Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

6Oca/190

Amir Ateş bestelerinden meydana gelen konserdeydik..

DHKB4470

29 Aralık 2018 Cumartesi / Amir Ateş’in bestelerinden meydana gelen konser Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Solistler:

Prof.Dr. Nabi Yüzer

Fethi Kurban

Hülya Atacan Yeşilaltay

Tayfun Atalan

Murat Seçkin

Amir Ateş

Sazlar;

Gitar: Aydın Varol

Kanun: Serdar Çelikbilek

Ut:  Hakan Aydınlık(Gölcüklü)

Ritm Saz: Ahmet Kulig

MTRT3227Amir Ateş

1942, Kandıra doğumludur.

Eğitimini dini yönde geliştiren bestekâr, küçük yaşlarda İstanbul’a gelerek zamanının en değerli Üstatlarından feyz almanın gayreti içinde olmuş başta H.H Hasan Akkuş, Kemâl BATANAY, Sabahattin VOLKAN, Haul CAN, Saadettin KAYNAK gibi büyüklerin öğrencisi olmuş olsa bile gönlünün bir şekilde huzura kavuşmuş olmasının hazzına varamamış, ta ki ÜSKÜDAR MUSİKİ CEMİYETİ ümmânının derinliklerinde kendini kaybedene kadar (1959)Beste çalışmalarına hemen aynı tarihlerde başlamış olan bestekâr, Musikimizin sanat, dini, halk müziği ve saz eserleri gibi dallarında pek çok denemeler yaparak bugüne değin 700-800 civarında eser vücuda getirmiştir.

Halen radyo, televizyon gibi kurumlarda kendi adını taşıyan ilâhi korosu ile programlar yapmakta ve eserlerinden meydana gelen konserler tertip olunmaktadır.

Üsküdar Musiki Cemiyetinin de Beste ve Etüt Dersleri hocalığını yapmakta olan bestekârımız; gördüğü her güzelliği, duyduğu her duyguyu, denenmemiş bir çok motifleri ele almak suretiyle; benzerliklerin de ötesinde, orijinal, yeniliklere daima gönlünü hizmete amâde ederek öğrencilerine de bu duyguları aşılamanın gayretkeşliği içinde olmuş ve öğrencilerinden bunun semeresini de görmüş olmanın bahtiyarlığına ermiştir.

Besteci olarak tanıdığımız Amir ATEŞ, Mevlidhân olarak da ününü duyurmuş ve bu yönde de pek çok öğrenci yetiştirmiştir. Değerli Hocası Emin ONGAN Beyefendinin vefatına çok üzülen bestekãr, yine büyük Bestekâr Yesâri Asım ARSOY ile adeta bir baba-oğul ilişkisi içinde olmuş, kader bu ya, Onun da vefatıyla yine değerli insan Yıldırım GÜRSES gibi çok yönlü bir sanatçı ile kardeşlik noktasına varan arkadaşlığı olmuştur.

Yıllar sonra yüce Mevlâ, Onu da diğerleri gibi huzuruna alarak, bestekârımızı hayatta kalan diğer arkadaşları ile daha yoğun beraberliklere yöneltmiştir. Prof. Dr. Alâaddin YAVAŞÇA, Avni ANIL, Selahattin İÇLİ ve Erol SAYAN ile fevkalâde dostluk ve ağabey-kardeş ilişkisi içinde olan bestekârımız, gönlünü, sevgi ustası çelebiliği ile kıymet bilen herkese açmakta sakınca görmemektedir.

Üsküdar Musikl Cemiyetindeki hocalığının yanı sıra; Anadolu Yakası Telefon Baş Müdürlüğü, Türkiye Denizcilik İşletmeleri, İstanbul Ehli Kurân ve Mevlidhânlar-Derneği Tasavvuf koroları gibi bir çok topluluktan başka Diyanet İşleri Başkanlığı seminer ye kurslarında da hocalık yapmıştır.Bestekârımızın dini bestelerinden oluşan 5 kaset ve CD halindeki eserlerin ilki halkımızın beğenisine sunulmuştur.

Daha pek çok yıllar dillerden düşmeyecek besteler yapmaya ve öğrenciler yetiştirmeye devam edecek bestekârımız, evli olup; Furkan adında bir oğlu ile Şevval adında bir kızı vardır.

FNNO9681Salim Yaşar, Ahsen Okyar, Erdal Baykara, Günay Gülcü, Ümit Yılmaz ve toplantıya katılanlar

DHKB4470Fikri Sezer, Salim Yaşar, Günay Gülcü, Amir Ateş, Ahsen Okyar, Ümit Yılmaz, Çetin Akarsu, Erdal Baykara

4Salim Yaşar, Murat Seçkin, Prof.Dr. Nabi Yüzer, Ahsen Okyar, Tayfun Atalan, Erdal Baykara

GRFR2658Çetin Akarsu, Amir Ateş, E. Tuğgeneral Ümit Yılmaz

6Amir Ateş, Erdal Baykara

7

LAMW1866Murat Seçkin, Amir Ateş

KOTW4858Tayfun Atalan

1951 yılında Diyarbakır’da doğdu. Orta, Lise ve Üniversite öğrenimini Ankara’da tamamladı. Mimar olan Tayfun ATALAN 50 yıldır T.S.M. ile uğraşmakta olup, Ankara TRT Gençlik Korosu, muhtelif amatör korolar, İzmir Karşıyaka Konservatuarı Eğitimi ve 2003 Yılına kadar İcra heyetinde görev yaptı. 15 yıldır beste çalışmaları yapmakta, 112 kadar bestesi bulunmaktadır. Eylül Bakışları,Anı defterim,Ne cilveli fısıltılar taşıyor,Canım efendim adlı eserleri TRT repertuarına girmiştir. Çeşitli ses birincilikleri olan sanatçı, en son Kasdav 2004 Ses birincisi ve 2010 Kasdav Beste birincisi, 2014 Kasdav Beste birincisi Halen müzik çalışmalarına Üsküdar Musiki Cemiyeti icra heyetinde devam etmektedir. “Bir tanem” adlı CD çalışması bulunmaktadır.

HMAQ0355Salim Yaşar, Erdal Baykara, Ahsen Okyar, Fikri Sezer

11Murat Seçkin

Barış MANÇO ile de çalışma fırsatı bulan 7-77’ye programında 1996-1999 yılları arasında Türk Müziği sanat danışmanlığı ve İkinci Kahvaltı programının Türk Müziği yönetmenliğini yapan Murat Seçkin, Muzaffer ÖZPINAR şefliğinde kanun üstadı Halil KARADUMAN ile birlikte çalışmış Emel SAYIN’ın uzun yıllar vokalistliğini üstlendi.

Ayrıca birçok bestesi olan Seçkin, TRT başta olmak üzere çeşitli özel radyo ve TV’lerde çeşitli programlar hazırladı. Emin ONGAN Üsküdar Musiki Cemiyetinde 13 yıl eğitim alan genç sanatçı bu ilk albümünde yeralan “Kızım” adlı şarkısı bir babanın kızına seslenişi ile birlikte çocuklarımızın ve özellikle kız çocuklarımızın önemini ve geleceğe güvenle bakabilmeleri açısından çok önemli mesajlar vermekte…

Kız çocuğu babası olan başarılı sanatçı Murat Seçkin “ Benim için ayrı bir önemi olan ‘Kızım’ adlı şarkı çocuklarımızın toplumda korunması, aydınlık geleceklere bakabilmelerinin sağlanması ve her türlü şiddetten uzak tutulması açısından da ailelere önemli mesajlar vermektedir. Çocuklarımızın geleceği için bu konularda daha duyarlı davranmamız gerekmektedir” diyor.

Elenor müzik şirketi imzasıyla piyasaya çıkan “Seçkin Şarkılar” albümü kısa sürede müzik dünyasında ses getirdi. Bu yeni albümde Türk müziğinin sevilen ismi Hüner Coşkuner’e ait hüzzam bir eserde bulunuyor.

NWPU6645Fethi Kurban

13

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.