Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

21Kas/190

Kandıra’da 10. Şiir toplantısında Ümit Yaşar Oğuzcan anıldı

6

20 Kasım 2019 Çarşamba / Biz Kandırayız Şiir topluluğu onuncu kez Kandıra' da Cadde Kafe'de  toplandı.

Biz Kandırayız 10.şiir ve müzik etkinliğinde; şair yazar Ümit Yaşar Oğuzcan okunan şiirler ve bestelenen parçalarının seslendirilmesi ile anıldı.

Büyük ilgi

Şairin hayat hikayesi ve edebi kişiliğini emekli öğretmenlerden İpek Sümer'in yaptığı anma ve şiir etkinliğinde katılımcılar arasında şair - yazar ve gazeteci Mustafa Küpçü, Ç.Y.D.D.Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, Biz Kandırayız grubu kurucusu Aygün Aynagöz, Sabahat Ulutaş, Yalçın Akkan, Biz Kandırayız müzik topluluğu eğitmenleri Engin ve Şahin Ecevit, Levent Özdil, Ressam Aytaç Kürekçioğlu, Olcay Çelik, Emin Çevik, Yaşar ve Ethem Sarı, Mürüvvet ve Vedat Akalın, Veysel Şenol, Aliye ve Halil Erdoğmuş, Nurşen ve Sevim Aynagöz, Feride ve Zeki Üstünkaya, Belgin ve Murat Yüksel, Ayfer Kocatürk, Şaban Acar, Celil Sağlam, Olcay ve Zafer Tokdemir, Berna Erkal, Neslihan ve Akif Aruca, Ceren Baltacı, Nisa Tokdemir ve Klarnet sanatçısı Şefik Kaplan vardı.

Şairin şarkıları seslendirildi

Gecede şairin parçalarını seslendiren Engin ve Şahin Ecevit ile klarnet üstadı Şefik Kaplan'a aynı zamanda müzik topluluğunda yer alan koro sanatçılarıda eşlik etti.

Belgin Yüksel’e sürpriz

Katılımcılar arasında bulunan Belgin Yüksel'in doğum günü gecenin diğer bir sürprizi idi. Sevim Deren'in Atatürk tablosunu hediye ettiği gecede Belgin Yüksel yaşgünü pastasını eşi Murat Yüksel ile birlikte kesti. Mustafa Küpçü’de son kitabını imzalayarak hediye etti.

4 Aralık’ta Çamlıbel

Biz Kandırayız Platformu Başkanı Aygün Aynagöz, gecenin sponsorluğunu yapan Vedat Akalın'a teşekkür ederek bir sonraki şiir etkinliğinin 4 Aralık 2019 Çarşamba günü akşamı yapılacağını ve toplantıda sürprizlerle birlikte Faruk Nafiz Çamlıbel'in anılacağını söyledi.

1Engin ve Şahin Ecevit ile klarnet üstadı Şefik Kaplan, şairin bestelenen parçalarını seslendirirken, Aygün Aynagöz açıklamalarda bulunuyor

2Gazeteci Yazar Mustafa Küpçü ve toplantıya katılanlar

3Belgin Yüksel yaşgünü pastasını eşi Murat Yüksel ile birlikte keserken

4Kandıralılar Cadde Cafe’de 10.şiir ve müzik etkinliğinde

5Sevim Deren Belgin Yüksel’e Atatürk tablosunu hediye ederken

6Ümit Yaşar Oğuzcan şiir ve müzik etkinliğine katılan Biz Kandırayız gurubu

7Şairin hayat hikayesi ve edebi kişiliğini anlatan emekli öğretmenlerden İpek Sümer ve toplantıya katılanlar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.