Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

20Haz/190

İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na destek

12812

Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ülkücülerle buluştu... Yusufiyeli Ülkücüler Vakfı adına açıklama yapan Recep Küçükizsiz, "Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğimizi kamuoyuna alenen ilan ediyoruz." dedi.

Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçimleri için çalışmalarına devam ediyor. İmamoğlu, geçmişte siyasette aktif rol alan ancak şimdi hiçbir siyasi partiyle bağı bulunmayan demokrat ülkücülerle buluştu.

“EKREM İMAMOĞLU’NA DESTEK VERECEĞİMİZİ ALENEN İLAN EDİYORUZ”

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Yusufiyeli Ülkücüler Vakfı adına açıklama yapan Recep Küçükizsiz, “Biz, ülkücüler iktidarın başta dini istismarı olmak üzere israf, adam kayırma, yolsuzluk, dar kadroculuk ve toplumu kamplara bölen uygulamalarına şahit oldukça ata buyruğundan ne kadar uzaklaştığımızı üzülerek fark ediyoruz. Emanete sahip çıkmanın gereği, mağdur ve mazlum durumundaki Ekrem İmamoğlu’nu bizzat amcasının ülkücü arkadaşları ve onunla aynı değerleri paylaşan ülküdaşları olarak hiçbir parti mensubiyeti taşımaksızın, seçimlerde oylarımızı vererek destekleyeceğimizi kamuoyuna alenen ilan ediyoruz.” dedi.

“TOPLUMUN HER KESİMİNİ TEMSİL EDECEK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI YOL HARİTAMIZDIR”

Küçükizsiz ardından konuşan İmamoğlu, “Burada bugün sohbet ettiğimiz ülkücü camianın değerli üyeleriyle hem karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk hem de İstanbul’un eksiklerini, sıkıntılarını konuştuk. Aynı zamanda, yaşadığımız bu ikinci seçimin sadece yerel bir seçim değil, bir demokrasi mücadelesi olduğunun altını çizdik. Bu yönleriyle fikir birliğine vardığımız birkaç hususu belirmek istiyorum. Öncelikle, milli ve manevi değerlerimizin elbette sohbeti yapılabilir, elbette karşılıklı fikir alışverişinde bulunabiliriz ama bizim için asla bir siyasi malzeme olmayacaktır. Bu anlamda biz milletimize ve bizi bir arada tutan değerlerimize güveniyoruz. Bunların, siyasi artı noktasında da hiçbir parti tarafından kullanılmamasını, konuşulmamasını, duyguların yarıştırılmaması gerektiğini belirttim. Bu konuda da aslında aynı fikre sahibiz katılımcılarla. Bu bir yerel seçimdir ve İBB’nin bugün yaşadığı sorunlardan, partizanlıktan, israftan, sadece İstanbul’u ve İstanbulluyu değil, bir avuç insanı düşündüğü kavramlardan kurtulması içindir. O bakımdan biz, kapsayıcı, herkese bu şehrin insanı gözüyle bakan, etnik köken ve inanç ayrımı yapmaksızın herkesi kucaklayan bir demokrat yönetim anlayışıyla göreve layık olduğumuzu düşündük ve ifade ettik. Kendileri de bize, destek olma konusundaki fikirlerini beyan ettiler. Demokrasi mücadelesi kısmında da seçme hakkını kullananların haklarının gasp edildiği hukuka aykırı dönemin sona erdirilmesi noktasında yaşadıklarımızı ifade ettik. Desteklerini ifade ettiler. Çok teşekkür ediyoruz ülkücü camiaya, burada olan temsilcilerine. Toplumun her kesimini temsil edecek bir belediyecilik anlayışı bizim yol haritamızdır.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda bulunan Milli Boksör Alptuğ Öner de, İmamoğlu’na eldiven hediye etti. İmamoğlu, “Birkaç saniyeliğine boksör olacağım. Gerçek başarıların, sporcuların yanındayız. Bilgim var başarılarınızdan. Dünyanızdan, bakışınızdan da bilgim var. Tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. Eldivenleri giyen İmamoğlu ve Öner objektiflere poz verdi.

AÇIKLAMANIN TAM METNİ VE İMZA KOYANLAR

"İSTANBUL KAMUOYUNA VE ÜLKÜCÜ CAMİAYA DUYURUMUZDUR 

Ülkemiz, uzun zamandır ciddi bir güven bunalımında bulunmaktadır. Millet olarak yaşadığımız problemlerin en önemli sebeplerinden birisinin yöneticilerimizin antidemokratik uygulamaları olduğu yaşadığımız güven bunalımı ve krizler sebebiyle açıkça görülür hale gelmiştir.

Yöneticilerimizin “Ben yaptım, oldu!” zihniyeti ile yaptıkları uygulamalar sebebiyle ekonomik krizler, sosyal ve siyasi çalkantılar yaşamaktayız. Ayrıca dış politikadaki inkâr edilemez hatalar nedeniyle dışarıdan da kuşatılmış durumdayız.

Oysa Yusuf Has Hacip, Kutadgu Bilig’de sağlıklı bir devlet idaresinin nasıl olması gerektiğini şu sözlerle açıklamaktadır; “İyi bir kağan, yasalara saygılı olmalı, halka eşit davranmalı, paranın değerini korumalı, ticaret yollarını açık tutmalı, ülkede güvenliği sağlamalıdır.”

Biz ülkücüler; İktidarın başta din istismarı olmak üzere israf, adam kayırma, yolsuzluk, dar kadroculuk ve toplumu kamplara bölen uygulamalarına şahit oldukça yukarıda verdiğimiz ata buyruğundan ne kadar uzaklaştığımızı üzülerek fark ediyoruz.

31 Mart’ta İstanbul’da yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin şüphe ve şaibe iddiasıyla iptal edilmesi seçimden günler sonra verilen mazbatanın geri alınması ülkemiz insanının adalete olan inancını had safhada zedelemiştir.

Seçimler, demokrasinin en önemli esaslarından birisidir. Seçimlere hile karıştırılması kadar, hile karıştırıldığı yalanı ve iftirasına meydan verilmesi de ülkemiz adına utanç duyulacak bir demokrasi ve adalet ayıbıdır.

İşte tam da bu sebeple ülkücüler olarak 23 Haziran 2019 tarihinde tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamını, mağdur ve mazlum eden zihniyete değil “Şehr-i Emin” olarak gördüğümüz Ekrem İMAMOĞLU’na teslim etme kararındayız.

Biz Türkçüler; her yerde ve her zaman hakkı tutmayı ve savunmayı Türk töresinin bir gereği olarak bildiğimiz için yapılan bu haksızlığı kabul etmiyoruz.

Ayrıca, Adana’da Ziraat Mühendisliği Fakültesinde okurken ülkücü saflarda mücadele veren ve 12 Eylül sonrasında Adana Emniyet Müdürlüğü’nde bizlerle birlikte 64 gün işkence gören rahmetli Ali Müdafa İMAMOĞLU’nun yeğenini amcasının emaneti olarak görüyoruz.

Emanete sahip çıkmanın gereği, mağdur ve mazlum durumdaki Ekrem İMAMOĞLU’nu, bizzat amcasının ülkücü arkadaşları ve onunla aynı değerleri paylaşan ülküdaşları olarak, hiç bir parti mensubiyeti taşımaksızın, seçimlerde oylarımızı vererek destekleyeceğimizi kamuoyuna alenen ilan ediyoruz.

Hasan ALBAY, Yılma DURAK, Süleyman ERBAŞI, Kemal ATA, Kazım AYAYDIN, Metin ÖNEY, Mesude ÖNEY, Mustafa KAFALI, Sevgi KAFALI, İskender ÖKSÜZ, Sakin ÖNER, Yakan CUMALIOĞLU, Şuayıp BOZFAKIOĞLU, Hüseyin TAVUKÇU, İbrahim OKUR, Derviş ORTAK, Nazif OKUMUŞ, Orhan  KILIÇOĞLU Osman Nuri BAHADIR, Mustafa YENİŞEKER,  Bünyamin BALTA, Ali BAYKAN, Mehmet ÇALIŞKAN, Resul ATILGAN, Abdülkemal AKINER, Nusret DEMİR, Ertuğrul YILDIZ, Alpaslan ÖZDEMİR, Orhan KARTAL, Osman AYDIN, İbrahim AKKUŞ, Mehmet KARANLIKTAGEZER, Hikmet KOÇ, Ali KARAKAYA, Hasan KARADENİZ, Bülent ZENT, Mahmut ŞERBETÇİOĞLU, Zekeriya ŞERBETÇİOĞLU, Zeki KARABİNA, Nurbay ACAR, Habip SUİÇMEZ, Hakan ERMEMİŞ, Halim KÜÇÜKALİ, Hayati YURTÇU, Evren DÖLEK, Merrin ÖNDER HASİPOĞLU, Erdinç KILIÇ, Oğuzhan HASAR, Ali EKŞİ, Hakan ÇAKIR, Mustafa KARAHAN, Mustafa DÜZTAŞ, Murat ÖZDEMİR, Yaşar KARA, Süleyman SAKLI, Mehmet SORALİ, Süleyman HASOĞLU, Mehmet ÖNCÜ, Orhan BİRCAN, Murat ESİN, Mustafa BÜKE, Tevfik AY, Edip Mahir  SEGEN, İbrahim YOLCU, Bahri BİLALOĞLU, Kemal ÖKTEM, Eyüp TAVUKÇUOĞLU, Latif SOLAK, Erdoğan SARIŞEN, Eyüp BAŞEL, Gökhan GÜRLEK, Abdullah ŞAŞCI, Ahmet İLHAN, Çağatay KÖRÜKLÜ, Alpaslan KURTARICI, İbrahim SUNGUR, Mahmut KORKMAZ, Ahmet FULİN, Ahmet İNAN, Alpaslan DEMİRBAŞ, Doğan TUĞCU, Nizamettin CEVAHİROĞLU, Fuat ÇATALBAŞ, Mehmet Fahri AKIN, Fuat ÜNAL, Ekrem PAT, Oğuzhan BAYRAM, Yüksel KARAKAYA, Dursun AYDIN, Ali TÜYSÜZ, Osman KARA, Kaya HAZİNE, Aşkın CEYHAN, Atilla FİL, Şenol TURAN, Mustafa Kemal AYDIN, Yaşar AKTAŞ, Mustafa ÇAKIR, Selim TAHMAZ, Zihni PAMUKÇU, Yener YENİŞEKER, Serdar DEDE, Bahattin İPEK, Şahin ÇAKIR, Ahmet Refik SAKA, Ömer ÖKTEM, Cengiz GÖKÇE, Serkan DEDE, Nizamettin ARAS, Özcan AKBAŞ, Orhan YILMAZ, Mehmet NUSRET ESİ, Hayati DURMAZ, Mehmet Fatih DOĞRUCAN, Abdullah DEMİRCİ, Ahsen OKYAR, Baki KANTAR, Coşkun TUTAL, Cengizhan YILDIZ, Eyüp AHİ, Faruk KAZANCI, Hatice ÖZ, Mansur ŞEN, Muharrem AKTAŞ, Muhittin ARAR, Mustafa Hakan ÜNSER, Mustafa ÖZ, Mustafa ÖZDEMİR, Murat YAPICI, Niyazi BEKTAŞ, Niyazi YILDIRIM, Recep YILDIZ, Ruhittin SÖNMEZ, Türkmen BAYRAKTAR, Uğur KARADON, Yağmur TUNALI, Yıldıran ÖZEL,Yusuf CEBE, Zekai KAHYAOĞLU, Murat Yüksel ÖNER

TÜRK AYDINLANMASI PLATFORMU - Halil KONUŞKAN - İhsan YAVUZ

ÖTÜKEN BİRLİĞİ PARTİSİ - Murat KEÇİK

TÜRK DÜŞÜNCE HAREKETİ

YUSUFİYELİ ÜLKÜCÜLER VAKFI - Recep KÜÇÜKİZSİZ"

http://www.ortakses.com/ulkuculerden-ekrem-imamogluna-destek-10702h.htm

64643820_2877785335571569_392912799468093440_n

Zeki Karabina ve Resul Atılgan 1973-1977 İstanbul İTİA Sultanahmet’ten okul arkadaşlarım..

Gençliklerinde çok sıkıntılı günler yaşadılar. Hepsine Allah’tan sağlık ve huzur diliyorum.

64775862_2877785622238207_822447702737420288_n

64835763_2877785828904853_3281631103231721472_nZeki Karabina ve arkadaşı..

Zeki Karabina arkadaşım sosyal medya hesabında demiş ki,!..

31 Mart’ta İstanbul’da yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin şüphe ve şaibe iddiasıyla iptal edilmesi seçimden günler sonra verilen mazbatanın geri alınması ülkemiz insanının adalete olan inancını had safhada zedelemiştir.

Seçimler, demokrasinin en önemli esaslarından birisidir. Seçimlere hile karıştırılması kadar, hile karıştırıldığı yalanı ve iftirasına meydan verilmesi de ülkemiz adına utanç duyulacak bir demokrasi ve adalet ayıbıdır.

İşte tam da bu sebeple ülkücüler olarak 23 Haziran 2019 tarihinde tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamını, mağdur ve mazlum eden zihniyete değil “Şehr-i Emin” olarak gördüğümüz Ekrem İMAMOĞLU’na teslim etme kararındayız.

Biz Türkçüler; her yerde ve her zaman hakkı tutmayı ve savunmayı Türk töresinin bir gereği olarak bildiğimiz için yapılan bu haksızlığı kabul etmiyoruz.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.