Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

17Eki/180

Dr. Alaattin Büyükkaya’ya "Vefa" Toplantısı 20 Ekim’de..

AFİŞ1 (4)Dr. Alaattin Büyükkaya'ya "Vefa" Toplantısı

Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu "Günümüze ve geleceğe iz bırakan, gönül adamı Dr. Alaattin Büyükkaya için Vefa" toplantısı tertipledi.

Sigortacı ve emekli Avrupa Birliği Bakan Yardımcı Dr. Alaattin Büyükkaya için hazırlanan Vefa gecesi 20 Ekim 2018 Cumartesi günü Saat: 19:00'da EmexOtel'de gerçekleşecek.

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Kenan Serhat İnce'nin, bir Batı Trakya  türküsü ile başlayacak ve Ecz. Selçuk Arslan'ın sunup yöneteceği Vefa gecesinde; ANAP Milletvekili Dr. Alaattin Fırat, Diyarbakır Milletvekili Prof.Dr.Aziz Akgül, e. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İstanbul Ticaret Odası Dış İlişkiler Uzmanı Emire Başar, Ticaret Üniversitesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Murat Yalçıntaş, Gazeteci -Yazar Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Banu Gürer, Dr. H.İbrahim Kahraman gibi onlarca tanıdığı, Dr. Alaattin Büyükkaya ile ilgili tespit ve değerlendirmelerini aktaracaklar.

Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Uzunhasanoğlu; "Davetiye ulaşımındaki zorluk göz önünde bulundurularak, sosyal medyadan da olsa haberdar olan Büyükkaya dostlarını Vefa Toplantısına bekliyoruz. Giriş ücreti yoktur." dedi.

Toplantı; Dr. Alaattin Büyükkaya'ya, Akça Koca Kültür Platformunun Vefa ve teşekkür plaketi takdim etmesi ile sona erecek.

20 fotoğraf

Dr.Alaattin Büyükkaya'nın Özgeçmişi

1950 yılında Tokat'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1973 yılında mezun oldu ve aynı fakültede üç ayrı dalda ekonomi ve sigorta masterı yaptı. "Türkiye'de sigortacılık hizmetleri ve ödemeler dengesine etkisi" konulu doktora tezi ile 1975 yılında "İktisat Doktoru" oldu. İngiltere ve Fransa'da sigortacılık konusunda eğitim gördü; çalışmalar yaptı.

İş hayatına, 1973 yılında Başbakanlık Sigorta Murakabe Kurulunda başlayan Büyükkaya, burada uzmanlığını aldıktan sonra, sırayla, İmtaş Sigorta Teknik Genel Müdür yardımcılığı (5 yıl), Ak Sigorta Genel Müdürlüğü (8 yıl) yaptıktan sonra Merkez Sigorta'yı kurdu ve bu şirketi Türkiye'nin 10 büyük sigorta şirketlerinden biri haline getirdi. 1994 yılında ise bu şirketteki hisselerini satıp 'Büyükkaya Sigortacılığı' kurdu ve yönetim sorumluluğunu üstlendi. Ayrıca Dünyanın en büyük sigorta gruplarından olan AON Group International'da bağımsız danışmanlık da yapan Büyükkaya, bilahere, bu grupla birlikte Azerbeycan'da Orta Asya'ya hizmet vermek üzere "AON-Azeri Insurance and Reinsurance Brokers Company"i kurdu. Bu şirkette de "Executive Director" olarak görev yaptı.

Ekonomi alanında yaptığı çalışmalardan dolayı İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi tarafından kendisine Altın Rozet verilen Büyükkaya'nın, ekonomi alanında dokuz, sigortacılık alanında beş araştırması ve ikiyüzün üzerinde makalesi yayınlandı. Son olarak da, Ekim 2014’te hayat hikayesi ve mesleki hatıralarının yer aldığı “Yalnız Yürümeyeceksin” isimli kitabı Hayat Yayınları tarafından yayınlandı. RUİYAD, İş Dünyası Vakfı, Milli Kültür Vakfı, İlim Yayma Vakfı, Birlik Vakfı gibi sivil toplum örgütlerine üye olan Büyükkaya bu kuruluşlarda aktif görevler aldı.

AK Parti ile ilk defa siyasete girerek bu partinin kurucuları arasında yer alan Büyükkaya, Ak Parti Kurucu İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüttü. Daha sonra 3 Kasım 2002 seçimleri ve 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girerek dokuz yıl görev yaptı. Milletvekili olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği (9 yıl), Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİTPA) üyeliği ve Türk Grubu Başkanlığı (9 yıl), Ak Partide Ekonomik İşler Başkan Yardımcılığı (4 yıl) ve Hırvatistan Dostluk Grubu Başkanlığını yürüttü. 9 Eylül 2012 – 1 Şubat 2015 tarihleri arasında da Avrupa Birliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı

Halen, kurucusu olduğu Büyükkaya Uluslararası Sigorta ve Reasürans Brokerliği’nin yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

Evli ve iki çocuk babası ve dört torun sahibi olan Büyükkaya İngilizce, Fransızca ve Almanca bilmektedir.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.