Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

20Oca/190

Ertuğrul Patan Geleneksel Türk Okçuluğunu anlattı..

IMG_20190118_205220_HHT

18 Ocak 2019 Cuma / Akça Koca Kültür Platformunun, 16.Gençlerle Başbaşa Programında Ertuğrul Patan konuştu.

Akça Koca Kültür Platformu Gençlerle Başbaşa Programının onaltıcısında; Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri 3.sınıf öğrencisi Ertuğrul Patan, “Geleneksel Türk Okçuluğu”nu anlattı.

Ertuğrul Patan Geleneksel Türk Okçuluğu ile ilgili bilgi verirken; “Okçuluk 20.000 bin yıl öncesine dayanan hayatta kalma mücadelesinde önemli bir araçtır. Başlarda avcılıkta kullanılan ok ve yay daha sonra savaşların kaderini tayin etmiştir. Türklerin okçuluk tarihi, kökleri Orta Asya’nın ortak kültürüne uzanan bir tarihtir. At üzerinde geriye doğru yapılan ok atışının en iyi ve en ünlü uygulayıcıları Türkler olmuştur. Geleneksel Türk Okçuluğu; İslamiyet öncesi Türk Okçuluğu, Erken İslam dönemi Türk Okçuluğu ve İslamiyet sonrası Türk Okçuluğu başlıkları ile incelenir.

Osmanlıda Ok Meydanı, İstanbul'un fethinden sonra Fatih tarafından kişisel olarak alınmış ve okçulara tahsis edilmiştir. Menzil atışları Okun en uzak mesafeye atılmasına denir ve atışlar bir taş dikilerek tescillenirdi. Menzil okçuluğunda; Tozkoparan İskender 845 m, Miri Alem Ahmed Ağa 839 m. ve Sultan 2.Mahmut 810 m. Atışlarıyla rekor sahibidir.

Türk Okçuluğu ekipmanları; Türk yayı, hayvan siniri, hayvan boynuzu ve ahşabın birleştirilmesiyle oluşan kompozit bir yaydır. Ağaç veya kamıştan yapılır. Havada uzun süre kalıp uzak mesafelere gider. Ucunda amacına göre sivri uçlar arkasında düz gitmesini sağlamak için tüyler bulunur. Son yıllarda geleneksel okculuğa ilgi artmıştır.” Dedi.

Katılanlar

Kocaeli Emex Otel’de gerçekleşen toplantıya: Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Platform Yöneticileri: Dr. Ayşe Zeynep Turan, Makine Mühendisi Çetin Mut, Dr. İsmail Çapçı, Çevre Yüksek Mühendisi Banu Çevikel, Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yunus Özen, e.Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Bayrak, Sanayici Günay Gülcü, Enerji Mühendisi İrem Nur Gümüş, Aile Hekimi Dr. Ali Değirmenci, İşadamı Sinan Mollaoğulları, Ziraat Mühendisi Ali Kemal Dilaver, Aygül – Coşkun Polatel çifti katıldı.

Ertuğrul’un Arkadaşları

Ertuğrul Patan’ı, KOÜ 4.sınıf öğrencisi Faruk Yüce, Anestezi Teknikeri Furkan Bayrak, Okan Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Uluslarası İlişkiler 3. sınıf öğrencisi Cihan Çaylı, Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Ömer Selim Yıldırım, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri 3. sınıf öğrencisi Furkan Küçük, KOÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Yunus Emre Günce dikkatle dinledi.

Ailesi

Ertuğrul Patan’ın yakınları; Annesi Hanife Patan, babası Salih Patan, Yengesi Hacer Patan, Amcası Ekrem Patan, Kuzeni Emine Uzunhasanoğlu ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslar Arası İlişkiler Bölümü 2. sınıf öğrencisi Esra Nur Patan da yalnız bırakmadı.

Hediye Dr. Yunus Özen’den

İlgiyle takip edilen sunumu gerçekleştiren Ertuğrul Patan’a, Akça Koca Kültür Platformunun kitap hediyesini Yalova Üniversitesi Bilgisayar Bölümü Öğretim üyesi Dr. Yunus Özen verdi.

Plaket Platform Yöneticilerinden

Platform Yönetim Kurulu üyeleri Çevre Yüksek Mühendisi Banu Çevikel ile Dr. Ayşe Zeynep Turan, Ertuğrul Patan’a tebrik ve teşekkür ederek plaketini takdim etti.

IMG_20190118_194434_1_HHTSakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri 3.sınıf öğrencisi Ertuğrul Patan, “Geleneksel Türk Okçuluğu”nu anlatırken

IMG_20190118_204827_STEREOErtuğrul Patan ve arkadaşları

GPZF1554Ertuğrul Patan’a, Akça Koca Kültür Platformunun kitap hediyesini Yalova Üniversitesi Bilgisayar Bölümü Öğretim üyesi Dr. Yunus Özen verirken

IMG_20190118_204939_HHTErtuğrul Patan yakınları ile birlikte

5Platform Yönetim Kurulu üyeleri Çevre Yüksek Mühendisi Banu Çevikel ile Dr. Ayşe Zeynep Turan, Ertuğrul Patan’a tebrik ve teşekkür ederek plaketini takdim ederken

6Ertuğrul Patan’ı dinlemeye gelen hanımlar

7Ahsen Okyar, Günay Gülcü, Abdullah Köktürk ve toplantıya katılanlar

8Ertuğrul Patan ve Akça Koca Kültür Platformu üyeleri

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.