Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

31Ağu/180

22 Ağustos 2018 Kocabayramlar’ın bayramı -2 / Ahsen OKYAR

122 Ağustos 2018 Kocabayramlar’ın bayramı -2 / Ahsen OKYAR

Bugün 22 Ağustos 2018 Çarşamba, Kurban Bayramının 2.günü.. Kocabayramlar’ın Bayramı..

Sabah saat: 06.30 sularında evimizin büyük odasında blogumla uğraşırken, mutfaktan sesler gelmeye başladı. Eşim Nursel hanım "gelen komşu düğünü değil, bayram" sözünün gereği öğleye gitmeyi düşündüğümüz Kocabayramlar için hazırlıklara başlamış.

Oğlum Burak Okyar'ın kaptanlığında, kızım Zeynep Gökçen ile birlikte Saat: 12.00'de köyde oluruz hesabında sapma olunca bir’den önce yetişebilirmiyiz telaşı ve 13:35'de Köydeki evin önüne otomobilin çekilmesi ile de rahatlığa yerini bıraktı.

- Ailemizin büyüklerinden Ersin Baykara ve Ayşe yenge,

- Kayınbiraderim Hasan Baykara, eşi Fatma Şerif ile çocukları Merve ve Çağrı Baykara,

- Kızım Neslihan, çocukları Efe ve Mete ile babaları Cem Küçük,

- Teyze oğlum Ferhat Bursalıoğlu, hanımı Çiğdem, oğlu Emre Bursalıoğlu ve Kızı Bahar ile torunu Elanur, 

- Almanyalı dayımız Hüseyin Aydemir ve Emine yengemiz,

- Rahmetli Şükrü Özhan dayımızın eşi Semra yengemiz ve kızı Eda ile çocukları Nilay ve Ömer Aksoy,

- Ersin ağabeyin büyük kızı Nurdan ile çocukları Nisanur ve Şuranur ile babaları Azem Sağlık,

- Rahmetli İhsan ağabeyimin oğlu Erhan Okyar, eşi Yurdanur ile çocukları Kerem Yiğit ve Kaan Okyar,

- Ersin ağabeyin küçük kızı Nurcan, çocukları Nehir ve Umut ile babaları İsa Altıntaş,

- Civeleklerden rahmetli Nihat dayımın oğlu Gökhan ve oğlu,

- Köye uğradıktan sonra Kabristan ziyaretine giden Vedat Baykara, eşi Nurhan ve çocukları Furkan ile Beyza Baykara,

Köyümüzdeki bayramlaşmaya katıldılar.

Karpuz almamıştık. Köyden komşumuz Ergün Bayram'a rica ettiğimizde de mevsim sonu olduğunu ve elde büyük karpuzun kalmadığını bildirdi. Ama sonrasında 3 adet karpuzla çıkageldi. Parasını ısrarımıza rağmen ödeyemedik. Helalleştiğimiz karpuzlar Ergün’ün endişesine rağmen çok tatlı çıktı ve afiyetle yenildi.

Akşam olduğunda tatlı telaş biraz daha yoğunlaştı. Çünkü 20:30'da Kandıra'ya maça gidilecek. Kocabayramlar meydanın da Köyün kız ve gelinlerinin oluşturduğu heyetin aylık toplantısı yapılacak. Saat: 22:30'da Samet Çakır'ın konferansı başlayacak. Oturma düzeni, ses tesisatı hazırlanacak!..

Kocabayramlar - Karagöllü maçı ilan edildiği gibi saat: 21.00'de başladı ve 22.00'de bitti. Özkan Bayram(Kaptan), Sinan Satılmış(Kaleci), Serkan Bayram, Özcan Özkul, Furkan Ergün, Bilal Özbaysar, Çağrı Başaran sahada yer aldı. Daha önce 6 – 3 yenildiğimiz Karagöllü maçını 9-2 skorla bitirdik. Gollerimizi Özcan(3), Bilal (2), Serkan(2), Furkan(1), Mücahit(kendi kalesine) attı. Kalecimiz Sinan Satılmış olağanüstü kurtarışları ile maçın kaderini belirledi.

22.24'te köye ulaştığımızda Köyün kız ve gelinlerinin toplantısının sona gelindiğini, konferans için meydanın hazır olduğunu, ses tesisatı ile ilgili çalışmaları İlker Altınten’in sürdürdüğünü gördük. KOÜ Köseköy MYO Kimya Teknolojileri Bölümü mezunu Samet Çakır'ın "Yerli Tohumlar ve Tarımsal İlaçlar" konulu konferansı saat:23.00 sularında tamamlandı.

Konferans ile ilgili; KOÜ İngilizce Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Edanur Bayram, AÖF Sosyal Bilimler mezunu Ali Kardaş, KOÜ İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Bölümü mezunu Sema Bayri, Metalurji Mühendisi Can Bayram ve Yalova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Zeynep Gökçen Okyar değerlendirmelerini sundu.

Samet Çakır kardeşimizin plaketi Balıkesir Üniversitesi Ebe Hemşirelik Bölümü mezunu Bilge Ergün, İş Güvenliği Uzmanı Can Bayram ve Platform Yöneticisi Çağrı Başaran tarafından takdim edildi.

Annesi Nuran Başaran ve teyzesi Fatma Ergün ile birlikte pastanın başına geçen KOÜ Felsefe Bölümünden geçen ay mezun olan Çağrı Başaran, pastanın üzerindeki mumları söndürürken, annesinin de mutluluk gözyaşlarını döktüğü görüldü.

Programın son bölümünde; Samet Çakır bağlaması ile birinci türküsünü söylediğinde, yanına Beyza Baykara davet edildi. İkili hepsi de birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Toplantının finalinde pisti dolduranlar Kandıra oyun havaları ile coştular.

Erhan Bayram’ın tarlasından toplanan mısırlar kazanda haşlandıktan sonra toplantıya katılanlara ikram edildi. Köyün en cömert kişisi olan Erhan Bayram’a teşekkür edildi.

Kocabayramlar’daki Bayram Programı, yeni günün ilk saatlerinde neşe içinde tamamlandı..

Unutulmaz bir bayram akşamına emeği geçenleri, toplantıyı şereflendirenleri tebrik eder, teşekkürlerimi sunarım.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.