan Kocaeli Kandıralılar Derneği üyeleri, 80 yaşını geride bırakan, Kandıra’nın Yaşayan 13 Ulu Çınarı için İzmit Fuar içi Sivil Toplum Merkezin de toplanıyor.

Yaptığı iş ve görevlerde Kandıralıların iftihar kaynağı olan; e. Kandıra Lisesi Müdürü Bekir Taşçı, e. Astsubay Erhan Maviş, e. Akçakaoca İlkokulu Müdürü Hüseyin Kocatürk, DPT / Devlet Planlama Teşkilatı Genel Müdürlerinden İsmail Sarıca, e. YalovaVergi Dairesi Müdürü Mustafa Gürcan, Mimar Okan Gürsoy, Rabiye Acurman, Çiftçi Rafet Bayram, Rahmiye Cansever, e. Akça Camii İmam Hatibi Siyami Yüce, Futbolcu Tezer Soltan, Elektrik Yüksek Mühendisi Yetkin Saner, Yıldız Rençberoğlu konuşma yapacak ve plaket takdim edilecektir.

Ulu Çınarlar için yapılacak dördüncü toplantı, 30 Kasım 2019 Cumartesi günü Saat:14:00’de Fuar İçi Sivil Toplum Merkezin de gerçekleşecektir.

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Av. Abdurrahman Kaymak Kandıra ile Kandıralıları sevenleri, Kandıranın Yaşayan Çınarlarının yakınlarını ailece bu özel toplantıya bekliyor.

Rabiye ACURMAN kimdir?

05.09.1936 yılında Kandıra Karadurak Mah. Kızak cad. No: 29 adresindeki evde Soltalar sülalesinden Osman ve Hediye Üzmez’in ikinci kızları olarak dünyaya geldi.

Daha sonra 3 kız kardeşi daha oldu. Anne baba ve 5 kız kardeş küçük ama sevgisi büyük evde büyüdüler.

Rabiye Acurman 1958 yılında Ahmet Acurman ile evlendi. Bu evliliklerinden Nuran ve Hüseyin isimli iki evlatları oldu.

Nuran Acurman Kandıra da Kaptanlar sülalesinden Muzaffer Bayram ile evli Oytun ve Oylum isimli iki çocuğu ve Ertuğ, Göktuğ ve Berke isimli üç torunu var.

Hüseyin Acurman İzmit te serbest avukatlık yapmakta. Canan Acurman ile evli ve Anıl isimde oğlu var.

Rabiye Acurman 1964 yılında Kandıra Devlet Hastanesinde hasta bakıcı olarak çalışmaya başladı. 1964 yılı ile 1985 yılları arasında Kandıra Devlet Hastanesinde doğan çocuklarım büyük bölümünün ebesidir. 1985 yılında emekli oldu.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.