Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

16Kas/180

Kutlu olsun..

46345070_2212947342071517_2787411767691575296_n

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ 35 YAŞINDA

KKTC’nin kuruluşunun 35’nci yıldönümünde kahraman Kıbrıslı soydaşlarımıza, Aziz Milletimize kutlu olsun. Başta büyük dava ve mücadele adamı KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf DENKTAŞ ile Kıbrıs mücadelesindeki kahraman Şehitlerimizi, Gazilerimizi, Mücahitlerimizi minnet, şükran ve saygıyla selamlıyoruz. Aramızdan ayrılan kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun.

Kıbrıs’ta Rumların anarşi ve terörü başlattıkları 1955’lerden beri kahraman soydaşlarımız, azgın Rum çetelerine karşı 1974’te Türkiye’nin müdahalesine kadar inanılmaz bir şekilde direnmişler, Ada’yı Rumlara teslim etmemişler, Kıbrıs Barış Harekâtı ile kazanılan Şanlı Zafer’in ardından da 10 Eylül 1974’te Otonom Türk Yönetimini, 13 Şubat 1975’te de Türk Federe Devletini ve 35 yıl önce 15.11.2018 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kabul ve ilan etmişlerdir. Sayın Rauf Denktaş da Cumhuriyetin ilk Cumhurbaşkanı olmuştu. Böylece 1955-1974 arası anarşi ve terörün kol gezdiği Kıbrıs’ta, 44 yıldır barış ve huzur hakim olmuştur. Barış ve huzuru sağlayan temel unsurlar, Kıbrıs’ta konuşlu TSK’nin varlığı ile Türklerin ve Rumların ayrı bölgelerde yaşıyor olmalarıdır.

Bu açık ve güçlü gerçeğe rağmen barış ve huzurun dünyada hakim kılınması için var olan BM, yıllardır anarşi ve teröre ortam yaratacak düzenlemeler içindedir. Her şeye bütün olumsuzlara rağmen Türkiye’nin de etkili desteği ile Kıbrıslı soydaşlarımız; KKTC ile demokrasi, eğitim, iletişim, sağlık, kültür ve turizm gibi birçok alanda, büyük ve önemli adımlar atmışlardır. Şu anda BM, ABD ve AB, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığını ortadan kaldırmaya ve Kıbrıs Rum Kesimi’ne peşkeş çekmeye yönelik projeleri sahneye koymaktadırlar. Ama KKTC’nin varlığını koruması, hem Kıbrıslı soydaşlarımızın selameti, hem de Türkiye’nin güvenliği açısından çok önemlidir. Biz Aydınlar Ocakları ve Türk milliyetçileri olarak, KKTC’nin varlığını sonsuza kadar korumasını arzu ediyoruz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 35. kuruluş yılını kutluyoruz.

AYDINLAR OCAĞI GENEL MERKEZİ

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Kategori: Mesaj Yorum gönder.
Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.