Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

8Oca/190

ZEKİ HACIİBRAHİMOĞLU – Ruhittin SÖNMEZ

ruhittin sZEKİ HACIİBRAHİMOĞLU - Ruhittin SÖNMEZ

Aydınlar Ocağı çalışmalarımızın en büyük kazancı çok değerli dava ve gönül adamlarıyla tanışmak ve dostluklar kurmamıza vesile olmasıdır.

Kişilikleri, milli meselelerdeki tavır ve duruşlarıyla saygı uyandıran ağabeylerimiz, gelecekte onlar gibi mücadele ve hizmet etme gayretinde olan bizim nesil ve bizden sonra gelen gençler için birer rehber niteliğinde oldular.

Bir kısmıyla üniversite yıllarında öğrenmeye ve kendini geliştirmeye meraklı bir öğrenci olarak gittiğim konferanslarda tanışmıştım. Bir kısmıyla da 1985’de Türkiye’de 3. Aydınlar Ocağı olarak kurduğumuz Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın faaliyetleriyle tanıdım.

Av. Zeki Hacıibrahimoğlu 1998-2010 yılları arasında 4 dönem (8 yıl) Genel Merkez olarak kabul ettiğimiz İstanbul Aydınlar Ocağı’nın Genel Sekreterliği görevini yaptı.

Geniş bir çevresi vardı. Üniversite yıllarında ülkücü hareket içinde yaptığı mücadeleden geliyordu.

Kocaeli Aydınlar Ocağımızın düzenlediği konferans ve açık oturumlar için İstanbul’dan davet etmek istediğimiz bilim, kültür, sanat ve devlet adamlarının gelmesinde katkılar verdi.

Gerek kendisini ve gerekse değerli aile bireylerini tanımaktan, birlikte olmaktan her zaman mutlu olduğumuz Zeki Hacıibrahimoğlu ile olan dostluğumuzun ömür boyu süreceğine inanıyorum.

***

Av. Zeki Hacıibrahimoğlu mütevazı görüntüsünün arkasında cesur bir yürek, inanmış bir dava adamı, hukukun üstünlüğü için çabalayan bir hukukçu karakteri taşıyor.

Avukat olarak 1980 darbesi sonrası Türk Milliyetçilerinin yargılandığı MHP davasında Ankara 2 nolu Sıkıyönetim Mahkemesinde Alpaslan Türkeş ve arkadaşlarını savunmuştu.

Hukukun üstünlüğüne olan inancıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken 6 Aralık 1997'de Siirt'te bir mitingde okuduğu, bir şiirden dolayı yargılandığı Diyarbakır DGM’de görülen davada Erdoğan’ı savunan avukatlardan biri olmuştu.

1999’da yargılanan teröristbaşı Abdullah Öcalan’a hak ettiği cezanın verilmesi için müdahil olan Şehit Ailelerinin vekili olarak İmralı yargılamasında görevini layıkıyla yaptı. Bu dava Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşınınca, Fransa'nın Strasbourg şehrinde yapılan yargılamaya 50 şehit ailesi ile Türkiye’den katılan tek avukat olmuştu.

***

Kocaeli Aydınlar Ocağı’nda kendi camiamızdan çıkan değerleri sağlıklarında iken anmak, O’na olan saygı ve minnet duygularımızı ifade etmek ve tanımayanlara tanıtmak için “Vefa Gecesi” programları düzenlemeye başlamıştık.

Kocaeli Aydınlar Ocağı’nda çeşitli görevleri yaptıktan sonra 2011 yılında başkan seçildim. 2012 yılında “Vefa Toplantısı” yapmak için düşündüğümüz ilk isim Av. Zeki Hacıibrahimoğlu Ağabey oldu. Çok değerli insanların katılımıyla güzel bir “Vefa Toplantısı” yaptık.

Bu gecenin açılışında yaptığım konuşmayı da içine alacak şekilde yazdığım köşe yazısını şimdi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

**********************************

KOCAELİ AYDINLAR OCAĞI’NDAN VEFA VE ÇAĞRI

Kocaeli Aydınlar Ocağı olarak Av. Zeki Hacıibrahimoğlu için bir 13 Ekim 2012 Cumartesi gecesi bir “Vefa Toplantısı” düzenledik.

İzmit Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonunda yaptığımız toplantıya Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Ulaştırma E. Bakanı Prof. Dr. Enis Öksüz, Kültür E. Bakanı İsmail Kahraman, Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, YÖK Genel Sekreteri Süleyman Necati Akçeşme, Enerji Bakanlığı E. Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Gökçe, İ.Ü. Anayasa Hukuku hocası Prof. Dr. Ferman Demirkol  ile Çevre illerdeki Aydınlar Ocakları yöneticileri ve kalabalık bir aydın grubu katıldı.

Çok sıcak ve duygusal bir ortamda gerçekleşen toplantının açılışında Başkan olarak yaptığım konuşmanın metnini, toplantıya gelemeyenler için, paylaşmak istiyorum:

Kocaeli Aydınlar Ocağı 28. Faaliyet yılını idrak etmekte.

Hep hakkı ve hakikati söyleyerek yılları geride bıraktık.

Vatan dedik, Millet dedik, ahlak, vicdan dedik, din dedik, Bayrak dedik.

Cumhuriyet, demokrasi dedik. Adalet, İnsan hak ve hürriyetleri, bağımsızlık ve refah istedik.

Geçmişten geleceğe akıp giderken, günceli Kutsallarımızın ışığında yorumladık.

“İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa eren onlardır” ayetinin muhatabı olmak cehdi içinde olduk.

Güçlünün zulmünü alkışlamak, “gelenin keyfi için geçmişe sövmek” bizim kitabımızda yoktu. Zalimin hasmı olduk ama sevdik mazlumu.

“Milli Kültür ve şuuru geliştirmek suretiyle Türk Milliyetçiliği fikrini yaymak, milli varlığımızı meydana getiren unsurları yaşatıp kuvvetlendirmeye” çalıştık.

“Memleket meselelerine ve milli davalara Türk Milliyetçiliği açısından bakarak milli menfaatlerimize en uygun çözüm yollarını bulup yaymaya” gayret ettik.

· Bu şiarla yüzlerce bilim, sanat, siyaset ve devlet adamını dinledik, Kocaeli halkına dinlettik.

· İnternet sitemizde 150 yazarımızla dünyanın dört bucağından izleyicilerimize değerlerimiz ışığında farklı fikir ve yorumları paylaşmaya devam ediyoruz.

· Üniversitede okuyan veya yakın zamanda mezun olmuş gençlerimize “söz sırası gençlerde” dedik. Onların edindiği bilgileri büyüklerine sunmalarını sağlayarak hem onların özgüvenlerini artırdık, hem de gençlerimizden çok şeyler öğrendik.

· Bu şiarla milli ve manevi değerlerimizi esas alarak hizmet etmiş, bize öncülük etmiş büyüklerimize, ağabeylerimize şükranlarımızı Onların sağlıklarında ifade etmek gerektiğine inandık.

Bunun için “Vefa Toplantıları” yaptık.

Yazar Mütefekkir MUSTAFA YAZGAN için,

Aydınlar Ocağı Genel Başkanlarından Prof.Dr. SÜLEYMAN YALÇIN için,

Aydınlar Ocağı Genel Merkez Genel Sekreterlerinden Dr. METİN ERİŞ için,

10 yıl genel başkanlığımızı yapmış olan Hocaların hocası Prof.Dr. NEVZAT YALÇINTAŞ için

Yaptığımız “Vefa Toplantılarında” milletimize yaptıkları hizmetler için teşekkür ettik.

****

Bütün bu faaliyetlerle Kocaeli’de seçkin bir STK haline gelmesinde ve hem de Türkiye’deki Aydınlar Ocakları arasında itibarlı bir Ocak olmamızda emeği geçen önceki başkanlarımız,

CEVDET BAĞDAT, AV. HALİL DEMİRAL, NİHAT GÜRER, DR. HALİL İBRAHİM KAHRAMAN VE AHSEN OKYAR ile yönetim, denetim ve İlim İstişare kurullarında çalışan arkadaşlarımıza, faaliyetlerimize katılan gönül dostlarımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Başta Dr. Şefik Postalcıoğlu olmak üzere, Vefat eden bütün üyelerimiz ve gönül dostlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu vesileyle Kocaeli’ye büyük hizmetleri geçmiş, merhum yönetim kurulu üyemiz Dr. Şefik Postalcıoğlu’nun ismini bu salona vererek büyük bir vefa örneği gösteren, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine huzurlarınızda çok teşekkür ediyoruz.

***

Bugün kendisine teşekkür edeceğimiz ağabeyimiz AV. ZEKİ HACIİBRAHİMOĞLU.

Kendisini Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri iken yaptığı hizmetleri zaten takdirle anıyorduk.

Herkesin güçlüden korkup çekindiği zamanlarda, hukukun üstünlüğü inancıyla Avukat olarak görev yaptığı TARİHİ DAVALARDA yaptığı hizmetler unutulmazdı.

12 Eylül ihtilalinden sonra Merhum ALPASLAN TÜRKEŞ ve arkadaşlarının yargılandıkları MHP DAVASINDA,

Bugün Başbakanımız olan Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılanıp mahkûm edildiği ŞİİR DAVASINDA

Güçlüden yana değil, hak ve hukuktan yana tavır alarak sanıkların savunmalarını üstlenmesi demokrasiye inanmış gerçek bir aydın duruşuydu.

Ülkemizin en büyük derdini başımıza saran bölücü terör örgütü başının İMRALI’DAKİ YARGILAMASINDA TERÖRİSTBAŞININ en ağır cezayı alması için ŞEHİT AİLELERİNİ TEMSİLEN MÜDAHİL AVUKATI olarak korkusuzca yaptığı görev milli bir aydın olmanın tezahürüydü.

Kocaeli Aydınlar Ocağımızın kuruluşundan bu yana faaliyetlerimize alakası ve desteği de Zeki Ağabeyimizin gönül adamı vasfını göstermekteydi.

Sevgili Dostlar…

Bu toplantı bir aile toplantısı.

Burada bulunan kişilerin çoğu Zeki Hacıibrahimoğlu’nun hizmetlerini bilmekte ve teşekkür için buradalar. Bu bakımdan O’nu ben anlatmayacağım, misafirimiz olan dostları anlatacak.

13.10.2012

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.