Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28Kas/190

Kandıra’nın Ulu Çınarı; İsmail SARICA

4 İsmail SARICA

26. şeref yaşına ulaşan Kocaeli Kandıralılar Derneği üyeleri, 80 yaşını geride bırakan, Kandıra’nın Yaşayan 13 Ulu Çınarı için Sivil Toplum Merkezin de toplanıyor.

Yaptığı iş ve görevlerde Kandıralıların iftihar kaynağı olan; Eğitimci Bekir Taşçı, emekli Astsubay Erhan Maviş, Akçakaoca İlkokulu Müdürü Hüseyin Kocatürk, DPT / Devlet Planlama Teşkilatı Genel Müdürlerinden İsmail Sarıca, emekli Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Güncan, Mimar Okan Gürsoy, Rabiye Acurman, Çiftçi Rafet Bayram, Rahmiye Cansever, İmam Hatip Siyami Yüce, Futbolcu Tezer Soltan, Elektrik Yüksek Mühendisi Yetkin Saner, Yıldız Rençberoğlu konuşma yapacak ve plaket takdim edilecektir.

Ulu Çınarlar için yapılacak dördüncü toplantı, 30 Kasım 2019 Cumartesi günü Saat:14:00’de Fuar İçi Sivil Toplum Merkezin de gerçekleşecektir.

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Av. Abdurrahman Kaymak Kandıra ile Kandıralıları sevenleri, Kandıranın Yaşayan Çınarlarının yakınlarını ailece bu özel toplantıya bekliyor.

İsmail SARICA kimdir?

8 Eylül 1941 tarihinde Kandıra’da doğdu.

Kandıra - Çerçili İlkokulundan, Haydarpaşa Lisesi Orta Bölüm ve Lisesinden, fark dersleri vererek İstanbul Öğretmen Okulundan mezun oldu. Kandıra Ahmetli İlkokulu ve Kandıra Ortaokulunda birer ders yılı öğretmenlik yaptı. İstanbul Üniversitesinde Sosyoloji öğrenimi gördü. Lisan Okulu İngilizce Bölümünden diploma aldı.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatında Uzman Yardımcısı olarak 1971'de göreve başladı. Sırasıyla, Uzman ve Daire Başkanı oldu. 1994-2004 yılları arasında Genel Müdür olarak görev yaptı. Kalkınma Planları, Yıllık Programlar ve Bölgesel Planların hazırlık ve uygulamaları kapsamında tüm illerde geçici görevlerde bulundu. Diyarbakır'da DPT'nin Geçici Bölge Başkanlığını yürüttü. Bazı araştırmalar kapsamında Kocaeli'de de görevleri oldu.

Fransa, Belçika, İspanya, Portekiz ve Japonya'da Proje inceleme Belediyeler ve Bölgeler düzeyinde kalkınma konularında çalışmalara katıldı, Türkiye'nin teknik yardımı kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Gürcistan'ın İmareti Bölgesi için Gelişme Raporları hazırladı.

Kırk yılı bulan Kamu görevinin otuzüçyılını Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatında ve Genel Müdür olarak tamamladıktan sonra, isteği ile emekli oldu.

Merhum Hamdi Sarı'nın kızı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Süheyla Sarıca ile evlidir. Bir kızı vardır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.