Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

1Nis/190

Yerel Seçimler, Devlet ve Türk Milletine, seçilenlere, kaybedenlere Hayırlı olsun..

56337093_1312465118908092_5512314516932657152_o

Yerel Seçimler Devlet ve Milletimize Hayırlı olsun – İsmail KAHRAMAN

Belediye başkanlarının sorumluluğu ve Bir ananın oğluna kefen bezi vasiyeti

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için sandık başına gidip oylarımızla bizleri yerelde idare edecek belediye başkanları, Meclis üyeleri ve muhtarları seçtik. Bende oyumu ünlü şairimizin adının verildiği Yahya Kemal Beyatlı okulunda kullandım.

Belediye başkanlarının sorumluluğu çok büyük, eski başkanları uğurlayıp yeni başkanlara hoş geldin demeye hazırlandığımız bu günlerde şehrin en emin insanı olarak adlandırılan şehri emin belediye başkanlarına sorumluluklarının ne kadar ağır olduğunu hatırlatacak bir olayı paylaşmak istiyorum.

Bir arkadaşım anlattı bir gün yüz yaşına yaklaşmış annesi oğlunu yanına çağırıp, oğlum belediyeler ölenlerin kefen bezini parasız veriyormuş doğrumu diye sorar.
Oğlu da annesine evet anne belediyeler hem kefen bezini veriyor hem de tüm cenaze hizmetlerini ücretsiz olarak yapıyor, isteyenlerin cenazesini belediye arabaları ile memleketlerine ücretsiz gönderiyor der.

Annesi oğluna ben öldüğümde benim cenazemi belediyeye kaldırtırsanız size analık hakkımı helal etmem, ben Allah’ın huzuruna halka hizmet etsin diye seçilen belediyenin aldığı kefenle çıkmak istemiyorum. Benim kefen bezimi en helal paranla al bana getir, cenazemle ilgili belediyeden hiç bir şey istemiyorum ben belediye başkanına oy vermiş halkın hakkı ile ebedi aleme gitmek istemiyorum diye vasiyet eder.

Oğlu annesine kendi emekli maaşı parası ile kefen bezini alır, anne kefen bezini yanından ayırmaz.

Birinci dünya harbi gazisinin Kızı olan bu anne devletten hakkı olan yaşlılık maaşı da almak istemez.

Gerçekten bu hikaye basit gibi görünse de çok önemlidir eli öpülesice bu ananın devlet malına karşı gösterdiği hassasiyete bizler ne kadar önem veriyoruz ben önce kendi şahsımı sorguluyorum.


Bu gün başkanlığa, veda edecek tüm başkanları vicdan muhasebesine davet ediyorum.

Şehrin en emin insanı olarak göreve seçildiniz, görevlerinizi tam olarak yapıp devlet malını korudunuz mu? Başkanlık koltuğunu bırakırken vicdanlarınız rahat mı?

Kul hakkı geçer diye belediyenin verdiği kefen bezine karşı çıkan ve kefen bezini yanından ayırmayan bu annenin hikayesi ile yeni seçilen tüm belediye başkanlarına başarılar diliyorum.

Belediye başkanlığı gerçekten çok zor ve çok büyük sorumluluk isteyen bir görev Seçilen belediye başkanlarının Allah cc yardımcısı olsun.

Sayılı günler gelir geçer, önemli olan başkanlık görevini hakkı ile yaparak devlet malı ve kul hakkı geçer diye belediyenin verdiği kefen bezini almak istemeyen ananın duyarlılığına sahip olarak hizmet yapmaktır.

Başkanlık koltuğuna veda eden başkanlar hatıralarını mutlaka yazmalıdır, söz uçar yazı kalır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.