Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

19Şub/110

Saat: 21:00’den sonra yemek yasak

6 

Yemek Beş saat arayla ve üç üğün yenmeli

Aydınlar Ocağında “Metabolik Balance” konferansı

Ahsen Okyar Başkanlığındaki Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın Şubat ayı geleneksel toplantısında Metabolik Balance sisteminin Marmara Bölge Temsilcisi ve İzmit Lisesi mezunu Dr. Zekeriya Gür konferans verdi.

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar’ın kısa açılış konuşmasından sonra, İzmit Lisesi mezunuyum. İzmit’te birinci dereceden yakınlarım var. Yıllar sonra böyle bir konferans sebebi ile Sizlerle beraber olmaktan mutluyum diyerek sözlerine başlayan Dr. Zekeriya Gür; “Metabolik Sendrom, Masa başı çalışanlarını tehdit eden, gittikçe daha fazla insanı ilgilendiren ve önemsenmesi gereken bir durumdur. Stres, düzensiz beslenme, hareketsiz yaşama, doğru gıdayı uygun zamanda almama bu olayı artıran etkenlerdir. Şeker hastalığı, kalp hastalıkları, kiloya bağlı eklem hastalıkları, tansiyona bağlı felç hastalıkları bu konunun sahasına girer. Tedbiri günlük yaşama ve beslenme tarzını düzenlemektir. Sistemin 10 temel kuralı vardır.      1- Yemek 5 saat arayla ve üç öğün yenmelidir.                                                                    2- Bir öğün en fazla bir saat sürmelidir.                                                                             3-Daha uzun sürerse, 15 dakika ara verip tekrar proteinle başlanmalıdır.                              4- Her öğüne mutlaka proteinle başlanmalıdır.                                                                    5- Her öğünde tek çeşit protein yenmelidir.                                                                        6- Her protein, günde sadece bir tek öğünde yenmelidir.                                                     7- Saat 21:00’den sonra yemek yenmemelidir.                                                                    8- En az iki litre su içmelidir.                                                                                             9- Günlük programa daha fazla spor eklenmelidir.                                                               10- Ara sıra, ağırlık ve vucut ölçüleri takip edilmelidir.” dedi.

Dr. Poyraz; ağırlıklarımdan kurtuldum

KBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, “Yıllarca güreş yaptım, bıraktıktan sonra ise 100 kilonun üzerine çıktım. 2009 yılında Metabolik Balance sistemine dahil oldum. Görüldüğü gibi tığ gibiyim.”dedi.

Metabolic balance Türkiye Distrübütörü

Konferansa Metabolic Balance Türkiye Distrübütörü S. Kamuran Demirtaş, Dr. Altay Öktem ve Dr. Yılmaz Oktay ile birlikte katıldı.

Büyük ilgi

Marmara Bölge Temsilcisi Dr. Zekeriya Gür’ün konferansına; İZGAZ Genel Müdürü İmat Erdoğan, Prof. Dr. Nurettin Abut, İSU Yönetim Kurulu üyesi Dr. Halil İbrahim Kahraman, e. İl Müftüsü Hikmet Kutlu, KBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan, Kültür Dershaneleri Kurucusu Ali Aydemir, Makine Mühendisi İsmail Kaya, Av. Nayim Ulaş, son Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu, İzmit Belediyesi Koordinatörü Ali Kahraman, Bilgisayar Programlamlama Uzmanı Yunus Özen, Sanayici Günay Gülcü, Diş Hekimi Ömer Erdal, Dr. A. Zeynep Turan, Haliç Ü. Psikloji Bölümü 3.sınıf öğrencisi Gözde Bat, Eğitimci Tufan Kayalar, Fevziye Camii Müezzin Kayımı Ahmet Görgün Küçük, Makine Mühendisi İdris Karakaş,, Bahçeşehir Ü. Radyo TV Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yasemin Çakmak, Türk Telekom Müdürü Ali Topcu, Final Dershanesi Kurucusu Kadir Durgun, Yeminli Tercüman Cemal Barış, İşadamı Recep Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

Çay ikramı

Dr. Halil İbrahim Kahraman tarafından çay ikramının da yapıldığı toplantı Dr. Zekeriya Gür’ün soruları cevaplaması ile sona erdi.

Dr. Zekeriya Gür Kimdir?

1957 yılında Adana’da dünyaya geldi. Ortaöğretimi İzmit Lisesinde, üniversiteyi Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde okudu. Pratisyen hekimliğini Iğdır’da yaptı. 1989 yılında Atatürk Üniversitesindeki fizik tedavi ihtisasını tamamladı. Uzman doktorluğunu Kırklareli’nde tamamlayan Gür, Çorlu Devlet Hastanesi’nde çalışmaya başladı ve buradan emekli oldu.

Meslek hayatının son beş yılında sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü konularına yöneldi. Mayıs 2009’da Metabolik Balans’ı geliştiren ekibin başında yer alan Doç. Dr. Wolf Echart Funfack ile tanışarak bu sistemin eğitimlerine katıldı ve Metabolik Balans Trakya Bölge Sorumlusu ve bireysel temsilcisi oldu.

Halen İstanbul’da özel bir hastanede fizik tedavi uzmanı olarak çalışıyor. Halkı Metabolik Balans’la tanıştırmayı en faydalı bir koruyucu sağlık hizmeti olarak gören Gür, aynı zamanda Metabolik Balans danışmanı olarak da özel muayenehanesinde hizmet veriyor.

1

Metabolik Balance sisteminin Marmara Bölge Temsilcisi ve İzmit Lisesi mezunu Dr. Zekeriya Gür konferans verirken

2

Toplantıya katılanlar

3

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, Dr. H. İbrahim Kahraman, Dr. Yılmaz Oktay, Dr. Zekeriya Gür, Dr. Osman Poyraz, Dr. Altay Öktem ve Metabolic Balance Türkiye Distrübütörü S. Kamuran Demirtaş

4

Toplantıya katılanlar

5

Dr. H. İbrahim Kahraman, Dr. Zekeriya Gür’e hediye takdim ederken

6

Ahsen Okyar ve E. İl Müftüsü Hikmet Kutlu, Dr. Zekeriya Gür’e Ocağın hediyesini takdim ederken

7

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar kürsüde

8

Toplantıya katılanlar

9

Nursel Okyar, Melike Sözer ve Seçil Sözer

10

Dt. Ömer Erdal, Ali Topcu, Tufan Kayalar

11

Dr. A. Zeynep Turan ve toplantıya katılanlar

12

Zeynep Postalcıoğlu ve toplantıya katılanlar

13

Kadir Durgun, İsmail Kata ve Recep Yıldız

14

Göksu Özen ve toplantıya katılanlar

15

Sanayici Günay Gülcü ve toplantıya katılanlar

16

Dr. Yılmaz Oktay, Ali Kahraman, Prof. Dr. Nurettin Abut, Abdullah Köktürk

17

İmat Erdoğan, Hikmet Kutlu, Cemal Barış, Remzi Turan

18

Hasan Uzunhasanoğlu, Av. Nayim Ulaş, Rıfat Vardal ve Ahmet Görgün Küçük

19

Metaolic Balance’de 10 temel kural

20

Dr. Zekeriya Gür ve Osman Poyraz

21

İzgaz Genel Müdürü İmat Erdoğan konuşmayı değerlendiriyor

22

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, Metabolic Balance Türkiye Distrübütörü  S. Kamuran Demirtaş ve Altay Öktem ile birlikte

23

Bilgisayar Öğretmeni Göksu Özen, Metabolic Balance Türkiye Distrübütörü  S. Kamuran Demirtaş ile birlikte

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.