Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

8May/190

Öfkeliyim… / Salih KARABEY

2008121854729 (1)Öfkeliyim... / Salih KARABEY

Hacı, hoca değilim, cemaat ehli de değilim. Kimseye din öğretecek durumda da değilim. Lakin kimsenin de bu mevcut düzende bana dinimi - diyanetimi öğretme sevdasını da kabul edecek değilim.

Hele hele Ramazan sezonunun açılmasıyla arz-ı endam edecek ramazan şovmeni hoca takımını ve sorulan soruların saçmalıklarından, saçma sapan cevaplarından da iğreniyorum.

İslam'ı iman, amel ve ahlak temellerinden yoksun bırakıp. Akıl, bilim ve tefekkürden uzaklaştıran cami ve iki kapak arasına sıkıştıran bu ruhban sınıfını sırf safım belli olsun diye reddediyor; Dinin aslına rücu etmek istiyorum.

Güzel dinimi hurafelerle ve mistisizmle doldurup İsevîleştiren misyoner kılıklı, kılla - tüyle ve uçuk - kaçık ruh halleriyle kerameti İslam ahlâkının üstünde tutan, Kuran'ı değil; nefsanî konuşan vaiz bozmalarından da bıktım.

Cennetin kapısında kendini Rıdvan melek yerine koyup ta kimin cennete girip kimin girmeyeceğine hüküm veren Allah'ın cennetini kendi malı gibi üç kuruş cami ya da kuran kursu yardımına peşkeş çekerek Cuma hutbesi verenlerden de usandım.

Beni rahmet, merhamet, muhabbet dili kullanmak yerine hiddet, nefret ve kızgınlık dilini kullanmak zorunda bırakan; Allah'ın rahmet ve merhameti yerine Cehennemi ve cezaları anlatanlara öfkemi kusmak istiyorum.

Ramazanı sadece açlıkla terbiye diye anlatan dar görüşlü Z kuşağı gençliğe verecek bir mesajı olmayan deist ve ateist toplum olma yolunda hızlıca ilerleyen böyle bir milletin bir numaralı müsebbibi tarikat-cemaat-imam üçlemesinin sacayaklarından her birini bu Milletin huzurunda ve Allah katında sorumlu tutuyorum.

Ahlaktan yoksun bir din anlayışıyla "VİP Müslüman" tiplemesi ortaya koyan, kul hakkı adalet, paylaşma, yardımlaşma gibi erdemleri ayaklar altına alan algı oluşturucular bu Ramazan yoksunuz hayatımda.

Gelenekleri, Allah'ın emirlerinden üstün tutup kendi rahatları için din satanlar benim sokağımdan uzak dursunlar.

Bu sistem içerisinde bu işlere çanak tutan televizyonlara ve bu kuşaklara reklam veren firmalar bilin ki sizler de payınıza düşeni alacaksınız; hiç bir ürününüzü almayacağım.

İslam'ı şekilci bir anlayışla 1 metrelik bez parçası, bir sarık, bir cübbe ve sakal tiplemelerine dönüştürüp eşref-i mahlûk olmanın şerefini, davranış ve huylarında görmekten fersah fersah uzak yaşayan softa takımı sizinle de aynı safta değilim.

Ramazan'ı yemek ayinine dönüştüren, eşe dosta hava atmak için sabırsızlananlar cemiyetlerde arz-ı endam edecekler. Diyet ayı gibi görüp zayıflayacaklarına sevinenler sizleri de unutmadım.

Bedensel arzu ve isteklerin kısıtlanarak ruhsal terbiyenin amaçlandığı, duygu ve düşüncelerin kontrol altına alınması için yapılan bir zihinsel arınmayı, toplumsal bir duygudaşlık fırtınasına dönüştürmek, paylaşmak ve anlamak üzerine temellendirilmesi gereken bir ayı heba edecek olanlar; nezaket ve ferasetten yoksun olanlar..

Allah, bu mübarek Ramazan'ın hürmetine hepimize kötü duygularımızdan arınmayı, toplumsal ve bireysel anlamda barışmayı, paylaşmayı, akılla, bilimle, ilimle gerçek anlamda idrak ederek tüm hayatımıza yansıtma iradesini göstermemizde yardımcı olsun.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.