Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

14Haz/190

CAMİLER ÇOCUK DOLSUN, AHLAKI KUR’AN OLSUN – Fahri SAĞLIK

fahri sağlıkCAMİLER ÇOCUK DOLSUN, AHLAKI KUR’AN OLSUN - Fahri SAĞLIK

Çocuklarımız, Yüce Allah’ın bize en büyük emanetlerindendir. Onları kendini ve Rabbini bilen, sorumluluklarının farkında olan, milletine ve insanlığa faydalı nesiller olarak yetiştirmek ise her anne babanın  en önemli vazifesidir. Peygamberimiz (s.a.s)’in “Hiç bir anne baba çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır.”  hadisi gereği yavrularımıza imanı ve İslâm’ı milli ve dini değerlerimizi öğretmek, güzel ahlak ile donatmak onlara bırakacağımız en büyük mirastır.

Çocukların dini eğitimi asla ihmale gelmez. Dini eğitimi ihmal edilmiş olan çocuklar ileride maddi ve manevi külfete, telafisi mümkün olmayan zararlara ve mahcubiyetlere yol açabilirler. Hiç şüphesiz çocuklarımızın elde ettiği her başarı iftihar vesilemiz, yol açtıkları her zarar da üzüntü ve mahcubiyet vesilemiz olacaktır.

Hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlayacak, gözümüzün nuru evlatlarımızı Kur’an’la ve Peygamberimiz (s.a.s)’in örnek hayatıyla buluşturacak bir zaman dilimi daha başlıyor. Yaz Kur’an kurslarımız, 17 Haziran’da açılıyor.Hatırlanacağı gibi geçen yıl “Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi” şiarıyla şenlenen camilerimiz, bu yıl da “ Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun.”sloganı ile  milyonlarca çocuğumuz için bir eğitim yuvasına dönüşecek.

Yavrularımız, Yüce Rabbimizi daha iyi tanıyacaklar. İslam’ı tertemiz kalplerine nakşedecekler. Kur’an-ı Kerim’le ve Peygamberimizin örnek hayatıyla daha yakından tanışacaklar. Kur’an’ın istediği, Peygamberimizin de yaşayarak gösterdiği doğruluk ve dürüstlüğü, şefkat ve merhameti, sevgi ve saygıyı, hak ve adaleti, paylaşma ve yardımlaşmayı, kardeşlik ve muhabbeti, hâsılı ahlâkî değerleri daha derinden kavrayacaklar.

Kitaplarla dost olmayı, okumanın değerini, ilmin önemini hissedecekler. İstiklalimizin sembolü camilerimizle buluşacaklar. Tevhidin gür sedası ezanlarımızı daha yakından duyacaklar. Körpe dimağlarını ve tertemiz fıtratlarını kötülüklerden koruyacak ibadetleri öğrenecekler.

Bütün camilerimiz ve Kur’an Kurslarımızda açılacak yaz Kur’an kurslarını fırsat bilelim.Yavrularımızın bu kurslara katılmasına anne-babalar olarak öncülük edelim. Onları Kur’an’ın aydınlığından mahrum bırakmayalım. Kendimiz de çocuklarımıza örnek olacak şekilde Kur’an’ı okumak, anlamak, düşünüp ibret almak ve hayatımıza rehber kılmak için gayret gösterelim. Yüce Kitabımızın ve Peygamber Efendimizin izinde hayatına yön veren nesiller yetiştirmek için gayret sarf edelim.

Çocuklara iyi bir ortam/arkadaş çevresi hazırlamak ve ahlaki terbiyeye dair evde, okulda ve camide öğrendiklerini yaşaması hususunda takipçi olmak da en az kurslar kadar önemlidir. Her öğrenci velisi konuya verdiği önemi de göstermek için çocuğunun yada torununun elinden tutarak, bir dilekçe ile en yakın camiye/Kur’an kursuna müracaat etsin.  Açılacak kurslarda  yapılacak eğitimin çocuklarımız için hayırlı ve bereketli olmasını dilerim.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Eğitim Gönüllüleri olarak bizler her konuda olduğu gibi bu konuda da kendimizi geliştirdik, yeniledik. Çocuklarınızı gönül rahatlığı ile bizlere teslim ediniz. Yaz Kur’an Kurslarında eğitim-öğretim hizmetleri sevgi esasına dayalı  olarak yürütülecektir. Kurs süresi boyunca öğrencilere değerli oldukları hissettirilecek, güler yüz, şefkat ve anlayış gösterilecektir. Kursta bulunmalarının önemi ve amacı kendilerine anlatılacaktır. Yaz Kur’an Kursu eğitimlerinde öğrencilerin istek ve talepleri dikkate alınacak, sabah saatlerinde kursa gelemeyen öğrenciler için öğlenden sonra kurslar açılacaktır.

Yaz Kur’an kursuna devam eden öğrenciler, kış döneminde İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Ek Öğretim Programları ve Camilerde Kur’an Öğretimi Hafta Sonu Programı kapsamında eğitim alabilecekleri hususunda bilgilendirilecektir. Yaz Kur’an kursları süresince öğrencilerin bilişsel ve duyuşsal gelişim düzeylerine uygun olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapılacaktır. Bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde yerel yönetimler ve diğer kurumlarla işbirliği yapılacaktır.

2019 Yılı Yaz Kur’an Kurslarının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve yüce milletimiz için hayırlı olmasını diler, çok değerli din gönüllü arkadaşlarıma başarılar dilerim.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.