Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

18Şub/190

KANDIRALILAR DERNEĞİ’NDE AMİR ATEŞ OLABİLMEK – Abdullah KÖKTÜRK

abdullah köktürkKANDIRALILAR DERNEĞİ’NDE AMİR ATEŞ OLABİLMEK – Abdullah KÖKTÜRK

11 Ocak 1994’de başlayan, 26. şeref yılını üyeleri ve hemşerileriyle paylaşan ve de kutlayan Kandıralılar Derneği’ni biz de kutluyoruz. Mükemmel bir geceydi…

Kimler yoktu ki bu muhteşem gecede!

Kuruluşundan bu güne, görev yapmış tüm başkanlar ve üyeler, 31 Mart yerel seçimler dolayısıyla adaylığı ilan edilmiş hemen hemen tüm partilerin adayları; bu siyasi partilerin il, ilçe başkanları ve üyeleri, esnaflar, muhtarlarımız, yerel sanatçılar ve birçok misafir…

Bu yemekli gecede her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Oturma düzeni kimseyi kırmadan, incitmeden bir ahenk içinde organize edilmiş.

Selamlaşmalar, hal hatır sormalar samimi atmosfer içinde kucaklaşmalar, programın akışı içerisinde devam etti, buna da şahit olduk. Hele hele, çok farklı siyasi aday ve temsilcilerini bir düzen içinde, sürelerini ayarlamak ve konuşma adabına uyarak konuşturmak da bir tecrübe gerektirdi.

İşte bu gece de, bu hassasiyetle mükemmel yapılmış oldu. Bu vesile ile Kandıralılar Derneği’nin yönetim kurulu başkanı Av. Abdurrahman Kaymak ve yönetimini de kutluyoruz.

Kurulduğu günden bu yana, Kandıralılar Derneği’nin derlenmesini ve toparlanmasını yapan, tüm bu hassas dengeleri ayarlamakta ve de uygulamakta çok büyük katkısı olan Ahsen Okyar Beyi de ayrıca tebrik ve takdir ediyoruz.

Bir dernek, kuruluşundan günümüze kavgasız, gürültüsüz bir şekilde gelmiş ise geçmiş tüm başkanlar, derneğin tüm faaliyetlerine topluca geliyor ve kucaklaşıyorlarsa, burada Ahsen Beyin katkısı ve emeğini görmezden gelemeyiz.

Bunun yanında, kurulduğu günden bu güne kadar görev yapan başkanlarımız; Saadettin DÜNDAR, Turan SARI, Yavuz GÜNEŞ, Günay GÜLCÜ, Av. Hüseyin ACURMAN, Erdal BAYKARA, Dr. İsmail ÇAPÇI, Recep YILDIZ, Erdoğan ALKAN, Harun Reşit KOCAGÖZ, Erdoğan GÖRGÜN, Prof.Dr. Mehmet BAYRAK ve yönetimlerini alkışlamamız ve takdirle anmamız gerekir. Kocaeli’nin en derli toplu, istikrarlı ve en başarılı derneklerinden biri olmasında emekleri ve gayretleri olan bu arkadaşlarımızı da burada unutmamız asla mümkün değildir.

Bu arada Kandıralılar Derneği’ni katılımlarıyla ayrıca renklendiren, neşelendiren, pozitif enerji katan, çok değerli insanlardan şimdilik sadece iki isimden bahsedeceğim;

Amir ATEŞ ve Erol KÖSE…

Erol KÖSE başkanımız, milletvekilimiz ve ağabeyimiz, Kandıralılar Derneği’nin tüm faaliyetlerine katılmaya çalışır. Sıcak, samimi, babacan tavrıyla, inceliği ve nezaketiyle de süsleyerek bulunduğu ortama pozitif enerji veren, renk katan bir Kandıralı büyüğümüzdür.

Gönüllerde, hatırlarda ve algılarda yaşayan, yaşayacak olan, saygıdeğer büyüğümüz, bir duayenimizdir.

Sayın Erol KÖSE’nin, Amir ATEŞ bey için söylediği şu sözler de hafızlara kazınmıştır sanırım. Erol Beyin bir konuşmasında ‘’Arkadaşlar, milletvekili olabilirsiniz, belediye başkanı olabilirsiniz, iş adamı veya birçok alanda önemli görevler yapmışta olabilirsiniz. Ama hiç birimiz Amir ATEŞ olamayız. O sadece Kandıra’nın, Kocaeli’nin değil, Türkiye’nin bir değeridir. Çünkü O bir sanatçıdır, bestekârdır ve saygıdeğer, örnek bir din adamıdır. Onun besteleri ve eserleri ilelebet yaşayacaktır.’’ dediğini de dün gibi hatırlamaktayız.

Evet…

KANDIRA VE KANDIRALILAR DERNEĞİ’NDE, AMİR ATEŞ olmak ayrı bir anlam, ayrı bir güzelliktir!

Kandıra’nın bir köyünden çıkmış tüm zorluklara rağmen Kandıra, İzmit, İstanbul derken; Türkiye’nin bağrına, ruhuna, gönlüne girmiş bir değerimiz, büyüğümüzdür Amir ATEŞ…

Tabi ki, böyle bir insanın katıldığı Kandıralılar Derneği’nin faaliyetleri de apayrı anlam taşımakta ve çok olumlu, hoş bir atmosfer oluşmasını sağlamaktadır.

İşte, onun için diyorum, ‘’Kandıralılar Derneği’nde bir Amir ATEŞ olabilmek bir başka duygudur.’’

İlimizde takdir edilen ve kabul gören Kandıralılar Derneği, ülke çapında tanınan ve sevilen bir değerle, yani Amir ATEŞ Hocayla buluşunca, yapılan faaliyetler daha da bir anlam ve güzellik kazanmıştır.

Amir ATEŞ hocamız; büyüğümüz ve ağabeyimiz, sanatçı yetiştiren, aynı zamanda bir okul olan, Üsküdar Musiki Cemiyeti’nin başkanı, TRT’nin hatırlı programlarının aranan insanı, besteleriyle, söylediği ilahi ve şarkılarıyla ülkemizin kalbinde taht kurmuş bir insanımızdır.

Adına kültür merkezleri yapılan bir hemşerimiz Amir ATEŞ…

Bu arada, Antalya Kepez’de onun adına kültür ve sanat evi açıldığını, bu kültür merkezinin bir köşesinde onun adına müze oluşturulduğunu da hatırlatmak ve duyurmakta fayda görüyorum.

Ankara’da yakın tarihte, Beştepe’de düzenlenen kültür ve turizm ödülleri töreninde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından, program dışı özel istek olarak şarkı istenmesi de kendisine verilen ayrıcalıklı bir değerdir. Kandıra ve Kocaeli için de bir gurur olmuştur Amir Hocamız.

Kısaca; Kandıra, Kandıralılar Derneği ve Kandıra’nın değerleriyle sık sık bir araya gelen ve de bütünleşen bu faaliyetlerin, bu güzelliklerin bundan sonrada devamı dileğiyle…

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.