Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

6Kas/180

Bir büyüğümüzden gelen bilgidir;

 saat-alarmi-2Bir büyüğümüzden gelen bilgidir;

“Arkadaşlar dün akşam saat 19.00 da bir kardeşimizin başına gelen olay.

Gölbaşı bölgesindeki evine gitmek için çevre yolu ve Hacılar köyü tarafındaki ara bağlantı yolundan giderken kaza görüntülü bir araç, yerde yatan bir adam ve el kol işaretleriyle yardım isteyen bir kadın görüyor. 

Vicdan sahibi her insan gibi aracından inip ne olduğunu anlamak için yerde yatan adama doğru yürüdüğünde arkadan omzuna inen bir odun darbesiyle yere yuvarlanıyor, ardından yerde yatan da dahil nereden geldiği belli olmayan üçüncü kişiyle birlikte bir taraftan soyulmak istenirken bir taraftan darp ediliyor. Tabii arkadaşımız üç kişiyle baş edemediği için cebindeki 2.200.-TL parasını alıyorlar ve aracının anahtarını da şarampole atıp kaçıyorlar.

Hiç beklemediği bir şekilde ani saldırıya uğrayan kardeşimiz şokun etkisiyle ne araç plakasını alabiliyor, ne aracın marka ve modelini görebiliyor. Zar zor anahtarını bularak polise gidiyor ve aldığı yanıt, “efendim o yolda kamera olmadığı için son günlerde ara ara bu olayı yaşıyoruz“ oluyor.

Sonuç kardeşim belki de ölümden dönmüş, maddi zarara uğramış artı vücudu morluk ve yara bere içinde. Düzen hırsızların düzeniydi, şimdi hırsızlar ve soyguncular yönetenler gibi ilginç yöntemler geliştirmişler.

Ben o olayı görseydim ben de dururdum, bundan sonra kesinlikle durmam. Birgün böyle bir olayla karşılaşırsam (ki aynı yoldan geçiyor olaydım aynı şekilde ben de durur ve yardım etmeye çalışırdım.

“Böyle bir olaydan dolayı  zarar görmemek için benim önerim şu, bu ve benzeri durumlarda kesinlikle olay yerinde durmayın, olay mahallini en az 100 – 150 mt. öteye geçtikten sonra durun ve olayın gerçekten kaza olup olmadığını anlamaya çalışın, bu arada 155’i arayarak yardım isteyin ve polis gelene kadar kesinlikle olay yerine yaklaşmayın. Herhangi bir  olumsuzluk durumunda, adamların size doğru gelmesi veya yanlarına çağırması yada yerde yatana yardım etmelerini istediklerinde kesinlikle onların sözüne inanmayın, polis gelmeden de olay yerine yaklaşmayın.”

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Kategori: Mesaj Yorum gönder.
Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.